Annonce
Haderslev

Selskab bag lokal købmand beder borgere om lån

den tidligere købmand i Bevtoft, Claus Hansen, satte gang i mange initiativer, som gav masser af omtale til den lille by, men det kunne bare ikke aflæses i regnskaberne. Arkivfoto: Jacob Schultz

Bestyrelsen bag Bevtoft købmand beder lokale borgere om at yde lån til den skrantende butik, som er kommet ud af de sidste to år med sekscifrede underskud på bundlinjen.

Annonce

BEVTOFT: Der skal mere kapital til, hvis købmandsbutikken i Bevtoft skal overleve. Sådan lyder det i en henvendelse til borgerne i byen fra bestyrelsen bag Bevtoft Købmand ApS. Heri beder bestyrelsen nu borgerne om lån.

- Situationen er den, at butikken kører med underskud, og bestyrelsen er i fuld gang med at lægge planer for, hvordan der skal rettes op på det. Blandt andet reduceres der i varesortimentet, der arbejdes på at reducere svind, der lægges stor vægt på, at varerne i tilbudsavisen er på hylderne, der kigges på driftsomkostningerne, og der skal findes en ny købmand. Men disse tiltag er desværre ikke nok - der er brug for kapitaltilførsel for at komme på fode igen, skriver bestyrelsen blandt andet.

Bestyrelsesformand Michael Fleischer fortæller, at målet er at låne 200.000 kroner:

- Indtil nu har vi fået tilsagn om godt 125.000 kroner fra knapt 30 borgere, men jeg har ikke det helt præcise tal.

- Hvor hurtigt skal I have pengene ind for at køre videre?

- Inden for den næste uges tid. Men vi kører altså videre, også selv om der om en uges tid kun er kommet for eksempel 180.000 kroner ind, fastslår Michael Fleischer.

- Hvordan vil I gøre det?

- Jamen, det er som et fodboldhold, så må vi spille med de spillere, vi har, siger Fleischer.

Låneaftelerne

Bestyrelsens udspil til låneaftaler:Der kan ikke sælges nye anparter, så derfor er der oprettet en mulighed for at tegne låneaftaler. Det vil sige, at du som borger kan låne penge ud til Bevtoft Købmand ApS.o Minimumsbeløbet er 2.500 kronero Lånet forrentes ikke.o Lånet tilbagebetales i fem lige store rater med 20 procent af lånebeløbet hver den 2. januar i årene 2019-2023.

Ifølge formanden har cirka 30 borgere givet tilsagn om lån for tilsammen godt 125.000 kroner.

Annonce

Købmand: Ingen Kommentarer

Købmandsbutikken genopstod for to år siden, efter at have været lukket i cirka 15 måneder. Ved et borgmøde i februar 2015 blev der dannet et selskab, og byens borgere kunne købe anparter i butikken. Det var der cirka 300, der gjorde. Selskabet Bevtoft Købmand ApS ansatte derpå købmand Claus Hansen til at drive butikken.

Han åbnede butikken den i juni 2015 og tog en række alternative initiativer: græsk aften med besøg af græsk oliven-dyrker, salg af lokalt producerede fødevarer, flere økologiske varer og slog hul i gennem til det sydkoreanske marked, da landets ambassadør aflagde besøg i butikken. Alle var begejstrede, og Bevtoft fik omtale som aldrig før, men det kunne dog ikke aflæses af regnskabet.

I 2015, hvor regnskabsåret gik fra den 28. april til den 31. december endte regnskabet med et minus på lige godt 432.000 kroner før skat. I 2016 endte regnskabet for hele året med et minus på 639.447 kroner før skat.

Få dage inden underskuddet for 2016 blev kendt, valgte den købmand Claus Hansen at smide håndklædet i ringen og forlade butikken.

JydskeVestkysten har talt med Claus Hansen, der dog ikke ønsker at udtale sig i sagen.

- Lederne, min fagforening, har rådet mig til ikke at udtale mig, jeg har derfor ingen kommentarer, siger Claus Hansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce