Annonce
KIF Kolding

Sejr og uafgjort til de direkte konkurrenter presser KIF

KIF Kolding er presset. Alle andre hold i rækkens nederste halvdel har fået point i 2020. Arkivfoto: Søren Gylling
To resultater i herrehåndboldligaen tidligere på ugen presser KIF Kolding inden opgøret på hjemmebane mod Mors-Thy.

Håndbold: Så er det nu.

KIF Kolding skal til at i sving.

Fredag aften venter en af blot to resterende kampe i grundspillet, hvor modstanderen ikke er et hold fra herrehåndboldligaens aktuelle top seks.

Med andre ord skal hjemmekampen mod Mors-Thy helst kaste point af sig, hvis skyerne over Koldinghallen ikke skal skifte til en endnu mørkere grå nuance.

Allerede nu er det rigelig gråt. De første uger af sæsonens anden halvdel er ikke forløbet, som man kunne have håbet, hvis man har KIF Kolding-sympatier.

Alle de andre bundhold, som KIF er i direkte konkurrence med, har hver især hentet tre point i årets første tre kampe. I denne uge delte Nordsjælland og Fredericia pointene i deres indbyrdes kamp, mens Lemvig-Thyborøn slog Århus. Sidstnævnte resultat betød, at Lemvig ånder KIF i nakken. Begge hold har ti point.

Udover fredagens opgør har KIF en enkelt kamp tilbage mod et af de andre bundhold. Om en måned tager KIF imod Nordsjælland på hjemmebane. Nordsjælland indtager i øjeblikket sidstepladsen, der er lig med direkte nedrykning, men er blot tre point bag KIF. Skal nordsjællænderne holdes på sikker afstand, skal der hentes point mod Mors-Thy.

Men det er heller ikke hverken urealistisk eller usandsynligt. I det omvendte opgør i efteråret vandt KIF Kolding 32-28 på Mors-Thys hjemmebane.

Mors-Thy fik senest bank mod Bjerringbro-Silkeborg, men i årets første kamp blev Skjern besejret på udebane.

KIF Kolding er det eneste hold i rækkens nederste halvdel, der endnu ikke har fået point i 2020. Det skal der gerne være ændret på fredag aften klokken 20.45.

Der er kampstart i Kolding klokken 19.

Annonce

Optakt

Håndbold, herreligaen

Fredag kl. 19.00: KIF Kolding - Mors-Thy Håndbold

KIF: Ingen ændringer i truppen

JV tipper: 28-26

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Mens vi venter på motorvejen

Det er lidt med motorvejene, som det er med vindmøllerne. Vi vil sådan set rigtig gerne have dem, men de skal bare ikke ligge tæt på, hvor vi selv bor. De kritiske røster var klart i overtal, da der tilbage i sommeren 2017 blev sat gang i en offentlig høring af planerne omkring en ny midtjysk motorvej – populært kaldet for Hærvejsmotorvejen. Samme billede er der ved den igangværende høring i forbindelse med VVM-undersøgelsen Tilbage i 2017 var eksempelvis Bække Lokalråd og Bække Borgerforening særdeles klare i mælet i deres høringssvar, hvor én af sætningerne lød således: - Frygten er, at en motorvej - med eller uden afkørselsramper - vil sætte gang i en langsom, men sikker affolkning. Citat slut. Det er ikke noget at sige til, at frygten for en motorvej er til stede. Ikke mindst støjen fra tusindvis af biler, som vil passere forbi, giver anledning til betydelig utryghed hos mange. Dertil kommer også en motorvejs indiskutable indgriben på naturen og miljøet. Argumenterne fra utrygge borgere er ganske forståelige. Men som med meget andet, så er debatten omkring motorveje ikke udelukkende sort eller hvid. Motorvejene kan rent faktisk også bringe noget positivt med sig. Erhvervsudviklingen har ganske mange steder, hvor der er blevet etableret motorveje, vist sig at være positiv. Der er positive eksempler nok – selv inden for vores egen kommune. I Vejen, Brørup og Holsted taler udviklingen i erhvervslivet tæt ved motorvejen sit klart tydelige sprog. Danish Crowns slagteri i Holsted var med sikkerhed ikke blevet placeret i området, havde der ikke været en motorvej Også længere oppe i det midtjyske er der klare fortællinger om, at motorvejen klart kan bringe noget positivt med. I Ikast-Brande Kommune konstateres det, at motorvejene er med til at øge bosætningen og etablering af nye erhvervsvirksomheder. I Silkeborg er der også begejstring. I den midtjyske by er der knap et år efter åbningen af motorvejen for nogle få år siden sat rekord i salget af erhvervsjord. Om hærvejsmotorvejen overhovedet bliver til noget, vil blive afgjort inde på Christiansborg. Men i næste måned – mandag den 16. marts – har Vejdirektoratet inviteret til borgermøde i Vejen. Her vil der blive orienteret om VVM-undersøgelsen og de seks linjeføringer, som er bragt i forslag. To af linjeføringerne vil medføre ganske mange kilometer asfalt gennem Vejen Kommune – og vil også byde på to til- og frakørselsramper dels ved Bække og dels ved Gesten. Hvordan det modtages, må vi se tiden an. Men ud over den forståelige utryghed omkring støj og negativ indvirkning på natur og miljø så vil en ny motorvej også give nogle muligheder. GOD SØNDAG

Annonce