Annonce
Trekantområdet

Seks ramt af covid-19 på Rosenlunden - besøgsmuligheder indskrænkes voldsomt

Rosenlunden i Nørrebrogade er blevet ramt af covid-19. Tre medarbejdere og tre beboere er testet positiv. Medarbejderne  er sendt hjem, mens der tages alle sikkerhedsforanstaltninger i forhold til beboerne. Ingen af de seks har vist symptomer på sygdommen indtil nu. Arkivfoto: Peter Friis Autzen
For første gang har Fredericia Kommune konstateret smittede med covid-19 på et plejecenter. Tre medarbejdere og tre borgere er smittet uden at have udvist symptomer. Der handles hurtigt for at få smitten inddæmmet.
Annonce

Fredericia: Tre beboere og tre medarbejdere på plejehjemmet Rosenlunden er blevet konstateret smittet med covid-19. Beboere og ansatte er blevet testet, efter det viste sig, at en medarbejder var blevet testet positiv.

- Vi kender endnu ikke smittekæden, så hvordan smitten reelt er kommet ind, ved vi ikke. Men vi har fået testet alle. Ingen har vist symptomer, men testen har vist sig at være positiv i de seks tilfælde. De tre medarbejdere er sendt hjem, mens vi tager alle sikkerhedsforanstaltninger i forhold til borgerne, forklarer koncerndirektør Yelva Jensen, Fredericia Kommune.


Ingen har vist symptomer, men testen har vist sig at være positiv i de seks tilfælde.

Koncerndirektør Yelva Jensen, Fredericia Kommune


Det betyder, at beboerne holdes isolerede, men med mulighed for at bevæge sig ud i en afskærmet del af fællesrummet.

- De skal kunne have mulighed for at komme lidt omkring, og så tager personalet alle de sikkerhedsforanstaltninger, der er behov for i forhold til afspritning og værnemidler, siger Yelva Jensen.

Annonce

Smittesporing

Styrelsen for Patientsikkerhed følger sagen nøje og har ansvaret for at lave smitteopsporing. Styrelsen har desuden nedlagt påbud om, at der kun i meget begrænset omfang må ske besøg på hele Rosenlunden. Det gælder i første omgang frem til 7. oktober.

- Om en uge gennemfører vi test igen, så vi er sikre på, hvordan situationen udvikler sig. Vi holder selvfølgelig også nøje øje med, om nogle udviser symptomer. Det er første gang, vi i Fredericia Kommune har set smitteudbrud på et plejecenter, og vi vil gøre alt for hurtigt at få dæmmet op, siger Yelva Jensen.

Annonce

Ingen besøg

Der vil i den kommende uge alene være mulighed for at få adgang til Rosenlunden, hvis det gælder besøg hos en borger, som er døende. Det vil kræve, at de pårørende iføres fulde værnemidler og føres ind.

Situationen får Yelva Jensen til at opfordre alle sårbare grupper til at huske at få influenzavaccine og vaccination mod lungebetændelse. Det forhindrer ikke covid-19, men det kan forhindre komplikationer.

- Det er virkelig vigtigt, at man sikrer sig, og vi er allerede i fuld gang med vaccinationer på plejehjemmene med medvirken af de tilknyttede læger, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Frank Jensen: - Man kan opfatte, at min glæde bliver for overvældende

Trekantområdet

Minkavler fra Farre: Om lidt bliver her stille, meget stille

Annonce