Annonce
Udland

Seks er tilbageholdt efter angreb mod Hongkong-demonstranter

Philip Fong/Ritzau Scanpix
45 personer blev såret i angreb ved metrostation i Hongkong. Mænd med mafiabaggrund mistænkes for at stå bag.

Politiet har tilbageholdt seks mænd efter et voldsomt angreb mod demonstranter og andre ved en metrostation i Hongkong.

Det siger Chan Tin-chu, en højtstående ansat ved Hongkongs politi, mandag.

Han oplyser, at mændene er mellem 24 og 54 år. Nogle af dem har angiveligt tilknytning til de såkaldte triader, som er mafialignende kinesiske bander.

- Nogle af dem har triadebaggrund. Jeg tror, at flere vil blive tilbageholdt snart. Politiet tolererer ikke nogen form for vold, siger Chan Tin-chu.

Det var angiveligt en gruppe personer klædt i hvidt, der med metalrør og træpæle gik til angreb mod demonstranter og andre ved en metrostation i Yuen Long i Hongkong. 45 blev såret - heraf én kritisk.

Motivet bag angrebet efterforskes fortsat. Det oplyser Hongkongs politi.

Massive protester har præget Hongkong siden begyndelsen af juni.

Her gik hundredtusindvis af indbyggere på gaden for at demonstrere mod et kontroversielt lovforslag. Forslaget ville gøre det muligt at sende mistænkte i straffesager til retsforfølgelse i Kina. Det er siden blevet skrottet.

Demonstrationerne er dog fortsat i Hongkong. Her kritiserer indbyggerne en stigende kinesisk indflydelse i regionen.

Den tidligere britiske kronkoloni Hongkong har siden 1997 hørt under Kina. Der er dog delvist selvstyre efter devisen "ét land, to systemer" - underforstået at Hongkong skal være demokratisk.

Politiet i Hongkong er blevet kritiseret for ikke at slå hårdt nok ned på angreb mod de demonstranter, der har været på gaden.

Regionens leder, Carrie Lam, afviser kritikken. Hun siger, at politiet er presset til det yderste for at holde styr på protesterne.

/ritzau/AP

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Formand bebuder sværm af politianmeldelser om støjgener og musiklarm ved populær badebro

Vejen

Wagner garanterer Lurrery af høj karat

Kommentar For abonnenter

Kommentar: Knald eller fald for Preben Friis-Hauges lokale ambitioner

På onsdag står slaget om at blive den næste folketingskandidat for Venstre i Vardekredsen og dermed noget af en skæbnedag for Preben Friis-Hauge med sine 22 år i lokalpolitik mod den 24-årige Morten Møller Sørensen, der af gode grunde har et mindre politisk CV. Venstres lokale medlemmer skal på onsdag pege på den, de tror på. De skal pege på ham, der kan sikre sig en af de 179 pladser i Folketinget. Der kan komme en tredje, fjerde og femte kandidat i dagene op til opstillingsmødet, men lige nu er der intet, der peger på, at det skulle blive tilfældet. Opstillingsfasen indtil nu har da også allerede haft det drama, den skulle have. Det er nemt at være bagklog, for havde der stået fem unge kandidater og kæmpet om pladsen, var der nok få, der havde efterlyst vidtåbne arme for alle aldersgrupper fra kredsbestyrelsens side. Tilfældet kunne også have været, at Preben Friis-Hauge og andre kandidater i 50'erne havde brugt deres gode ret til at stille op, uanset kredsbestyrelsens ønskealder for kandidater. Sådan gik det ikke. Kritikken lød, da der kun stod én 24-årig mand og ønskede at blive folketingskandidat for Venstre i Vardekredsen. Så gik den interne maskine i gang, og både under og efter presset på kredsbestyrelsens Jørgen Nielbæk fik Preben Friis-Hauge god opmærksomhed.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];