Annonce
Trekantområdet

Her er seks ting, som byrådet besluttede: P-plads nedlægges, nye boliger og tilskud til musicalskole

Susanne Eilersen (DF) var mødeleder, da byrådet holdt møde i mandags. Foto: Søren Gylling
Byrådet holdt mandag aften årets første fysiske møde. Her er seks af beslutningerne, som blandt andet handler om en parkeringsplads i Skærbæk, boliger i Kanalbyen og Erritsø og de økonomiske rammer for musicalakademiet.

Fredericia: 25 punkter var på dagsordenen, da Fredericia Byråd holdt årets første fysiske møde.

For at overholde coronarestriktioner var mødet flyttet fra byrådssalen til Fredericia Gymnasium. Her er seks af punkterne, byrådet vedtog.

1 Bæredygtigt byggeri på vej i Kanalbyen

Et forslag til lokalplan 376 for Kanalbyen nord for Oldenborggade er sendt i høring i otte uger. Lokalplanen kan blandt andet bane vejen for et nyt bæredygtigt byggeri på en grund mellem Oldenborggade og Fynsgade, som Kanalbyen tidligere har offentliggjort. Byggeriet kan være op til seks etager, men øverste etage kan kun bruges som tagterrasse, forklarede by- og planudvalgsformand Søren Larsen (S).

2 Fem millioner til musicalakademi

En ny aftale med Den Danske Scenekunstskole i Fredericia blev godkendt for 2021-22. Alle partier stemte for, men Nye Borgerliges Karsten Byrgesen havde bemærkninger til måden at opgøre tallene på.

Byrådet vil fortsat tildele 2,96 millioner kroner årligt i tilskud. Desuden er værdien af huslejefritagelsen på Kongensgade 107 opgjort til 1,65 millioner, og det årlige forbrug af lys, vand og varme er i gennemsnit 0,3 millioner kroner.

- Vi giver 2 millioner og 961.000 kroner i støtte til skolen på papiret. Men i det skjulte giver vi dem to millioner kroner mere, sagde Karsten Byrgesen

Han mente i stedet, at det burde fremgå som et samlet tilskud på fem millioner kroner. Og at Fredericia Kommune som udlejer af ejendommen også fik en huslejeindtægt, og skolen havde udgifter til husleje, vand og varme. Det ville give mere gennemsigtighed, mente byrådspolitikeren.

3 Privat vej bliver offentlig

Broagervej ligger i vestbyen, og den 75 meter lange vej skifter 1. juni status fra privat fællesvej til offentlig vej. Fremover vil kommunen stå for drift og vedligeholdelse af vejen for 11500 kroner om året.

Vejen er gennemgående og bruges som adgangsvej til Nordre Dybbølvej.

4 Plan om nye boliger i Ekkodalen

Fem nye boliger kan være på vej på Ekkodalen 40, efter at byrådet sendte et lokalplanforslag i høring.

Den nuværende lokalplan rummer kun mulighed for tre boliger. En bygherre vil opføre fem nye boliger i to etager med fladt tag, fritlagt kælder mod nord og integreret, nedsænket garage og udhus, fremgår det af sagsfremstillingen. Naboer har udtrykt i høringssvar været utilfredse med flere elementer. Nogle mener blandt andet, at der stadig kun bør gives lov til tre nye boliger. I sommeren 2019 var der orienteringsmøde om planerne.

- Med afsæt i orienteringsmødet har forvaltningen udarbejdet et nyt forslag, som forsøger at imødekomme ønsker fra både beboere og bygherren, oplyste by- og planudvalgsformand Søren Larsen ved byrådsmødet.

Lokalplan 360 blev derefter sendt i otte ugers høring.

5 P-plads nedlægges ved købmandsgård

Den offentlige parkeringsplads ved Skærbæk Havnegade og Klintevej bliver nedlagt.

P-pladsen blev i sin tid brugt til parkering ved Købmandsgården, men der har ikke været drevet købmand på stedet de sidste mange år. En del af den 829 kvadratmeter store parkeringsplads er registreret som offentlig vej.

- Det er ikke fordi, vi kommer med en bulldozer og fjerner parkeringspladsen. Men vi tager den ud af vores register som offentlig vej. På den måde kan vi komme i gang med bruge området til noget andet. Det vil de gerne i Skærbæk, for det er en gammel købmandsbutik, der bare ligger og forfalder, forklarede teknik- og miljøudvalgsformand Christian Bro (S) ved byrådsmødet.

6 Eilersen afløser Bjerregaard på post

Socialdemokraten Søren Larsen repræsenterer Fredericia Kommune i bestyrelsen for varmeforsyningsselskabet TVIS. Eks-borgmester Jacob Bjerregaard (S) var tidligere stedfortræder for TVIS-næstformanden Søren Larsen, men efter hans exit fra byrådet skulle der findes en afløser.

Byrådet godkendte, at Susanne Eilersen (DF) overtager posten.

Annonce
Sydjylland For abonnenter

Minkavlere spår ingen fremtid for faget i Syd- og Sønderjylland: - Jeg kender ikke engang nogen, der kender nogen, som vil starte igen

Danmark

Onsdagens coronatal: Nu er over 74 procent af befolkningen færdigvaccineret

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Vejen

Venstrepolitiker og chef på flyvestationen får skarp kritik af Arbejdstilsynet: Mobber og skaber frygt

Sønderborg For abonnenter

Politimand frygtede for sit liv: Bosnisk pistolmand kan vende retur til Danmark om seks år

Varde

Hotel lever takket være opbakning: Men borgere taber penge, fordi folkeejet anpartsselskab er sendt til tvangsopløsning

Billund

Davidsen i Billund lukker: Vi har ikke udsigt til at skabe en lønsom forretning i Billund

Livsstil

Du kan opleve DM i Kolding: Her skal klatrene kæmpe om medaljer uden sikkerhedsnet

Varde For abonnenter

80-årige Flemming mister stort beløb på, at hotellet i hjembyen overlever: - Jeg låner stadig penge ud til gode projekter

Erhverv

Annie og Peter Hindbo fra Jordrup er nomineret til international landbrugs-pris: - Det tyder på, at vi gør noget rigtigt

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Esbjerg For abonnenter

Kendt værtshus i Østerbyen går konkurs: Men der er stadig dans og kolde pilsnere i hytten

Danmark

Kulturministeren er skræmt over danske børns Youtube-forbrug: - Jeg er bange for algoritmer, jeg ikke forstår

Sønderborg

Voldsomt vejr vinder over færgerne: Alslinjen aflyser alligevel flere afgange

Vejen For abonnenter

Stormøde i kriseramt klub: Erhvervsmand vil samle opbakning til at genrejse klubben

Sydjylland

Glemsomme syd- og sønderjyder hjælper tyvene med at begå indbrud: Politiet opfordrer til at huske at låse døre og lukke vinduer

Annonce