Annonce
Billund

Selvom beboere beretter om vanvidskørsel: Kommunen har ikke fået klager over Tronsø Parkvej

Borgerne skal henvende sig til kommunen med deres oplevelser, det er ikke nok at skrive på Facebook, lyder meldingen fra Billund Kommune, hvor områdechefen for Teknik og Miljø ikke kender til problemer med vejen. Foto: Lise Nørgaard Rasmussen
De utilfredse borgere burde have ytret sig om Tronsø Parkvej i 2019, da der var indkaldt til borgermøder, lyder det fra kommunen. Politiker anerkender dog, at der bør gøres noget.

Grindsted: Det undrer både udvalgsformanden og områdechefen på Billund Kommune, at de utilfredse borgere ved Tronsø Parkvej ikke har givet deres stemme til kende på de borgermøder om trafik, som blev holdt i dels Magion i Grindsted, dels Billund Centret i 2019.

- Ingen nævnte Tronsø Parkvej dengang, og vi har heller ikke fået noget ind på skrift om problemer på den vej. Så det undrer mig da, når nogle mener, problemet skulle være så stort, siger Bo Andersen, der er områdechef for Teknik og Miljø i Billund Kommune.

Tronsøskolen ligger ud til Tronsø Parkvej. Foto: Lise Nørgaard Rasmussen

Samme undren finder man hos formanden for Teknik- og Miljøudvalget, Per Nyhus (DF), som dog er enig med borgerne i, at der er et problem med Tronsø Parkvej.

Annonce

Har ikke talt om vejen

- Bare fordi der ikke var nogen til stede på borgermøderne, er det jo ikke, fordi der ikke er et problem. For det vil jeg gerne anerkende. Der bliver kørt rigtig stærkt på den vej og også alt for stærkt, og den indbyder jo også til det, fordi det er sådan en lang, lige vej, siger han.

Men så er det vel noget, I i udvalget skal have gjort noget ved? Skal der laves fartkontrol og fartdæmpende foranstaltninger på Tronsø Parkvej?

- Det er ikke en strækning, vi har talt decideret om i udvalget, men en af dem, jeg har omme i baghovedet. Måske ligger det ikke lige til højrebenet, hvad man skal gøre der.

Annonce

Ring til politiet

Hvorfor ligger det ikke lige til højrebenet?

- Jeg mener, at jeg måske ikke er den rigtige til at sige, hvad der skal ske på den vej. Det kan være noget med trafikchikaner, eller at man indsnævrer vejen. Jeg tænker også, at politiet måske kunne være mere til stede med deres fartmålinger og fotovogn. Det kunne jeg godt ønske mig, og det kan borgerne jo ringe til politiet og bede om, siger Per Nyhus.

Men du vil tage problemet op politisk?

- Jeg vil i første omgang vende det med forvaltningen og blive klogere på, hvad der har været af borgerhenvendelser.


Folk kørte jo direkte hasarderet på Tronsø Parkvej og overhalede meget engang. Men fra landbrugsskolen og ud mod vest blev der lavet sådan en helle, så det kan da ikke være helt så slemt længere.

Per Nyhus


Bo Andersen mener, at de lokale borgere skal langt mere på banen med skriftlige henvendelser til kommunen, hvis de skal gøre sig håb om at få en trafikforanstaltning.

- Hvis vi skulle lave investeringer ud fra, hvem der lige mener noget, så er der ikke penge nok i kassen. Vi har ønsker til anlægsarbejder for 52 millioner kroner, men vi har kun 2 millioner kroner at bruge på trafiksikkerhed. Så borgerne ved Tronsø Parkvej må starte med at henvende sig skriftligt og beskrive problemet, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Casper møder flere sure kunder, når han kommer og fikser strømmen: Tonen er blevet mere hidsig og aggressiv

Erhverv For abonnenter

Esbjergs sidste kvotekonge skovler penge: Har tjent mere end en kvart milliard kroner de sidste ti år, men nu truer Brexit

Sydjylland

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Sønderborg For abonnenter

Modstander undrer sig over byggeri af biogasanlæg: - Det er grove løjer

Annonce