Annonce
Esbjerg

Seks borgmestre inviterer til besigtigelse af højspændingsprojekt

En række borgmestre inviterer til besigtigelse i Vestjylland, for at energiministeren og udvalg fra Folketinget ved selvsyn kan opleve, hvad linjeføringen fra Idomlund til Niebüll vil betyde for området. Arkivfoto

Seks borgmestre i de kommuner, der bliver berørt af den planlagte strækning med 400 kilovolt luftledning, har nu inviteret energiministeren og andre relevante udvalg til besigtigelse. Esbjergs borgmester, Jesper Frost Rasmussen, håber på at få Folketings-politikerne i tale.

Esbjerg: Mandag den 7. maj kan energiminister Lars Chr. Lilleholt (V) sammen med andre relevante udvalgspolitikere få at se, hvilken påvirkning en 175 kilometer lang linjeføring af en ny 400 kV luftledning vil have på den jyske vestkyst.

Borgmestrene i Herning, Holstebro, Ringkøbing-Skjern, Varde, Esbjerg og Tønder har nemlig sendt en fælles invitation til energiministen og Folketingets Energi-, Forsynings- og Klimaudvalg, Miljø- og Fødevareudvalg samt Udvalg for Landdistrikter og Øer.

"Vores ønske er, at vi i den tid der ligger foran os, får en afbalanceret debat, hvor faglige og politiske argumenter og borgernes bekymringer får den nødvendige plads. Vi er en bred kreds af vestjyske borgmestre, der fuldt ud anerkender projektets betydning for forsyningssikkerheden ... Men vi er samtidig også meget opmærksomme på behovet for at et sådant projekt nødvendigvis bør og skal sikres lokal vestjysk opbakning", lyder det blandt andet i pressemeddelelsen.

Ifølge Esbjerg borgmester, Jesper Frost Rasmussen (V), sender det et stærkt signal til Folketinget, at alle borgmestre fra de berørte områder, står som afsender på invitationen.

- Vores fælles budskab er, at man måske skal revurdere situationen. Det er en anden samfundsøkonomi, vi har nu, end da beslutningen blev taget i Folketinget. Derudover er der kommet ny viden siden, som viser, at det tydeligvis ikke er nært så dyrt at kabellægge, som først var antaget, siger Jesper Frost Rasmussen, som sammen med de andre borgmestre vil drøfte mulighederne for kabellægning med de fremmødte politikere ved arrangementet den 7. maj.

Annonce

Arrangementet

Energiministeren samt andre udvalgspolitikere er inviteret til Næsbjerg Hus i Varde Kommune mandag den 7. maj fra klokken 12.30 til 14.30. Herfra vil deltagerne samles i en bus og køres ud til projektområdet omkring Næsbjerg og Skonager plantage for at besigtige området. Efterfølgende er der booket et lokale på Næsbjerghus, hvor der vil være en politisk drøftelse af konsekvenserne af Energinets højspændingsprojekt.

Udvidet invitationen

Tidligere har kun energiministeren samt Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget været på tale som modtagere af en invitation til besigtigelse, men nu er invitationen udvidet til også at gælde politikere i Miljø- og Fødevareudvalget og Udvalg for Landdistrikter og Øer.

- Når man planlægger at etablere en ny 400 kV luftledning, så har det store konsekvenser på en lang række områder, derfor har vi valgt at invitere flere relevante politikere over til den jyske vestkyst, sådan vi kan vise dem området ved selvsyn og den herlighedsværdi, som området mister, fortæller Jesper Frost Rasmussen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce