Annonce
Kolding

Seks medarbejdere står på spring: Villads på syv år synes det er okay og lidt mærkeligt at skulle testes

Villads Wiborg Mønster på syv år var mandag over middag på Brændkjærskolen for at blive testet for corona. Hans storebror Sylvester på otte år, mor Diana Wiborg og mormor Margit Wiborg var også med. Det var Markus Beenfeldt, der testede Villads. Foto: Søren Gylling
Sylvester på otte år og Villads på syv år havde mandag deres mor og mormor med hen på Brændkjærskolen for at få en coronatest i halsen. De blev godt modtaget og kunne få en test uden at stå i kø.
Annonce

Kolding: Tre gule testbiler fra Region Syddanmark er parkeret udenfor Brændkjærskolen. Inde står seks medarbejdere på spring til at teste. Over middag er det blevet til i alt  200-300 podninger, så det har været en stille dag.

- Her kommer folk i alle aldre. Mange af dem, vi har testet i dag, har aldrig prøvet det før, og det er positivt, at de møder op. Flere siger også, at de er overraskede over, at her ikke er nogen kø og over hvor hurtigt, det går, siger Ketty Emborg.

Lige nu er det hende, der tager i mod, men den plads skiftes hun og kollegerne til at passe.

Hun fortæller også, at man ikke behøver at vende om, hvis man  opdager, at man har glemt sit gule sundhedskort. Hvis man kan sit cpr-nummer, kan personalet hjælpe, men det går nemmere og hurtigere, hvis man husker kortet.

Diana Wiborg, hendes mor Margit Wiborg og drengene, Villads på syv år og Sylvester på otte år, går hen ad den lange gang op mod teststedet.

De har alle fire tidligere prøvet at blive testet og er mødt op, fordi Kolding Kommune og Styrelsen for Patientsikkerhed opfordrer alle til at blive testet.

- Jeg arbejder med sårbare børn på en specialskole i byen, så jeg kan blive testet på mit arbejde, men mine børn skal også testes, og så vælger jeg at blive testet i halsen sammen med dem frem for i næsen på arbejdet, forklarer  Diana Wiborg.

Annonce

Mormor passer drengene

At alle i Kolding opfordres til at blive testet hænger sammen med, at Kolding Kommune er det sted i landet, hvor det såkaldte incidenstal er højest. Altså det sted, hvor der i forhold til antal indbyggere er flest smittede inden for syv dage.


Mange af dem, vi har testet i dag, har aldrig prøvet det før, og det er positivt, at de møder op. Flere siger også, at de er overraskede over, at her ikke er nogen kø og over hvor hurtigt, det går.

Ketty Emborg.


Til daglig går de to drenge i henholdsvis 1. og 2. klasse på Ålykkeskolen, men på grund af de høje smittetal kan de ikke komme i skole.

Hvordan påvirker nedlukningen af skolerne i Kolding by jer?

- På grund af mit arbejde kan jeg benytte mig af nødpasning, men det har jeg valgt ikke at gøre. Min mor passer Sylvester og Villads, for jeg synes, at man skal gå uden om nødpasning, hvis man har mulighed for det, for ellers bliver boblerne for store, forklarer Diana Wiborg.

Diana Wiborg og drengen Sylvester og Villads skulle ikke stå i kø. Personalet stod klar til at tage imod dem og deres mormor Margit Wiborg, så alle kunne få en test. Foto: Søren Gylling

Mormor Margit Wiborg tilføjer:

-  Jeg er pensionist, så derfor har jeg mulighed for at passe børnene.

Villads Wiborg Mønster på syv år  protestede lidt over, at han skulle ind og testes.

- Det er okay og lidt mærkeligt. Det er en  blanding af ikke-rart og rart, siger han.

Storebror Sylvester Wiborg Mønster giver "thumps up". Han er enig med lillebror.

Det er Markus Beenfeldt, der tester Villads.

- Sig aaahh, lyder opfordringen.

Villads åbner munden, siger aaahh og hoster lidt, da Markus poder ham i halsen.  På et øjeblik er det overstået. Villads har klaret sin test så flot.

- Jeg fik lidt klamt spyt, som jeg slugte, fortæller han bagefter.

Humøret får et tak opad, da han får lov til at vælge en slikkepind fra en stor beholder. Den skal være rød og gul.

Margit Wiborg er mormor til Villads og Sylvester, som hun passede tirsdag. Deres mor, Diana Wiborg, var også med på Brændkjærskolen for at få en coronatest i halsen.  Foto: Søren Gylling
Ketty Emborg, forrest,  sidder klar til at tage imod de borgere, der møder op for at blive testet.Også i de kommende dage kan du blive testet på Brændkjærskolen. Du kan se alle teststeder og åbningstidspunkter på Kolding Kommunes hjemmeside.  Foto: Søren Gylling


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Udvalg vrager planer for 180 meter høje møller i Tjæreborg Enge: Byråd skal dog træffe den endelige beslutning

Annonce