Annonce
Tønder

Sejr over ligahold: TM Tønder nærmer sig kampformen

Tønders målmand Christian Thrans (grøn trøje) og kollega Niklas Simonsen var begge flyvende i kampen mod Ribe/Esbjerg. Foto: Flemming Andersen

Med en sejr på fem måls over lokalrivalerne fra Ribe/Esbjerg viste TM Tønder lovende takter forud for årets første turneringskamp.

SKÆRBÆK: TM Tønders seneste turneringskamp ligger efterhånden mere end fire uger tilbage. Men spillerne fra TM Tønder Håndbold har ikke glemt, hvordan man skal kaste, gribe og score. Tirsdag aften vandt det lokale 1. divisionsmandskab træningskampen mod ligaholdet fra Ribe/Esbjerg med 32-27 efter pauseresultatet 16-13.

Opgøret blev spillet som en opvisningskamp i Skærbækcentret, og til trods for, at Ribe/Esbjerg gav pause til nogle af holdets store profiler, var Tønder-træner Torben Sørensen fint tilfreds med aftenens udbytte.

- Vi bruger kampen til at komme tættere på kampformen og op i tempo. De kommer med mere fysisk, end vi er vant til. Så det var fint, siger Torben Sørensen.

Hos TM Tønder kæmper flere spillere med småskader. Blandt andet var Emil Bergholdt ikke på banen. TM Tønder skulle oprindeligt havde taget hul på foråret på lørdag med en udebanekamp mod Ajax København. Denne kamp er imidlertid blevet udsat til den 12. februar, så den første kamp i 2019 bliver i stedet spillet søndag den 20. januar hjemme mod Køge.

I kampen mod Ribe gjorde begge Tønder-målmænd, Christian Thrans og Niklas Simonsen en god figur. Og oppe i den anden ende af banen viste en hårdtskydende Felix Kasch og fløjspiller Lasse Nicolaisen deres klasse.

Holdets nytilkomne playmaker Mathias Møller fik desuden en god start på året.

Annonce
Mathias Hejsel greb chancen med ekstra spilletid til at gøre en god figur. Foto: Flemming Andersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Terror skal bekæmpes uden tøven

Takket være en dygtig indsats fra Politiets Efterretningstjeneste (PET) og syv af landets politikredse kan Danmark meget vel være sluppet for ét eller flere terrorangreb. Ved en koordineret aktion onsdag blev flere end 20 adresser over hele landet ransaget og omkring 20 personer anholdt. Ifølge det oplyste fik politiet fat i alle de personer, der var mistænkt, og der menes derfor i denne sag ikke at være flere potentielle terrorister på fri fod. De anholdte vil blive fremstillet ved grundlovsforhør, flere af dem sigtet efter straffelovens såkaldte terrorparagraf. Det er sparsomt med oplysninger i sagen, men ifølge politiet har flere af de anholdte haft "militant, islamistisk motiv" til den planlagte terrorhandling, som vi indtil videre ikke ved noget om. Sagen vidner om den dødsens alvorlige situation, vi som land befinder os i. Der findes iblandt os mennesker, der drevet af islamisk fundamentalisme vil os det ondt, som ingen midler skyer og hvis mål er at skabe skræk og rædsel ved så dødelig terror som muligt. Det er hinsides vores fatteevne, hvorfor de er i besiddelse af så indædt had til de frie samfund, hvis beskyttelse de nyder godt af hver dag, men det er de. Det er ubegribeligt, hvorfor de overhovedet lever i vores vestlige demokratier, men det gør de. Desværre. Det må vi indrette os efter og droppe enhver naiv forestilling om andet, end at vi har været under angreb, at vi er under angreb og at vi kommer under angreb. Mindst én gang tidligere har dansk politi afværget et større terrorangreb, da fire mand i 2010 blev anholdt for at planlægge et attentat mod JP/Politikens Hus i København. I 2015 blev der gennemført to terrorangreb i København på Krudttønden og mod en jødisk synagoge. Her blev to mennesker dræbt. Vi har allerede tilladt mere overvågning og registrering i samfundet, men vi bryder os ikke om at ofre vores frihed på terrorens alter. Lige i dag må vi glæde os over, at der med dygtigt politiarbejde formentlig blev afværget et grusomt terrorangreb.

Kolding

Efter krisemøde: Nyt forlig og fremtidens Kolding Havn ventes klar inden jul

Annonce