Annonce
Sport

Selvkritisk VM-skytte kommer ikke til at sove i tre dage

Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
De danske spillere er dybt skuffet over deres egen præstation i den afgørende VM-kamp mod Serbien.

Der manglede mod og krigerinstinkt på det danske håndboldlandshold, mener Louise Burgaard, efter at have set OL-drømmen blive knust med 26-26-resultatet mod Serbien ved VM.

Den erfarne skytte er stærkt kritisk over for sin egen præstation i det afgørende VM-slag.

- Det er bare tomt. Det er virkelig tomt. Jeg kunne hugge hovedet af mig selv over, at jeg ikke havde modet til sidst. Det er jo det, vi skal stå for. Det er simpelthen ikke godt nok.

- Jeg skulle bare tage chancen. Jeg traf nogle dårlige beslutninger i overtal, hvor jeg bare skulle komme drønende, som jeg er bedst til, siger Burgaard.

Hun forklarer, at landstræner Klavs Bruun Jørgensen har fokuseret meget på, at spillerne skulle have modet til at tordne ind i hullerne i modstandernes forsvar.

- Hellere trække en angrebsfejl eller brænde end at være passiv. Det gjorde vi ikke godt nok. Vi skal være krigere, og vi var ikke nok krigere.

- Jeg kommer ikke til at kunne sove i tre dage, det er jeg sikker på, siger Louise Burgaard.

Det er anden gang i træk, at kvindelandsholdet går glip af et OL. På det nuværende landshold er Burgaard den eneste tilbageværende fra seneste OL-deltagelse i London i 2012.

- Jeg tror ikke helt, at jeg har forstået, hvor store konsekvenser det har. Hvor meget vi har tabt på gulvet, siger Burgaard.

Også Anne Mette Hansen er hård ved sig selv. Ikke så meget fordi hun sekunder før tid brændte, da hun havde chancen for at sikre sejren.

Mest fordi hun generelt ikke ramte sit sædvanlige niveau i den utroligt vigtige kamp.

- Jeg er skuffet over mig selv. Jeg spillede en fucking elendig kamp.

- Jeg blev jo grebet ud. Det er simpelthen for ringe, at jeg ikke kunne skyde bolden i mål. Og så var det jo stolpe-ud til sidst. Det er typisk, siger Anne Mette Hansen.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vi gør det fortsat ikke godt nok

Møgsagerne i det offentlige Danmark har stået i kø med milliardsvindel med udbytteskat, misbrug af Socialstyrelsens midler og tilsyneladende meget grove forhold hos Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse. Lokalt har vi såmænd også haft et tilfælde, hvor fire personer er blevet sigtet for bedrageri mod Sygehus Lillebælt. Alt dette til trods: Vi er fortsat verdens mindst korrupte land sammen med New Zealand. Det viser anti-korruptionsbevægelsen Transparency Internationals årlige undersøgelse af forholdene i 180 lande. Egentlig er det ikke så overraskende. Inderst inde ved de fleste danskere jo godt, at bestikkelse hører til sjældenhederne. Få borgere kunne finde på at tilbyde myndighedspersoner erkendtligheder i forventning om modydelser. Og endnu færre offentligt ansatte kunne formentlig drømme om at tage mod penge eller tvivlsomme vennetjenester. Vi har grund til at glæde os over dette forhold. Korruption er en kræftsvulst på samfundet. Den gør alt dyrere og langsommere, fordi udgifterne til korruption skal lægges oven i prisen på alle projekter, hvor man tilmed langtfra kan være sikker på, at de bedste og billigste får overdraget en given opgave. Derfor er det heller ikke noget tilfælde, at de mest korrupte lande som regel også er de fattigste med for eksempel Sydsudan, Somalia og Syrien som nationer, der både er bundkorrupte og aldeles rædselsfulde at bo i. Korruption er imidlertid langtfra kun et økonomisk problem. Endnu værre er det, at bestikkelse tærer på ethvert samfunds vigtigste kapital, nemlig tilliden mellem borgerne indbyrdes og i forhold til myndighederne. Danmark er fortsat et samfund bygget på gensidig tillid. Men ligesom vi trods førstepladsen mister point på opgørelsen over korruptionens omfang, er der også en blevet plads til en lille tvivl i mange danskeres forhold til myndighederne. Den situation er netop opstået på grund af den senere tids mange skandaler. Så jo, vi gør det godt. Men vi gør det fortsat ikke helt godt nok.

Regionalt For abonnenter

Borgmestre raser over skrottede solcelle-planer for millioner: - Det er fuldstændig vanvittigt

Annonce