Annonce
Tarm

Selvbetjente genbrugspladser på vej: Kommunen undersøger muligheder for serviceløft

I den nære fremtid kan du måske aflevere affald - som her på Tarm Genbrugsplads - uden for bemandet åbningstid. Foto Jørgen Kirk.
Teknik- og miljøudvalget sætter gang i undersøgelse, der skal vise, om servicen på affaldsområdet kan løftes ved hjælp af elektronik som for eksempel nummerpladeskannere.

RINGKØBING-SKJERN: Forestil dig, at det er tidligt lørdag aften...

Du har været i haven og har læsset en trailer med haveaffald; du har forresten også nogle flasker og glas og noget papir og pap, du godt vil af med.

I stedet for at vente, til genbrugspladsen åbner mandag med bemanding på, kører du af sted med dit læs. Ved genbrugspladsens port læser du dit sygesikringskort ind, taster en pinkode - akkurat, som når du besøger biblioteket uden for normal åbningstid - og kører ind på pladsen med dit affald; pladsen er klart oplyst af kraftige lygter.

En skanner læser din nummerplade, mens du kører ind, og inde på grenpladsen og ved containerne, hvor du afleverer dit øvrige affald, er der videoovervågning, så genbrugspladsens ansatte kan gå tilbage og konstatere, hvem der har afleveret hvad på pladsen. Ikke noget med at smide usorteret affald de forkerte steder!

Dette kan meget vel blive fremtiden på de største genbrugspladser her i Ringkøbing-Skjern Kommune - og den venter lige om hjørnet; den kan blive en realitet allerede engang næste år.

Annonce

Øget serviceniveau

Teknik- og miljøudvalget har netop besluttet at lukke Skjern Genbrugsplads som ordinær genbrugsplads 1. juli 2020; i stedet skal der etableres en grenplads på arealet, og frem til 2023, hvor husstandsindsamlingen af glas, metal, pap, papir og plads begynder, opsættes der desuden igloer til disse affaldsfraktioner. I stedet henvises folk i Skjern til at bruge genbrugspladsen i Tarm.

- På den måde sparer vi i alt ni millioner kroner, dels på en renovering af Skjern Genbrugsplads, dels til indkøb af nyt materiel. Da affaldsområdet er brugerfinansieret, betyder det en besparelse for brugerne, siger formanden for teknik- og miljøudvalget, John G. Christensen (S).

Men det er ikke det eneste, teknik- og miljøudvalget har i støbeskeen.

- Vi har bedt administrationen undersøge mulighederne for at løfte serviceniveauet ved at anvende elektroniske løsninger som nummerpladelæsning, belysning og overvågning, så vi kan udvide åbningstiderne og gøre genbrugspladserne selvbetjente uden for normal åbningstid, siger formanden.

Administrationen skal nu til at indhente tilbud, så udvalget kan finde ud af, hvad det vil koste, og hvad der er teknisk muligt.

- Undersøgelsen skal være færdig inden 1. juli næste år, siger John G. Christensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland For abonnenter

Trods udsigt til blodrødt regnsskabsår: Hotel Koldingfjord satster stort på opgradering af personalet

Annonce