Annonce
Esbjerg Energy

Sejren kom kun kortvarigt i fare: Energy tilbageerobrer fjerdepladsen

Esbjerg Energy-træner Mark Pederson kunne fredag glæde sig over en hjemmesejr. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Esbjerg Energy vandt 5-3 over Herlev Eagles og tager fjerdepladsen igen. Selvom Herlev ad flere omgange reducerede, kom sejren kun kortvarigt på spil

ISHOCKEY: Sejren var kun i fare i få minutter.

Men da Esbjerg Energy igen spillede på fysikken, var der aldrig nogen tvivl. Selvom Herlev havde hentet Esbjergs tremålsføring, vandt Esbjerg ganske sikkert 5-3 over Herlev.

Dermed rykker Energy tilbage på fjerdepladsen, og med et par kampe i hånden kan man skimte Rungsted på tredjepladsen.

Det kan vel bedst beskrives som overfald, sådan som Esbjerg kom ud til kampen.

Esbjerg-spillerne virkede hurtigere end Herlev, stærkere. Hver gang pucken lå løs, var der en Esbjerg-mand. Hver gang en Herlev-spiller fik pucken i egen zone, var der en Esbjerg-mand. Hver gang de lavede en fejl, stod der en Esbjerg-mand klar til at udnytte den.

Inden der var gået fire minutter, havde Esbjerg haft syv skud. Med lidt held og en del mere skarphed havde en håndfuld af dem givet mål. En enkelt skulle være endt med en scoring.

Der skulle i stedet et par tilfældigheder til for Energy. Det satte til gengæld også holdet i gang.

Herlevs Acke Ringström så ud til at glemme pucken. I hvert fald skøjtede han væk, mens pucken lå lige foran Herlev-målet, klar til at Matthew Pistilli kunne score.

Minuttet efter var det så Trevor Cheeks tur til at sende pucken ind bag Jidskog i målet.

Igen skulle der ikke gå meget mere end et minut, før det blev 3-0. Egentlig en ganske nem puck, der blev vippet ned til Jidskog, men den slap fra ham, og så var Jannik Christensen først over pucken, selvom han havde taget turen fra blå linje.

Et godt billede på kampen indtil da.

Annonce

kampen i tal

Esbjerg Energy 5-3 Herlev Eagles (3-1, 2-1, 0-1)

1-0 Matthew Pistilli (16.00, uass.), 2-0 Trevor Cheek (17.03, uass.), 3-0 Jannik Christensen (18.15, uass.), 3-1 Alexander Lindqvist-Hansen (18.52, ass. Johan Skinnars og Victor Carlsson), 3-2 Niklas Tikkinen (25.54, ass. Brett Thompson), 4-2. Grayson Downing (26.59 Trevor Cheek, Niklas Andersen), 5-2 Matthew Pistilli (33.07, ass. Grayson Downing, Anders Koch), 5-3 Victor Carlsson (44.48, ass. Johan Skinnars)

Udvisninger:

Esbjerg: 8x2 minutter

Herlev: 6x2 minutter

Tilskuere: 1269

En kort forskrækkelse

Men så slap Esbjerg grebet om kampen. Bare i et par minutter før og efter første pause, men det var nok til, at Herlev spillede sig tilbage i kampen. Til at Esbjerg-fansene lige måtte holde vejret.

Da først Herlev fik tid og plads, kunne man bedre forstå, at holdet ligger lige omkring Esbjerg i tabellen.

Kort efter 3-0-scoringen reducerede først Alexander Lindqvist-Hansen, derefter Niklas Tikkinen.

Helt farligt blev det dog aldrig for esbjergenserne. Fansene kunne hurtigt ånde ud.

Energy gjorde det igen til en fysisk kamp. Tacklingerne blev hårdere, intensiteten og tempoet steg, udvisningerne det samme, og så kunne Herlev ikke længere følge med.

Grayson Downing scorede til 4-2, Pistilli igen til 5-2, efter han blev spillet alene igennem, og så var faren ovre, og Herlev skiftede målmand for at forsøge sig med bare et eller andet.

Lugtede aldrig af comeback

Selv om Victor Carlsson efter lidt rod foran Esbjerg-målet igen fik reduceret, fik man aldrig fornemmelsen af et comeback. Energy-spillerne må have følt sig ret trygge reduceringen til trods. Det samme gjaldt Esbjerg-fansene. ”Synd for Herlev, I taber alligevel”, sang de.

Og rigtigt nok.

Det meste af spillet foregik godt nok i Esbjergs zone, men Esbjerg var reelt farligere. Flere gange opsnappede en Energy-spiller pucken, så han frit kunne skøjte ned mod mål.

Således også da Energy fik et straffeslag, da en Herlev-spiller sparkede sin knækkede stav mod Andreas Grundtvig for at forpurre den frie mulighed. Grundtvig brændte, men det kom ikke til at betyde noget.

Esbjerg tog sejren uden at føle sig truet.

Lørdag gælder det Rødovre, hvor Energy kan tage endnu et skridt mod en placering blandt de fire øverste.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Bander har kun fortjent foragt

Det er en politisk dom, der fredag faldt ved byretten i København, mener Loyal to Familia. Det er selvfølgelig noget vrøvl. Men det kan egentlig ikke undre, at bandemedlemmerne med deres systematiske lovovertrædelser ikke har respekt for, at vi lever i en retsstat. Her er det heldigvis sådan, at det er uafhængige domstole, der frikender eller dømmer de tiltalte. Fredag var dommen, at et midlertidigt politiforbud mod Loyal to Familia blev gjort permanent, og at banden blev opløst som forening. Og som det er i en retsstat, kan dommen ankes, hvilket Loyal to Familia har gjort. Så sagen fortsætter i Landsretten 1. september, og det er sandsynligt, at den tabende part i den sag vil forsøge at få en endelig afgørelse i Højesteret. Men uanset det videre forløb er det en meget opsigtsvækkende dom, da det er første gang, at en domstol opløser en forening. At danne en forening er en grundlæggende frihedsrettighed i Grundloven. Men Grundloven siger også, at foreninger, der virker ved vold eller søger at nå deres mål med vold, kan opløses ved dom. Det er heldigvis meget svært at få forbudt og opløst en forening i Danmark. Og når det gælder rockergrupper og bander, er det kompliceret for anklagemyndigheden at bevise, at de er foreninger i Grundlovens forstand. Derfor er det ikke domme som den, der fredag faldt mod Loyal to Familia, som kommer til at løse problemet med den den organiserede kriminalitet. Det kræver en konstant kamp fra myndighedernes side, og at vi som samfund ikke falder for fristelsen til at forherlige bander. De har kun fortjent fordømmelse og foragt. Forhåbentlig vil dommen dog øge trygheden for landets øvrige borgere. Det er der brug for. Kriminelle bander skaber masser af ulykke og utryghed med deres tyranniske adfærd i form af trusler, vold og afpresning. At omfanget af ugerningerne er stort, viser det skræmmende store antal medlemmer af bander og rockergrupper, som lige nu er varetægtsfængslet eller afsoner en dom: 372.

Esbjerg

Borgmester kalder partifælles selv-erklærede mærkesag for fuldstændig urealistisk: Vil koste 63,7 millioner kroner om året

Annonce