Annonce
Vejen

Seks sorte pletter er tilbage på det trafikale landkort i Vejen Kommune

Her er de sorte pletter, som er de farligste kryds rundt i Vejen Kommune. Illustration: Vejen Kommune
Seks kryds i Vejen, Brørup og Skodborg udgør de farligste kryds rundt i Vejen Kommune. Som noget nyt registreres uheldssteder nu også på skadestuerne på sygehusene.

Vejen Kommune: Antallet af sorte pletter på det trafikale landkort i Vejen Kommune er blevet færre gennem de seneste år.

Udvalget for teknik og miljø har på det seneste møde set nærmere på sortpletanalysen fra 2014-2018.

I Vejen Kommune er det valgt at definere kryds som sorte pletter, hvis der er registreret mindst fire uheld. Desuden udpeges der sorte strækninger. Det er strækninger, hvor der er sket mindst fire uheld inden for 400 meter.

Udpegningen er foretaget på baggrund af politiregistrerede uheld i den fireårige periode.

- Desuden er vi siden 1. januar 2018 begyndt at få yderligere information fra skadestuerne på sygehusene. Her er der påbegyndt registrering af, hvor uheldene sker, fortæller Vagn Sørensen (V), formand for Udvalget for teknik og miljø.

Ni kryds er udpeget som potentielt sorte pletter, men da tre3 af krydsene i løbet af analyseperioden er ombygget, kan kun seks af krydsene kategoriseres som sorte pletter. De tre kryds, som er blevet ombygget i perioden er Boulevarden/Skovvej i Vejen, Boulevarden og Vestergade i vejen samt Grindstedvej/Hovborgvej ved Holsted

Tilbage resterer så seks kryds, som er sortpletter. Det er følgende:

 • Fuglesangsallé/Koldingvej/Præstevænget, Vejen
 • Esbjergvej/Glejbjergvej, Glejbjerg
 • Haderslevvej/Gilbjergvej, Skodborg
 • Esbjergvej/Damgårdvej, Brørup
 • Boulevarden/Vejenvej, Vejen
 • Vejlevej/Esbjergvej, Brørup
Annonce

Grå pletter

Ud over de sorte pletter udpeges der også grå pletter.

De grå pletter er kryds, hvor der i løbet af analyseperioden, er udpeget tre uheld. Krydsene udpeges, da det er kryds som inden for kort tid potentielt kan blive sorte pletter, og som Vejen Kommune derfor bør være opmærksomme på.

De fem grå pletter er følgende:

 • Gramlandevej/Sommerlyst, Rødding
 • Jelsvej/Skodborgvej, Rødding
 • Lintrupvej/Vimtrupvej, Lintrup
 • Fuglesangsallé/Østergade, Vejen
 • Boulevarden/Askovvej, Vejen

Penge til rundkørsel

Formanden for Udvalget for teknik og miljø, Vagn Sørensen (V), fortæller, at der afsat 5,2 millioner kroner til etablering af en rundkørsel i krydset Fuglesangsallé/Koldingvej/Præstevænget i Vejen.

- Vi venter dog med etableringen, mens der er gang i anlægget af nye vestvendte ramper ved motorvejen. Vi har lige nu ikke brug for flere trafikale gener i den ende af Vejen, fastslår Vagn Sørensen.

Ud over de seks kryds, som er sortpletter, er der desuden sorte strækninger. I analysen er følgende fire strækninger med varierende længde udpeget som sorte strækninger:

 • Fuglesangsallé, Vejen (mellem Østergade og Vamdrupvej)
 • Nørregade-Søndergade, Vejen (mellem Jyllandsgade og Korsgade)
 • Boulevarden, Vejen (mellem Industrivej V og Esbjergvej)
 • Nørregade-Søndergade, Brørup (mellem Torvegade og Skovbrynet)
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Annonce