Annonce
KIF Fodbold

Seks kampe uden sejr: Kolding IF tabte til superliganedrykker

Der er ikke meget at klappe af i øjeblikket i Kolding IF. Holdet er gået fra banen seks gange i træk uden at vinde. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Kolding IF hænger stadig på i toppen af 1. division trods et 0-2-nederlag til Vendsyssel søndag. Anders Jensen og hans hold har ikke vundet i de seneste seks kampe.

Kolding IF: Oprykkeren Kolding er gået i stå.

Efter en imponerende start på livet i 1. division har Anders Jensen og hans spillere nu mere vanskeligt ved at sætte point på kontoen.

Heldigvis står der allerede 14 point, og dem kan ingen tage fra Kolding IF.

Søndag blev der ikke rykket ved Koldings pointtotal, for kampen i niende runde i 1. division blev tabt 0-2 til Vendsyssel på udebane.

Nordjyderne lå inden kampen næstsidst, og det gør de stadig.

Vendsyssel er nedrykker fra superligaen og har indledt sæsonen frygteligt. Men mod Kolding lykkedes altså tilstrækkelig meget til at hente sæsonens tredje sejr i otte kampe. Faktisk var det kun Vendsyssels fjerde og femte mål i sæsonen.

Mens pilen peger opad for Vendsyssel, er Koldings formkurve stadig dykkende.

Kolding IF har nu ikke vundet i de seneste fem 1. divisionskampe. Medregner man pokalturneringen, er koldingenserne gået fra banen seks gange i træk uden sejr.

Holdet har ikke scoret i de seneste tre kampe. Det er bekymrende, for det gennemgående billede i de første kampe i sæsonen var, at Kolding gav chancer væk, men til gengæld bare scorede flere mål end modstanderen.

Annonce

Kampen i tal

  • Vendsyssel - Kolding IF 2-0 (2-0)
  • 1-0 Ali Messaoud (17.), 2-0 Ali Messaoud (38.)
  • Kolding IF's hold: Jens Rinke - Mads Zederkof/Søren Zachariassen (85.), Jakob Kiilerich, Mads Eriksen - Morten Hansen, Niels Letort, Sebastian Sommer, Simon Smidt - Denis Fazlagic/Christian Kudsk (79.), Rune Nautrup, Morten Hedeager/Jeppe Hansen (60.)

Ikke langt til toppen

På trods af den dårlige stime Kolding er i, hænger holdet fast i toppen af rækken. Kolding er efter nederlaget i Nordjylland på fjerdepladsen og har kun fire point op til førstepladsen.

Der er stadig fem point og mange hold mellem Kolding og nedrykningsstregen.

Søndagens kamp mod Vendsyssel blev afgjort på to mål af Ali Messaoud i første halvleg. Den offensive midtbanespiller scorede i det 17. og 38. minut.

Ifølge Kolding IF's egen liveopdatering af kampen kom Vendsyssel lidt for let til målene. Messaoud var endda tæt på et hattrick i slutningen af kampen, men Kolding slap med et tomålsnederlag.

Kolding IF's sejrstørke fortsatte. Næste mulighed for at komme tilbage på ret kurs kommer søndag i næste weekend, når Skive kommer på besøg på Kolding Stadion.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Varde

Det nye Blochsgaard er indviet

Annonce