Annonce
Sønderborg

Sejlivet rotte lukker børnehave på femte uge

FYNSHAV: Nu bliver der sat endnu hårdere metoder ind overfor den rotte, som før påske sneg sig ind gennem et rør til Fynshav Børnehave.

-- Vi har fået sat endnu flere rottefælder op. Desuden er der kommet videoovervågning, så vi kan se, hvor rotten bevæger sig rundt, siger Marianne Møller Nielsen, område-dagtilbudsleder i Sønderborg Kommune.

Tidligere er store del af institutionens trægulv blevet brækket op for at finde skadedyret. Desuden er det rør, hvor rotten kom ind, blevet lukket til.

-- Man må sige at det er en genstridig rotte, men nu håber vi, at den snart bliver fanget, siger Marianne Møller Nielsen.

De 60 børn og syv ansatte er i øjeblikket indkvarteret på Fryndesholm-Skolens SFO og i børnehaveklassen.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Annonce