Annonce
Sport

Selvkritisk VM-skytte kommer ikke til at sove i tre dage

Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
De danske spillere er dybt skuffet over deres egen præstation i den afgørende VM-kamp mod Serbien.

Der manglede mod og krigerinstinkt på det danske håndboldlandshold, mener Louise Burgaard, efter at have set OL-drømmen blive knust med 26-26-resultatet mod Serbien ved VM.

Den erfarne skytte er stærkt kritisk over for sin egen præstation i det afgørende VM-slag.

- Det er bare tomt. Det er virkelig tomt. Jeg kunne hugge hovedet af mig selv over, at jeg ikke havde modet til sidst. Det er jo det, vi skal stå for. Det er simpelthen ikke godt nok.

- Jeg skulle bare tage chancen. Jeg traf nogle dårlige beslutninger i overtal, hvor jeg bare skulle komme drønende, som jeg er bedst til, siger Burgaard.

Hun forklarer, at landstræner Klavs Bruun Jørgensen har fokuseret meget på, at spillerne skulle have modet til at tordne ind i hullerne i modstandernes forsvar.

- Hellere trække en angrebsfejl eller brænde end at være passiv. Det gjorde vi ikke godt nok. Vi skal være krigere, og vi var ikke nok krigere.

- Jeg kommer ikke til at kunne sove i tre dage, det er jeg sikker på, siger Louise Burgaard.

Det er anden gang i træk, at kvindelandsholdet går glip af et OL. På det nuværende landshold er Burgaard den eneste tilbageværende fra seneste OL-deltagelse i London i 2012.

- Jeg tror ikke helt, at jeg har forstået, hvor store konsekvenser det har. Hvor meget vi har tabt på gulvet, siger Burgaard.

Også Anne Mette Hansen er hård ved sig selv. Ikke så meget fordi hun sekunder før tid brændte, da hun havde chancen for at sikre sejren.

Mest fordi hun generelt ikke ramte sit sædvanlige niveau i den utroligt vigtige kamp.

- Jeg er skuffet over mig selv. Jeg spillede en fucking elendig kamp.

- Jeg blev jo grebet ud. Det er simpelthen for ringe, at jeg ikke kunne skyde bolden i mål. Og så var det jo stolpe-ud til sidst. Det er typisk, siger Anne Mette Hansen.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Bander har kun fortjent foragt

Det er en politisk dom, der fredag faldt ved byretten i København, mener Loyal to Familia. Det er selvfølgelig noget vrøvl. Men det kan egentlig ikke undre, at bandemedlemmerne med deres systematiske lovovertrædelser ikke har respekt for, at vi lever i en retsstat. Her er det heldigvis sådan, at det er uafhængige domstole, der frikender eller dømmer de tiltalte. Fredag var dommen, at et midlertidigt politiforbud mod Loyal to Familia blev gjort permanent, og at banden blev opløst som forening. Og som det er i en retsstat, kan dommen ankes, hvilket Loyal to Familia har gjort. Så sagen fortsætter i Landsretten 1. september, og det er sandsynligt, at den tabende part i den sag vil forsøge at få en endelig afgørelse i Højesteret. Men uanset det videre forløb er det en meget opsigtsvækkende dom, da det er første gang, at en domstol opløser en forening. At danne en forening er en grundlæggende frihedsrettighed i Grundloven. Men Grundloven siger også, at foreninger, der virker ved vold eller søger at nå deres mål med vold, kan opløses ved dom. Det er heldigvis meget svært at få forbudt og opløst en forening i Danmark. Og når det gælder rockergrupper og bander, er det kompliceret for anklagemyndigheden at bevise, at de er foreninger i Grundlovens forstand. Derfor er det ikke domme som den, der fredag faldt mod Loyal to Familia, som kommer til at løse problemet med den den organiserede kriminalitet. Det kræver en konstant kamp fra myndighedernes side, og at vi som samfund ikke falder for fristelsen til at forherlige bander. De har kun fortjent fordømmelse og foragt. Forhåbentlig vil dommen dog øge trygheden for landets øvrige borgere. Det er der brug for. Kriminelle bander skaber masser af ulykke og utryghed med deres tyranniske adfærd i form af trusler, vold og afpresning. At omfanget af ugerningerne er stort, viser det skræmmende store antal medlemmer af bander og rockergrupper, som lige nu er varetægtsfængslet eller afsoner en dom: 372.

Annonce