Annonce
KIF Kolding

Sejrene har givet KIF tro på overraskelse i Skjern

Olafur Gustafsson (i midten) har haft stor andel i fremgangen hos KIF Kolding. Arkivfoto: Yilmaz Polat
KIF-forsvaret er genrejst efter Olafur Gustafssons tilbagekomst, og det er nøglen bag de seneste KIF-sejre. Nu venter hårde kampe mod Skjern, BSH og GOG.

KIF KOLDING: KIF'erne kan bare tænke tilbage på oktober sidste år.

KIF vandt ikke bare udekampen mod Skjern. Holdet vandt den overbevisende. Gæsterne førte med seks-syv mål gennem kampens sidste kvarter, inden Skjern fik pyntet til 28-31. Alexander Morsten, Jens Svane og Mattias Thynell var blandt hovedpersonerne i sejren. Det skal de også være lørdag eftermiddag, hvis KIF skal gentage bedriften på en af Danmarks sværeste udebaner, hvor Ribe-Esbjerg for nylig blev det første hold til at slå Skjern, siden KIF klarede opgaven for 13 måneder siden.

Ni point i otte kampe er ikke tilfredsstillende i Skjern, men holdet fik vendt bøtten inden landskamppausen. Dermed mener KIF-træner Ulf Sivertsson, at Skjern er ovre sine udfordringer.

- Det har de haft, men nu kommer de med to gode sejre over GOG og BSH, som de har fået selvtillid af. Det bliver klart en svær kamp, men vi har bevist, at vi kan vinde ude mod Mors, selv om de ikke har samme klasse som Skjern. Og vi har vundet mod Ribe-Esbjerg, så hvorfor ikke, spørger han optimistisk.

- Alting bliver lidt nemmere. Man smiler og kører på til træning. Har lidt selvtillid. Så det har været en fin uge op til kampen, beretter træneren.

Annonce

optakt

Håndbold, herreligaen

Lørdag kl. 16.10: Skjern-KIF

KIF: Martin Mauer Larsen er tilbage

TV: TV2

JV tipper: 29-27

Forsvaret klart forbedret

KIF-sejrene over Mors-Thy og Ribe-Esbjerg er primært kommet på baggrund af et forsvar, der har fungeret klart bedre, efter Olafur Gustafsson vendte tilbage efter en langvarig skade.

- Olafur har været med i forsvaret i de sidste to kampe, og der har vi også en forskel. Både hvad han videreformidler, men også, hvad han står for selv, understreger Sivertsson.

Justeringerne i forsvaret har dog været længere tid undervejs, men det er først på det seneste, ændringerne har slået igennem. Og forsvaret bliver også nøglen til succes i Skjern.

- For det første er vi nødt til at spille i forsvaret, som vi har gjort i de sidste to kampe. Det har gjort en stor forskel på vores forsvar. Vi har tacklet meget mere, været mere aggressive, spillet hårdere, fået flere spilstop og snakket om små detaljer. Hvordan vi spiller mod stregspillerne, hvordan vi tager en back, som kommer i fart. Højde og alle de her små ting. Det har vi ændret meget, og det har givet udslag de sidste par kampe. Det har også gjort, at vi får lidt kontramål. Nemme mål som mod Ribe, hvor vi fik otte-ni kontramål. Det bliver vigtigt.

En ekstra bagspiller

I sejren over Ribe-Esbjerg var det Anders Petersen, der efter pausen viste sit gamle jeg frem i målet og hjalp KIF mod sejr. Til kampen i Skjern kan Ulf Sivertsson også råde over en ekstra bagspiller i skikkelse af Martin Mauer Larsen, der gennem hele sin KIF-tid har været hårdt plaget af rygproblemer.

- Mauer kommer tilbage. Han har trænet fuldt ud i to uger nu, så det kan være, han kastes ind, siger Sivertsson.

- Han er lidt anderledes end både Thynell og Troels Jørgensen med den speed, han har, og med sine egne gennembrud og sit skud. Så det er også en mulighed mere for at forandre spillet lidt, siger træneren, der også har fået Andreas Væver tilbage på venstrefløjen i de seneste kampe.

- Væver har det fint og ser også fin ud. Både til træning og i de kampe, han har været inde at spille nu. Han er scoringssikker, så det ser fornuftigt ud, siger Sivertsson.

Han erkender, at kampprogrammet ser vanskeligt ud i de kommende uger mod Skjern, BSH og GOG, men han tror på, at KIF kan skabe en overraskelse eller to.

- Vi ved godt, at vi har tre kampe, der venter, mod formodede top fire-hold. Det er bare at gå ind og køre på og prøve at tage et eller to point. Jeg vil gerne have seks, men man skal være lidt realistisk også. Men vi går ind med troen på, at vi kan vinde i alle tre kampe.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Derfor skal vi turde drømme stort

Martin Braithwaite er en god fodboldspiller, og det har han været i mange år. Ellers bliver man ikke førsteholdsspiller i Esbjerg fB, professionel i Frankrig, England og Spanien. Man bliver ikke landsholdsspiller. Det krævet særligt talent og særlig arbejdsomhed. Men et vildt, vidunderligt og vanvittigt klubskifte fra en spansk bundklub, Leganés, til en af verdens allerstørste, mest mytiske fodboldklubber, FC Barcelona, ændrer alligevel alt. 28-årige Martin er ikke længere bare en dygtig fodboldspiller, han er en stjerne, katapulteret ind på lystavlen hos stort set alle danskere. I løbet af en uge. Vi skriver sjældent om fodbold på denne plads, det bliver ikke omdrejningspunktet herfra. Men der er noget i den historie, som er værd at hæfte sig ved. Den er enormt inspirerende. Historien om en ung knægt fra Esbjerg, der – når man hører alle anekdoterne, der dukker frem nu, og det er mange - altid har haft en stålsat tro på sig selv, et mod til at sætte ambitionerne højt og en ukuelig vilje til at forfølge dem. Vejen til Barcelona har ikke været let. Der har været omveje, og der har været kampe og klubophold undervejs, som var mindre vellykkede. Men han holdt fast. Så mens alverden var ved at tabe underkæben, da knægten fra Esbjerg lørdag eftermiddag stod klar på sidelinjen på Camp Nou, Barcelonas hjemmebane, klar til at gøre sin debut som Messis holdkammerat, var hovedpersonen afklaret. Det var jo lige præcis det scenarie, han havde forestillet sig i mange år. Det starter med en drøm. Man når ingen steder uden, i fodbold, i politik, i erhvervslivet, i skolen, i livet. Det kræver mod at drømme stort. Det kræver fantasi. Selvfølgelig kræver meget mere end det at se drømme blive til virkelighed. Der er ganske givet flere knuste drømme end det modsatte derude, så meget desto mere er der grund til at nyde øjeblikket, når det lykkes en af vores egne at indfri en vild drøm. Mærke det. Glæde sig. Kan man komme fra et ungdomsfodboldhold i Sædding-Guldager til førsteholdet i FC Barcelona, kan alt ske. Drøm det. Drøm stort. Og gå efter den. Tænk sig; det kunne jo være, at også din gik i opfyldelse.

Danmark

Podcast: Tre tophold kæmper om oprykning fra 1. division - hvem trækker det længste strå?

Annonce