Annonce
Trekantområdet

Selvfølgelig er der magtkamp i DF

Dagens leder er skrevet af redaktør Peter Gram.
Annonce

Vil man have varme venskaber som toppolitiker, er der to muligheder. Det mest sikre valg er at købe en hund. Disse trofaste dyr udviser stort set altid betingelsesløs kærlighed. Det knap så nemme alternativ er at finde en fortrolig i et andet politisk partis rækker. Den slags venskaber er ikke så sjældne endda.

I deres eget parti skal politikere derimod kun sjældent forvente hengivenhed. Her trives som regel rivaliteter og magtkampe.

Lige netop det oplever vi i Dansk Folkeparti. Her er partiformand Kristian Thulesen Dahl vingeskudt af et elendigt valgresultat og endnu dårligere meningsmålinger. Samtidig har han formentlig med en vis bæven afventet den nye, uautoriserede biografi Kong Kristian – Mennesket, magten og faldet, der ifølge forfatterne er baseret på talrige, men anonyme kilder.

I den situation finder Dansk Folkepartis nogenlunde nyvalgte næstformand, Morten Messerschmidt, det opportunt at udråbe sig selv som kronprins med ambitioner om formandsposten. Artigt understreger han, at det naturligvis først er aktuelt den dag, Kristian Thulesen Dahl selv måtte trække sig.


Krisen og partiets fald fra vælgergunstens tinder skyldes også, at DF ikke længere har et markant særstandpunkt.


Anderledes kan Messerschmidt ikke udtale sig. Alt andet ville være politisk selvmord med Kristian Jensens skæbne i Venstre som et eksempel på konsekvenserne.

Men naturligvis er der magtkamp i Dansk Folkeparti. Udmeldingen fra Messerschmidt kvitterede Thulesen Dahl for mandag morgen i DR. Han vurderede, at Messerschmidt givetvis kunne blive en fin formand ad åre. Dog håbede Thulesen Dahl på en mere proces med flere kandidater, når der engang skal skiftes ud. Mere elegant kan man ikke smække en verbal lussing.

Krisen og partiets fald fra vælgergunstens tinder skyldes også, at DF ikke længere har et markant særstandpunkt. Socialdemokratiet har stort set adopteret partiets udlændingepolitik, Nye Borgerlige har vist sig som en farligere konkurrent end antaget. Venstres retsordfører, Inger Støjberg, og hendes støtter, er andre udmærkede bud på alternativer til DF-politikerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Mundbindskrav i den kollektive trafik vil gælde året ud

Annonce