Annonce
Aabenraa

Selvfølgelig har jeg en mening… og den får lokalredaktøren her!

Annonce

Læserbrev: I søndagens udgave af JV ”angreb” lokalredaktør Bjarne Lindquist Bentsen mig i sin kommentar for ikke at ville oplyse min egen holdning, da jeg mandag sidste uge blev kontaktet af journalist Bo Nielsen fra JV angående sagen om kommunal garantistillelse for lån på 2,5 millioner til Grænsehallerne. En sag, som vi skulle behandle i økonomiudvalget tirsdag den 17/11.

Havde Bo Nielsen nu citeret mig for hele vores telefonsamtale, ville der i JV have stået noget a la…….”Selvfølgelig skal vi finde en god løsning for grænsehallerne, men derudover vil jeg først udtale mig, når vi har drøftet sagen på Venstres gruppemøde mandag aften, og sagen er behandlet i økonomiudvalget tirsdag”.

Generelt synes jeg, det er en uskik, at JV ofte forsøger at lokke lokalpolitikerne til at sagsbehandle sagerne i JV, inden sagerne bliver behandlet i de respektive politiske udvalg.

Mit læserbrev handler ikke om sagen vedr. Grænsehallerne, men mere en generel tilgang til Bjarne Bentsens kommentar.

Inden jeg går til udvalgsmøder, har jeg ”næsten altid” afstemt med mig selv, hvad jeg ønsker at stemme til punkterne på dagsorden. Under behandling af punkterne kan komme nye oplysninger m.m., som gør, at mit afstemningsresultat kan ændres en smule.

Hvis jeg inden udvalgsmøderne altid skulle ”offentliggøre” mine valg i JV, risikerer jeg at gå til forhandlinger med et låst mandat eller holdning. Jeg ønsker ikke at drive politik i JV inden møderne, men står derimod gerne til regnskab for mine holdninger efter møderne.

Sjovt nok var der ingen opkald fra Bo Nielsen onsdag efter pressemødet for at høre min mening til sagen om Grænsehallerne, hvor jeg i øvrigt stemte ja til at videresende sagen til byrådet.

Selvfølgelig skal vi finde en løsning til at hjælpe Grænsehallerne.

JV må fortsat gerne kontakte mig for politiske udtalelser til avisen, men jeg bestemmer selv, om det bliver før eller efter udvalgsmøderne, jeg ønsker at offentliggøre min stillingtagen til afstemningspunkterne.

Det er så lige min holdning.

Redaktionel bemærkning : JydskeVestkysten er et nyhedsmedie, der søger sine historier fra et utal af kilder. Heriblandt de offentligt tilgængelige dagsordener til politiske udvalgsmøder. Når vi her finder sager, der har journalistisk relevans, skriver vi om dem - med blandt andet udtalelser fra involverede politikere. Det er selvfølgelig op til politikerne selv at afgøre, hvor meget de vil sige. Min opfordring er i den sammenhæng bare at være så åben som muligt. Bjarne Lindquist Bentsen, lokalredaktør

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live: En typisk minkavler får udbetalt over 11 millioner kroner - se tallene her

Annonce