Annonce
KIF Kolding

Sejr over hollændere: Ny højreback giver KIF Kolding mere bredde

KIF vandt med 30-26 over hollandske Bevo, der havde den tidligere SønderjyskE-spiller, Daniel Eggert, samt Estevana Polman-tvillingen, Dario Polman, med på holdet. Foto: Kim Mikkelsen
Oliver Norlyk spillede omkring 45 minutter i sin uofficielle debut for KIF Kolding, der slog hollandske Bevo HC 30-26.

HÅNDBOLD: Ikke alt var lige kønt, men der var opløftende momenter, da KIF Kolding fredag slog hollandske Bevo HC med 30-26 i en træningskamp.

Spørgsmålet er så, om KIF er klar til at genoptage ligaen om en uge.

- Vi kommer til at blive det. Træningskampe er træningskampe. Vi skifter efter uret, og vi vidste slet ikke, hvad vi skulle spille mod, siger KIF-træner Ulf Sivertsson om en af årsagerne til lidt for mange fejl og afbrændere.

Han kunne glæde sig over et pænt antal redninger fra Rickard Frisk, 11 kontrascoringer og i særdeleshed en ung mand, der ankom torsdag fra de kanariske øer. Oliver Norlyk fik debut på højreback, hvor KIF med tilgangen af ungdomslandsholdsspilleren fra Aalborg endelig har en venstrehåndsspiller.

- Oliver har ikke været med til en eneste træning, og med tanke på det så det fint ud. Det kommer til at blive bedre jo mere, vi træner sammen, mener Sivertsson.

- Der var mange gode angreb i første halvleg med fart og krydsspil. Det giver en helt anden bredde i spillet at få en venstrehånd ind.

Troels Jørgensen fik 20 minutter på venstre back, og spilletiden på playmakerpositionen blev fordelt mellem Chris Jørgensen og Jens Svane. Sidstnævnte kan nu spille mere på sin favoritplads efter tilgangen af Norlyk. Læg dertil Mattias Thynell og en Martin Mauer Larsen, der har genoptaget træningen efter en skade, og så har KIF en del strenge at spille på i bagkæden.

Annonce

kampen i tal

KIF-Bevo 30-26 (13-13)

Målscorere, KIF: Andreas Flodman 7, Jens Svane 6, Fredrik Gustavsson 3, Alexander Morsten 3, Oliver Norlyk 2, Benjamin Pedersen 2, Troels Jørgensen 2, Chris Jørgensen 2, Mattias Thynell 1, Martin Mauer Larsen 1

Tilskuere: Cirka 200

Vigtigt skridt for debutant

Oliver Norlyk spillede knap tre kvarter, og han ser frem til en større rolle end i Aalborg, hvor Mads Christiansen og Omar Ingi Magnusson var foran i køen.

- Det betyder rigtig meget for min karriere, for nu kan jeg komme ned og få noget spilletid og forhåbentlig vise, hvad jeg kan i ligaen i Kolding, hvor jeg forhåbentlig kan være med til at indfri deres og mine egne ambitioner, siger Norlyk.

- At få lov til at være med i forsvaret er rigtig vigtigt for mig, for jeg vil gerne være en tovejsspiller, hvilket betyder meget for mit spil, da jeg også gerne vil være med i kontraspillet. Jeg ser det som positivt, at jeg kan få lov til at dække op og udvikle mig i den del af spillet, siger han.

- Det er altid dejligt at få en masse minutter. At det så går hip som hap med en nogle brændte skud er, hvad det er. Det var dejligt at få mødt holdkammeraterne og forsøge at komme ind i deres systemer og løbebaner og diverse. Så håber jeg, at det nok skal blive lidt bedre på sigt, siger Norlyk, der har en uges træning med de nye medspillere, inden han får sin officielle debut.

KIF spiller hjemme mod TTH Holstebro på fredag og ude mod Fredericia tre dage senere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ingen grund til Corona-panik

Så er dét sket, som vi længe har vidst var overvejende sandsynligt: Coronavirus er kommet inden for landets grænser. En medarbejder ved TV2 har været på ferie i Italien og har med sig hjem fra skiferien bragt virussen, og nu træder det danske virusberedskab i kraft. Det må vi have tiltro til, men allerede nu meldes om butikker, der tømmes for håndsprit, og andre reaktioner, som kunne være forløbere for egentlig panik, og det er der ingen grund til. Omend mange er døde af Coronavirusen særligt omkring epicentret i millionbyen Wuhan i Kina, er den ikke, som vi også forleden bemærkede på denne plads, særlig farlig. Det foreløbigt største studie af den nye Coronavirus, Covid 19, fra Kina viser, at der er en dødelighed på 2,3 procent hos en gruppe smittede, hvor eksempelvis den for nogle år siden så frygtede SARS-virus havde en dødelighed på ti procent. I farlighed minder Corona altså mest om en almindelig influenzavirus, og derfor skal vi heller ikke gå i panik og lukke landet ned, fordi smitten nu er kommet inden for landets grænser. Coronavirus smitter mellem mennesker nøjagtig som influenza gør, det vil sige ved nys og host samt ved direkte kontakt. Det betyder også, at man skal opføre sig nogenlunde på samme måde. Undgå at være for tæt på mennesker, der nyser og hoster, samt sørge for en god håndhygiejne. Som altid er ældre og svagelige særligt udsatte, mens børn ikke ser ud til i særlig grad at blive ramt. Selvfølgelig er det angstprovokerende, når vi i en globaliseret og rejselysten verden rammes af en virus, der indtil videre ingen vaccine er imod. Men alt tyder på, at denne virus er relativt harmløs, og udviklingen i Kina er sådan, at antallet af nye smittede har været faldende siden januar. Faldet er kommet, efter den kinesiske stat i begyndelsen groft undertrykte redelige lægers opråb om et problem, men efter man opgav at lyve herom, ser det ud til, at man er ved at få styr på situationen. I et åbent og oplyst samfund som det danske, er vi heldigvis fri for den slags mummespil.

Kolding For abonnenter

Venstre solo om at fastholde udskældt besparelse på ældre

Annonce