Annonce
Billund

Selv birkemusen bliver hørt om ny motorvej

Frem til den 13. april har alle borgere mulighed for at komme med deres meninger over for Vejdirektoratet. Det er der næppe nogle birkemus, som benytter sig af, men de bliver alligevel hørt. Foto: Ludvig Dittmann
Det er i sidste ende politikerne på Christiansborg, der afgør, hvornår der skal tages en endelig beslutning om den midtjyske motorvej. Det bliver dog under alle omstændigheder ikke på denne side af sommerferien.

Billund: Frem til den 13. april har alle mulighed for at sende et høringssvar til Vejdirektoratet angående en eventuelt kommende midtjysk motorvej. Det tilbud er der formentlig ingen birkemus, der benytter sig af, men det betyder ikke, at der ikke bliver taget hensyn til den lille gnaver.

- Birkemusen er en meget beskyttet art, og den er konstateret flere steder i området, hvor den har gode levevilkår. Den skal man tage hensyn til, forklarede projektleder i Vejdirektoratet Leif Hald, da der tirsdag var informationsmøde om den måske kommende motorvej.

- Birkemusen er der, uanset hvilken løsning der bliver valgt, og man skal tage hensyn til den uanset løsningen. Det kan betyde, at der er tider på året, hvor der ikke kan laves anlægsarbejde, tilføjede han.

Birkemusen er en meget beskyttet art, og den er konstateret flere steder i området, hvor den har gode levevilkår. Den skal man tage hensyn til.

Leif Hald, projektleder, Vejdirektoratet

Generer ikke direkte fortidsminder

Vejdirektoratet har offentliggjort den VVM-redegørelse, der oplister både fordele og ulemper ved de forskellige alternativer. En linjeføring vest om Grindsted vil blive dyrere og forlænge rejsetiden mellem Haderslev og Herning, og en østlig linjeføring vil i højere grad aflaste den østjyske E45, forklarede Leif Hald.

- Selvom vi er tæt på Hærvejen, er det lykkedes at placere vejen, så vi ikke direkte generer nogle fortidsminder. Men når man bygger en ny vej, kan man ikke undgå at påvirke nogle store og sammenhængende naturområder, lød det fra Leif Hald.

- Vi kan ikke i alle tilfælde holde os uden for en 100 meters beskyttelseslinje til alle fortidsminder, men vi er dog fri af selve fortidsmindet, tilføjede han.

Annonce

Folketinget træffer endelig afgørelse

Når høringsfasen er slut den 13. april, vil Vejdirektoratet samle op på høringssvarene og lave den indstilling, som politikerne skal træffe en beslutning ud fra.

- Jeg tør ikke love, at høringsnotatet er færdigt inden sommer, for vi ved ikke, hvor mange svar der kommer, og om det vil kræve en ekstra analyse. Derefter skal vi have lavet indstillingen, hvor vi samler op på de tekniske analyser. Så trækker vi os pænt tilbage, og så må politikerne i arbejdstøjet, sagde Leif Hald.

Det er derfor i sidste ende op til politikerne på Christiansborg, hvor længe borgerne langs de forskellige alternative linjeføringer skal holdes hen i uvished.

Yderligere fire informationsmøder

Tirsdagens informationsmøde var det første ud af fem, som Vejdirektoratet har arrangeret for at informere om den måske kommende motorvej mellem Haderslev og Give.

Næste møde finder sted allerede onsdag. Møderne finder sted som følger:

- 26. februar klokken 19 på Vingsted Hotel og Konferencecenter.

- 12. marts klokken 19 i Arena Syd i Vamdrup.

- 16. marts klokken 19 på Sportshotel Vejen.

- 17. marts klokken 19 i Haderslev Idrætscenter.

Billund Idrætscenter var fyldt godt op, da Vejdirektoratet tirsdag aften holdt sit første informationsmøde om den måske kommende motorvej. I nærmeste fremtid følger yderligere fire informationsmøder. Foto: Ludvig Dittmann
Lars Hald er projektleder hos Vejdirektoratet, og han har gennem længere tid arbejdet meget på at klarlægge fordele og ulemper ved de forskellige alternative linjeføringer. Foto: Ludvig Dittmann
Mange mennesker har stor interesse i, hvordan en kommende motorvej kommer til at forløbe. Nogle er endda meget direkte berørte, da de risikerer at få motorvejen gennem baghaven. Foto: Ludvig Dittmann
Annonce
Navne For abonnenter

Bækkes kroballer og pennevenindens søde farbror trak i københavneren Panja

Danmark

Mandagens coronatal: 70 procent har fået det første stik

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Lokal politiker fik Hyballa-banner flået ned af kontrollører: - Min grænse går, når træneren bliver beskyldt for vold

Varde For abonnenter

Mangeårig redder og tillidsmand om fartbøder til frivillige: Vi taber hver eneste gang

Vejen

Adolf er en af kommunens ældste borgere: Antallet af ældre over 100 år er steget

Sønderborg For abonnenter

Brødre med succes: Omsætning i korn- og foderstofselskab er vokset eksplosivt med dem i spidsen

Varde For abonnenter

Succes i specialklassen: Nu er hunde de nye hjælpelærere

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Sydjylland

Syd- og sønderjyske forældre siger farvel til folkeskolen til fordel for fri- og privatskoler

Tønder

Bingo: Vognmand investerer massivt i fremtiden

EfB

Hyballa: Jeg ville elske at arbejde med van der Vaart

Erhverv

Nystartet firma med gaderacer har solgt fire biler: - Vi går efter en slutspurt efter sommeren

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

Karakterer: Forsvarer overbeviser igen, og midtbanemand ramte den lige i rumpetten

Aabenraa

Beboere savner plejehjemmets gæsteværelse

Annonce