Annonce
Kolding

Seks biler på samkørselsplads udsat for indbrud

Fredag morgen var der kommet en del flere biler på parkeringspladsen, men flere af de indbrudsramte biler holdt der stadig. Foto: Søren Gylling

Kolding: Der ligger lyseblå glasskår i en række af parkeringsbåsene på samkørselspladsen ved Birkedam. På nogle af bilerne hænger et rødt og hvidt bånd som en sløjfe på bilernes ene sidespejl. Kigger man ind i bilerne med sløjfer, ligger der en besked fra politiet:

"Politiet har oprettet en sag i forbindelse med rudeknusning og muligt tyveri fra din bil. Kontakt politiet på 114 og oplys nummerplade, står der på sedlen".

Natten til fredag er der blevet knust sideruder i seks biler, der holdt parkeret ved Birkedam. Der er sandsynligvis også blevet stjålet noget fra bilerne. Der er i hvert fald åbne handskerum i flere af bilerne med sløjfer.

Politiet kunne dog fredag ikke fortælle, hvorvidt der var blevet stjålet noget fra bilerne. Ifølge vicepolitiinspektør Finn Ellesgaard Nielsen skyldes det, at det er en person, der ikke har noget at gøre med bilerne, der har anmeldt indbruddene.

Annonce
Politiet har været på stedet og efterladt en seddel på forsædet af alle de indbrudsramte biler. Foto: Søren Gylling
Indbruddene er sket i løbet af natten. I bilerne var der glasskår på både forsæde og bagsæde, mens der i flere af dem lå ting på passagersædet. Foto: Søren Gylling
Indbrud i biler på pendlerplads.Foto: Søren Gylling
Indbrud i biler på pendlerplads.Foto: Søren Gylling
Indbrud i biler på pendlerplads.Foto: Søren Gylling
Indbrud i biler på pendlerplads.Foto: Søren Gylling
Indbrud i biler på pendlerplads.Foto: Søren Gylling
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Indland

Henriette Zobel er død 

Leder For abonnenter

Hemmelighedskræmmeri er uhyrligt

Danfoss beviser endnu engang en familieejet virksomheds styrke i forbindelse med sagen om den voldsomme forurening på Himmark Strand på Als. Her dumpede Danfoss med myndighedernes tilladelse årligt tonsvis af flydende industriaffald i 1950’erne og 1960’erne. Man vidste dengang ikke bedre, og Danfoss kan juridisk ikke gøres ansvarlig for udledningen. Jura og moral er imidlertid vidt forskellige ting. Og det moralske ansvar tager Danfoss på sig. Derfor er koncernen frivilligt gået i spidsen for det arbejde, som efter planen skal gøre området giftfrit senest i 2023. På egen hånd har Danfoss desuden iværksat den forundersøgelse, der skal afdække problemet. Sådan handler et firma, der skeler mere til anstændighed end bundlinje. Storsind i den målestok kan man udvise, når ejerne ikke er udenforstående aktionærer med et fuldt legitimt ønske om det maksimale udbytte af deres investering. Her har vi i stedet at gøre med familien Clausen, der ved denne og talrige andre lejligheder har bevist deres engagement i lokalsamfundet. Samme redelighed kunne man ønske sig fra Sønderborg Kommune. Her er der imidlertid spillet med beklageligt fordækte kort i denne sag. En aktindsigt afslører, at kommunaldirektør Tim Hansen forsøgte at mørkelægge et møde om forureningen mellem kommunen samt repræsentanter for Danfoss og regionen sidste år i oktober. Penge var motivet til hemmelighedskræmmeriet. Et udviklingsselskab var langt fremme med planerne for ferieområdet Nordals Ressort. I den forbindelse ville det være særdeles ubelejliget, hvis pressen begyndte at skrive om en kraftig forurening kun godt en kilometer fra ferieparadiset – mente altså kommunaldirektøren. En række eksperter vurderer samstemmende, at kommunaldirektøren hermed groft har overtrådt reglerne. Hvis det er tilfældet, må det naturligvis have konsekvenser. Men allerede nu kan der faktisk fældes en dom over Tim Hansen: Sådan handler en kommunal topchef, der skeler mere til bundlinjen end anstændigheden.

Annonce