Annonce
Varde

Selv mikroplast kan kræve nationalt ansvar

Plan-og teknikformand Preben Friis-Hauge (V) fra Varde Kommunne skal i slutningen af august igen mødes med Banedanmark for at forhandle en aftale på plads om Grindstedbanen. Men der bliver ingen aftale, hvis Banedanmark står fast på en gevinstdelingsklausul. Foto: Henrik Reintoft
Annonce

Læserbrev: 23. september brugte jeg og en flok andre gode og meget forskellige mennesker en dag på at lytte til og drøfte forhold vedrørende mikroplast på vore strande ved Jyllands vestkyst.

Vi var ikke altid enige under debatten, idet nogle ”bare” ville oprense strandene for det næsten usynlige mikroplast ved hjælp af særligt udviklet teknologi, mens andre (blandt andre jeg selv) mener, at vi skal finde årsagerne til, at mikroplasten overhovedet findes i havmiljøet og derfra skyller op på vore strande.

Studier over havstrømme i Atlanten og Nordsøen indikerer, at affald fra blandt andet indre nord-europæiske floder driver nordpå, og dele af affaldet lander på Jyllands vestkyst. Derfor: Skal årsagerne fjernes, så skal Danmark (læs: regering og folketing) i gang i EU-systemet.

Vælger man i stedet eller samtidigt med, at mikroplasten skal fjernes mekanisk fra strandene, så vil jeg arbejde for og anbefale, at staten tager ansvaret for oprydningerne, og at staten eventuelt allierer sig med regionerne, der kan koordinere indsatsen på samme måde, som det sker i dag med generationsforureningerne.


Studier over havstrømme i Atlanten og Nordsøen indikerer, at affald fra blandt andet indre nord-europæiske floder driver nordpå, og dele af affaldet lander på Jyllands vestkyst.

Preben Friis-Hauge (V)
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce