Annonce
Team Esbjerg

Sejr i København er et must: Team Esbjerg har ikke råd til flere svipsere

Da Team Esbjerg tidligere på sæsonen tog en sikker sejr på 29-20 hjemme i Blue Water Dokken over København Håndbold blev Annette Jensen topscorer med syv mål. Mandag aften mødes holdene i Frederiksberg-Hallerne, hvor Team Esbjerg tidligere har haft det svært. Foto: John Randeris/Ritzau Scanpix
Mandagens udekamp mod København Håndbold bliver dog ikke nødvendigvis en nem opgave for Team Esbjerg, der tidligere har haft det svært i hovedstaden.
Annonce

Håndbold: Et klart nederlag ude mod Nykøbing Falster og uafgjorte kampe mod Holstebro og Silkeborg-Voel.

Det har været indtil videre været lavpunkterne for Team Esbjerg i den igangværende ligasæson. De seneste to sæsoners danske mestre har desuden tabt hjemme til Viborg HK, men ellers er der gjort rent bord.

18 sejre, to uafgjorte og to nederlag og i alt 38 point i 22 af de i alt 26 kampe.

Det er faktisk helt pænt, men det er ikke nok til at stå med de bedste kort på hånden i jagten på førstepladsen i grundspillet, der giver direkte adgang til Champions League i den kommende sæson.

Odense Håndbold, som Team Esbjerg ellers har slået begge gange i denne sæson, står nemlig på 40 point med fire kampe tilbage, mens Viborg HK deler andenpladsen med Team Esbjerg med 38 point.

Så det er helt tæt i toppen, og der er altså ikke råd til flere svipsere.

OPTAKT

Håndbold, ligaen kvinder

Mandag 20.00: København Håndbold - Team Esbjerg

Truppen

Vilde Mortensen Ingstad er tvivlsom. Hun døjer med en forstrækning i læggen.

JV tipper: 24-28

Team Esbjerg kan ikke længere selv afgøre sagen. Holdet skal selv sørge for at vinde sine kampe, og samtidig er der brug for en hjælpende hånd, da Odense jo skal smide point, hvis Team Esbjerg skal stryge helt til tops.

Odense mangler at møde Aarhus United ude, København hjemme, Vendsyssel ude og til sidst Viborg hjemme. Skal fynboerne ned med nakken, skal det sandsynligvis være i grundspillets sidste spillerunde mod Viborg.

Annonce

Pres på

Team Esbjerg spiller mandag aften i København, hvorefter det i de kommende runder gælder Vendsyssel hjemme, Viborg ude og Randers hjemme.

- Der er pres på, og alle kampe er jo en slags finaler for os, men sådan har det faktisk været i lang tid, siger Marit Røsberg Jacobsen.

- Afslutningen af grundspillet bliver enormt spændende, og vi ved i hvert fald, at vi er tvunget til at vinde vores kampe, hvis vi skal slutte som nummer et - og det skal vi. Det er vores helt klare målsætning.

Men det er ikke givet, at det bliver nemt i Frederiksberg-Hallerne, selvom København Håndbold faldt totalt fra hinanden i sidste spillerunde og tabte med hele 36-21 i Viborg HK.

Team Esbjerg har i hvert fald tidligere haft store problemer i hovedstaden. I sidste sæson spillede holdene uafgjort 30-30, mens det første møde i denne sæson gik noget bedre med en sikker sejr på 29-20.

I øvrigt kommer Team Esbjerg til København med masser af selvtillid efter sejre på ti, otte og otte mål i holdets tre seneste kampe.

Farvel til Halilcevic

I de seneste sæsoner er der ikke blevet meget spilletid til venstrefløjen Elma Halilcevic i Team Esbjerg, hvor hun står i skyggen af norske Sanna Solberg. Halilcevic søger derfor nye udfordringer efter denne sæson og håber på mere spilletid. Hun har skrevet en toårig kontrakt med en anden danske ligaklub.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Udvalg vrager planer for 180 meter høje møller i Tjæreborg Enge: Byråd skal dog træffe den endelige beslutning

Annonce