Annonce
KIF Kolding

Sejrene har givet KIF tro på overraskelse i Skjern

Olafur Gustafsson (i midten) har haft stor andel i fremgangen hos KIF Kolding. Arkivfoto: Yilmaz Polat
KIF-forsvaret er genrejst efter Olafur Gustafssons tilbagekomst, og det er nøglen bag de seneste KIF-sejre. Nu venter hårde kampe mod Skjern, BSH og GOG.

KIF KOLDING: KIF'erne kan bare tænke tilbage på oktober sidste år.

KIF vandt ikke bare udekampen mod Skjern. Holdet vandt den overbevisende. Gæsterne førte med seks-syv mål gennem kampens sidste kvarter, inden Skjern fik pyntet til 28-31. Alexander Morsten, Jens Svane og Mattias Thynell var blandt hovedpersonerne i sejren. Det skal de også være lørdag eftermiddag, hvis KIF skal gentage bedriften på en af Danmarks sværeste udebaner, hvor Ribe-Esbjerg for nylig blev det første hold til at slå Skjern, siden KIF klarede opgaven for 13 måneder siden.

Ni point i otte kampe er ikke tilfredsstillende i Skjern, men holdet fik vendt bøtten inden landskamppausen. Dermed mener KIF-træner Ulf Sivertsson, at Skjern er ovre sine udfordringer.

- Det har de haft, men nu kommer de med to gode sejre over GOG og BSH, som de har fået selvtillid af. Det bliver klart en svær kamp, men vi har bevist, at vi kan vinde ude mod Mors, selv om de ikke har samme klasse som Skjern. Og vi har vundet mod Ribe-Esbjerg, så hvorfor ikke, spørger han optimistisk.

- Alting bliver lidt nemmere. Man smiler og kører på til træning. Har lidt selvtillid. Så det har været en fin uge op til kampen, beretter træneren.

Annonce

optakt

Håndbold, herreligaen

Lørdag kl. 16.10: Skjern-KIF

KIF: Martin Mauer Larsen er tilbage

TV: TV2

JV tipper: 29-27

Forsvaret klart forbedret

KIF-sejrene over Mors-Thy og Ribe-Esbjerg er primært kommet på baggrund af et forsvar, der har fungeret klart bedre, efter Olafur Gustafsson vendte tilbage efter en langvarig skade.

- Olafur har været med i forsvaret i de sidste to kampe, og der har vi også en forskel. Både hvad han videreformidler, men også, hvad han står for selv, understreger Sivertsson.

Justeringerne i forsvaret har dog været længere tid undervejs, men det er først på det seneste, ændringerne har slået igennem. Og forsvaret bliver også nøglen til succes i Skjern.

- For det første er vi nødt til at spille i forsvaret, som vi har gjort i de sidste to kampe. Det har gjort en stor forskel på vores forsvar. Vi har tacklet meget mere, været mere aggressive, spillet hårdere, fået flere spilstop og snakket om små detaljer. Hvordan vi spiller mod stregspillerne, hvordan vi tager en back, som kommer i fart. Højde og alle de her små ting. Det har vi ændret meget, og det har givet udslag de sidste par kampe. Det har også gjort, at vi får lidt kontramål. Nemme mål som mod Ribe, hvor vi fik otte-ni kontramål. Det bliver vigtigt.

En ekstra bagspiller

I sejren over Ribe-Esbjerg var det Anders Petersen, der efter pausen viste sit gamle jeg frem i målet og hjalp KIF mod sejr. Til kampen i Skjern kan Ulf Sivertsson også råde over en ekstra bagspiller i skikkelse af Martin Mauer Larsen, der gennem hele sin KIF-tid har været hårdt plaget af rygproblemer.

- Mauer kommer tilbage. Han har trænet fuldt ud i to uger nu, så det kan være, han kastes ind, siger Sivertsson.

- Han er lidt anderledes end både Thynell og Troels Jørgensen med den speed, han har, og med sine egne gennembrud og sit skud. Så det er også en mulighed mere for at forandre spillet lidt, siger træneren, der også har fået Andreas Væver tilbage på venstrefløjen i de seneste kampe.

- Væver har det fint og ser også fin ud. Både til træning og i de kampe, han har været inde at spille nu. Han er scoringssikker, så det ser fornuftigt ud, siger Sivertsson.

Han erkender, at kampprogrammet ser vanskeligt ud i de kommende uger mod Skjern, BSH og GOG, men han tror på, at KIF kan skabe en overraskelse eller to.

- Vi ved godt, at vi har tre kampe, der venter, mod formodede top fire-hold. Det er bare at gå ind og køre på og prøve at tage et eller to point. Jeg vil gerne have seks, men man skal være lidt realistisk også. Men vi går ind med troen på, at vi kan vinde i alle tre kampe.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Skandalelæge sagde det var mavesyre: 11 dage senere fødte Kristine sin døde søn

Leder For abonnenter

JV mener: Udskriv en dosis sund fornuft i en fart

Udeblivelser er et regulært problem i sundsvæsenet. Fordi det er spild af de trængte velfærdsressourcer, når både højt specialiseret personale og dyrt udstyr må vente forgæves på en patient, der ikke dukker op på det afsatte tidspunkt. Derfor er det helt og aldeles håbløst, at et ufleksibelt system tidligere på året betød, at en succes på Kolding Sygehus måtte lægges i graven. Succesen var et forsøg, der gav patienter med en henvisning mulighed for selv at booke en tid til skanning fremfor blot at få stukket systemets tid ud. Forsøget fik antallet af udeblivelser til at falde fra i gennemsnit 14 om ugen til fire. Det viste sig nemlig, at fleksibiliteten betalte sig. At det for patienterne gjorde en forskel. Helt banalt i form af muligheden for at kunne booke en tid, som passede ind med øvrige gøremål. Og sikkert også i form af øget ansvarlighed. En tid, man selv har booket, er svær at udeblive fra. Et sådant forsøg skulle selvfølgelig ikke bare fortsætte, men bredes ud. Ikke bare til andre afdelinger på Kolding Sygehus, men på alle sygehuse. Skulle man tro. Men sundhedsloven er firkantet, og den foreskriver, at patienter skal have en konkret tid i hånden tre dage efter henvisningen. Altså levner loven ikke plads til patientens egen booking. Derfor døde forsøget. Trods et resultat, der uomtvisteligt var positivt for både patienter og sundhedsvæsen. Region Syddanmark skubber på for at få lov til at genoptage forsøget. Ros for det. Forsøget er i sin essens et eksempel på et sundhedsvæsen, der er til for borgerne og ikke det omvendte. Det bør derfor være en formsag for Sundheds- og Ældreministeriet at finde en gangbar vej gennem egne regler og bureaukrati, så patienterne igen kan tages med i planlægningen. Sundhedsloven sikrer vigtige patientrettigheder. Det er godt, og historien viser, at det er nødvendigt. Men det er et sygt sundhedsvæsen, der kvæler gode tiltag i et stift bureaukrati. Må sundhedsministeren reagere hurtigt: Der er brug for en dosis sund fornuft i en fart.

Esbjerg

Fødevarekontrol: For gammel frugt koster Brugsen i Bramming bøde på 30.000 kroner

Annonce