Annonce
Esbjerg

Seje piger: De vil løbe 900 km og skaffe penge til kræftramte

De to seje kusiner, Freya og Thea Kjældgaard, kommer i de kommende ti måneder til at kunne ses meget på gader og stræder i Ribe og omegn, hvor de har sat som mål at løbe minimum 900 kilometer for at samle penge til Kræftens Bekæmpelse. Foto: Ole Maass.
De to kusiner fra Ribe, Freya og Thea Kjældgaard, vil i løbet af de kommende ti måneder løbe mindst 900 kilometer hver. Gennem sponsorater skaffer de penge til Kræftens Bekæmpelse. De besluttede at løbe i den gode sags tjeneste, da de for få uger siden fik at vide, at deres farmor og mormor har en uhelbredelig kræftsygdom.
Annonce

RIBE: Det startede med, at de sad hjemme ved køkkenbordet og snakkede om, hvordan de kunne komme i bedre form.

Kusinerne Freya og Thea Kjældgaard, som begge er 17 år og går i 1. g på Ribe Katedralskole, syntes de havde brug for mere motion, end den motion Freya har fået ved at spille fodbold og Thea får ved at dyrke gymnastik og dans.

Og da de så for tre-fire uger siden fik den meget triste besked om, at Freyas farmor, som samtidig er Theas mormor, er uhelbredeligt syg med en kræftsygdom, spirede tanken om, at de kunne kombinere motionen med en god gerning.

Nu har de sat sig som mål i løbet af de kommende ti måneder hver at løbe minimum 900 kilometer, og så vil de via sponsorater, hvor sponsorerne betaler pr. kilometer, skaffe penge til Kræftens Bekæmpelse. Når der næste år holdes Knæk Cancer-kampagne, skal hele det samlede beløb fra de to pigers anstrengelser indtelefoneres og gives til Kræftens Bekæmpelse.

- Vi sad derhjemme og snakkede om at begynde i et fitness-center. Men vi synes det er for dyrt, og så snakkede vi om at begynde at løbe i stedet. Da vi så fik beskeden om, at vores dejlige farmor og mormor nu har en uhelbredelig kræftsygdom, besluttede vi os for at løbe penge ind til Kræftens Bekæmpelse, fortæller Freya Kjældgaard.

Kæmp med Kjældgaard

Freya og Thea Kjældgaard er på vej med en facebookside med navnet Kæmp med Kjældgaard, hvor de vil lægge opdateringer og billeder om og fra deres løbeprojekt op. Siden er dog ikke etableret endnu. De to 17-årige piger har været rundt ved en lang række firmaer for at spørge om sponsorater til deres projekt, og de satser på at tage rundt til endnu flere inden den 1. december. Alle penge, som sponseres afleveres til Kræftens Bekæmpelse. Man kan kontakte Freya Kjældgaard på tlf. 23 34 32 12 eller mail freya@kjaeldgaard.dk eller Thea på tlf. 20 92 30 05, mail: kpkjaeldgaard@gmail.com
Annonce

Træningsprogram

De har allieret sig med den ripensiske løbecoach Danni Callesen, som uden beregning har lavet et træningsprogram for dem, og også lovet at sponsere et beløb.

Og på samme vis har de allerede fået otte andre sponsorater i hus. Både fra den nærmeste familie og fra flere firmaer i og omkring Ribe.

- På nuværende tidspunkt ved vi, at vi har sponsorater for i alt 17.000 kroner. De penge er vi sikre på at have hjemme. Nogle har lovet at give et bestemt beløb. F.eks. har Toyota i Ribe lovet at de vil sponsere maksimalt 1500 kroner, mens Postgården, hvor vi begge to har fritidsjob, har lovet at give to kroner pr. kilometer til os hver. Det giver 3600 kroner, når vi løber 900 kilometer hver, fortæller Thea Kjældgaard.

Den 1. december skyder de officielt deres løbekampagne i gang.

Det sker under navnet "Kæmp med Kjældgaard", og her vil de på både facebook og instagram lave opdateringer for at fortælle daglige og ugentlige nyheder om løbetræningen, hvor de skal starte ud med små doser af løb - to kilometer tre gange om ugen, for så gradvist at sætte distancerne op, så de skal løbe godt 20 kilometer i gennemsnit pr. uge i 44 uger for at nå op på målet om 900 kilometer frem til oktober 2020.

- Og vi forventer da at løbe længere end de 900 kilometer, men det er bedre at have et realistisk mål, som vi så er sikre på at gennemføre, konstaterer Thea.

Annonce

Løb, lektier og fest...

Selvom Freya bor i Damhus og Thea bor på Nørremarken i den anden ende af Ribe, satser de på at løbe sammen stort set alle dage - blandt andet de dage, hvor de vil løbe lige efter skoletid, når de har fri på samme tidspunkt på Ribe Katedralskole, hvor Freya går på hhx, mens Thea går i 1.g i det almene gymnasium.

Men bliver der også tid til skole, lektier, fester og gå i byen ture for de to piger, når de nu skal bruge så megen energi på at løbe de næste ti måneder?

- Det gør der helt sikkert. Vi har mange afleveringer, som skal passes, men vi dropper ikke festerne. Heldigvis kan vi godt finde ud af at feste og være sammen med vore venner uden alkohol, så det kommer ikke til at ødelægge den gode form vi nu skal til at bygge op, lyder det med fast overbevisning i stemmen fra Freya.

Freya og Thea Kjældgaard besluttede sig for at kombinere motion med indsamling af penge til Kræftens Bekæmpelse, da de for få uger siden fik at vide, at deres elskede farmor og mormor er uheldbredeligt syg af kræft. Foto: Ole Maass.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Trekantområdet

Mand stadig i kritisk tilstand efter badeulykke: Kommune tjekker sikkerheden

Annonce