Annonce
Erhverv

Selvstændig frisør i tårer: Jeg er slået tilbage til start

Yderst til højre ses indehaver af Art of Hair i Rådhusgade i Aabenraa, Sherlyn Bartolome Petersen. Hun købte salonen under finanskrisen i 2009. Arkivfoto: Mette Christine Schulz
Sherlyn Bartolome Petersen købte frisørsalonen Art of Hair i Aabenraa under finanskrisen, hvor hun knoklede fra 8 til 22 for at skaffe de første kunder. Nu tvinges hun til at lukke sin nyrenoverede salon, og hun frygter, at hun må starte forfra.
Annonce

Krise: Onsdag morgen vil dørene hos frisørsalonen Art of Hair i Aabenraa forblive låste. Statsminister Mette Frederiksen (S) beordrede tirsdag aften alle frisører, massører, tatovører, solcentre, barer og storcentre til at lukke ned indtil 30. marts.

Det sker i forsøget på at inddæmme corona-smitten. Statsministerens hårde melding ramte tirsdag aften indehaver af Art of Hair, Sherlyn Bartolome Petersen, som en mavepuster.

- Jeg må ærligt indrømme, at jeg kommer til tårer. Det er et livsværk, og vi aner ikke, hvor vi står henne om et øjeblik. Det er ikke sjovt, siger den tydeligt berørte salonejer.

Hun kæmper med tårene og har svært ved at finde ord, der kan beskrive hendes følelser, da JydskeVestkysten taler med hende på telefonen tirsdag aften umiddelbart efter Mette Frederiksens pressemøde.

Sherlyn Bartolomo Petersen købte og startede sin salon op midt i finanskrisen. Hun knoklede fra klokken otte til 22 for at bygge et kundekartotek op med trofaste kunder.

- Man kommer ikke sovende til det her. Jeg føler, jeg bliver slået tilbage til start, siger hun.

Annonce

Frygter fremtiden

Tirsdag aften ringede hun til sine tre ansatte for at bede dem passe på sig selv, indtil de ses igen i slutningen af marts. Indtil nu har salonen holdt åbent, dels fordi det har været nødvendigt for at betale regningerne, og dels fordi Sherlyn Bartolomo Petersen ikke ville lade sine ansatte i stikken.

- Jeg holder rigtig meget af pigerne, og jeg har givet dem ferie og afspadsering og selv stået for det meste. Men der har hele tiden skulle være noget på bundlinjen, for ingen har dækket den arbejdskraft, der skal trække huslejen hjem, siger hun.

Hvordan hun står rent økonomisk afhænger af de hjælpepakker, regeringen kommer med. Hun håber, at de kan holde hende ovenvande i et stykke tid, så hun kan beholde sine ansatte. Men én ting er perioden, hvor hun er tvunget til at holde lukket. En anden ting er, når ordrebøgerne skal fyldes op igen.

- Vi er i en branche, der handler om oplevelser. Hvis folk står uden arbejde, er jeg bange for, at vi bliver hårdt ramt bagefter. Det løser hjælpepakken ikke, siger hun.

Annonce

Travle dage

Selvom salonen skal holde lukket i 14 dage, får Sherlyn Bartolomo Petersen nok at se til. Der er nemlig en masse spørgsmål, der presser sig på angående revision, fagforening, overenskomst, og hvordan hun står rent juridisk.

- Det føles uoverskueligt. Vi havde lige renoveret forretningen, så den er klar til foråret, og jeg håber bare, at den kommer til at blive brugt flittigt igen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aabenraa

Sønnen ramt af covid-19: Byrådsmedlem rasende over udelukkelse fra byrådsmøde

Vejen

Frisør låner for at overleve: Har endnu ikke fået penge fra hjælpepakker

Vejen

Helle har mistet 90 procent af omsætningen under nedlukningen: - Jeg har haft ondt i maven over det her længe

Annonce