Annonce
Trekantområdet

Selvfølgelig kan du stole på det der står i avisen

Chefredaktør Mogens G. Madsen, Vejle Amts Folkeblad.
Udvalgsformand kom med kras kritik af avisen. Kan ikke genkende sine udtalelser i avisen.
Annonce

Det siger sig selv, at et mediehus som Vejle Amts Folkeblad på daglig basis citerer et hav mennesker til print eller til vores site, vafo.dk.

Og journalister gør sig altid umage med at få citeret kilder og "interview-ofre" korrekt. Men selvfølgelig kan der ske misforståelser - og så retter vi uden tøven.

Og hvorfor skriver jeg så det. Det gør jeg fordi vi i tirsdags-avisen bragte en historie om Højagercentret i Jelling, hvor man har haft en personaleflugt af ansatte, angiveligt fordi de ansatte har været utilfredse med stedets leder. Altså en historie, der i den grad minder om en tilsvarende sag fra Vejle, hvor personalet fra hjemmeplejen distrikt Vest 2 har været meget utilfredse over den måde distriktet blev ledet på.

Det er naturligt i en sådan sag at spørge den ansvarlige udvalgsformand, i det her tilfælde, formanden for seniorudvalget, Kenneth Fredslund fra Dansk Folkeparti. Overfor journalisten havde han kun en kommentar, nemlig at udvalget var blevet løbende orienteret om Højagercentret. Det gentog han med variationer cirka 11 gange. Ind i mellem fik han også sagt, at han på det seneste ofte havde udtalt sig til pressen, men ikke kunne genkende sine udtalelser, når han så dem i avisen.

Det er en alvorlig beskyldning, som jeg er nødt til at tilbagevise. Vi har meget sjældent klager over lige netop det - og jeg har ikke på det seneste fået henvendelser fra Fredslund med krav om berigtigelser.

I pressede situationer ser man derimod ofte politikere - og her behøver jeg vist ikke nævne navnet Trump -  skyder skylden på pressen.

Det er helt korrekt, at vi ofte må redigere i hvad der bliver sagt. De færreste mennesker er tjente med at blive citeret helt korrekt - det ville fremstå som noget sludder. Derfor gør vi de fleste gange - og det er faktisk en ualmindelig god service - at vi skriver essensen af det, de siger. Vi kunne godt bare for en sikkerheds skyld citere politikere helt ordret. Så er jeg ret sikker på, at jeg ville få langt flere henvendelser fra selvsamme politikere.

Ikke flere ord om det - det var bare sådan lige lidt principielt for mig at få det slået fast.

Så til ugens anbefalinger af gode historier - det handler om hjemmepleje og julelys blandt andet.

Plejecenter i fokus

Højagercentret. Foto: Mette Mørk

Mange ansatte har forladt Højagercentret indenfor kort tid. Personale peger på dårlig ledelse som en forklaring.

Læs mere her og her.

Amok i julelys

Julelys på Lundhusvej. Foto: Mette Mørk

Julen banker for alvor på døren, og de senere år har Lundhusvej i Vejle været en af de veje, hvor der for alvor blev julelys op. Og i år gik vejen nærmest amok i julepynt, så nu slår mange vejlensere vejen forbi.

Læs om det her.

Laaaaaang ventetid

Vejles Covid 19 testcenter på Tysklandsvej 4 er netop åbnet og ventetiden er lang. Foto: Leif Baun

Vejle har fået sit eget coronacenter. Det har dog ikke betydet, at man kommer hurtigere til. Ventetiden er nemlig laaaang.

Det kan co

Øh - det er vel bare en losseplads

Ny genbrugsplads. RCV. Voervej. Illustration: Vejle Kommune

I gamle dage kunne man bare køre på lossepladsen, når man skulle af med sit affald. Det blev først til et deponi og nu går Vejle i gang med at bygge en helt ny loss... - nå nej det skal hedde Resource Center Vejle eller mere folkeligt bare RCV. Og det kommer til at koste en del ressourcer fra kommunekassen, nemlig 200 milloner. Og de penge havner så i kassen hos et Horsens-firma.

Læs mere her.

Benny Andersen som malebog

Jonas Kure Klit kendte Benny Andersen og arbejder nu på en sang- og malebog sammen med fortolkning af flere af den kendte musikers numre. Foto: Mette Mørk

Nu kan du snart få en bog med Benny Andersens tekster. Det findes selvfølgelig allerede, det nye er, at de ledsages af illustrationer, som børn (og voksne) kan muntre sig med at farvelægge.

Se mere her.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Jesper Petersen bliver ny statsrevisor

Annonce