Annonce
Esbjerg

Semco får aftale med norsk forsvar til en halv milliard kroner

Semco Maritime har indgået en værdifuld rammeaftale med det norske forsvar.PR-foto
Semco Maritime har indgået en rammeaftale med det norske forsvar om at servicere forsvarets og kystvagtens skibe fra Semcos værft i Hanøytangen.

Esbjerg: Semco Maritime har indgået en stor og værdifuld rammeaftale med det norske forsvar, oplyser den esbjergensiske offshorekoncerns afdeling i Norge.

I løbet af den fireårige periode, som aftalen gælder kan Semco Maritime modtage arbejde op til 700 millioner norske kroner, svarende til omkring en halv milliard dansker kroner.

Aftalen er indgået mellem Semco Maritimes norske selskab og det norske forsvars logistikorganisation FLO. Med aftalen skal Semco servicere det norske forsvars og kystvagts skibe fra Semcos værft i Hanøytangen.

Aftalen er et tillæg til en eksiterende aftale mellem parterne og løber i fire år med mulighed for at forlænge den med yderligere tre år.

- Aftalen styrker vores værft i Hanøytangen såvel som Semco Maritime helt generelt. Vi er derfor meget stolte over, at vi er blevet valgt som en kvalitetsleverandør til FLO. Vi er stolte over dette tilsagn fra Forsvaret, og vi håber at bygge yderligere på denne aftale i de kommende år, udtaler Semco Maritimes direktør i Norge, Lars Jønholt Halvorsen, i meddelelsen.

Semco Maritime hævede for første gang i fem år sin omsætning i 2018. Omsætningen steg med lidt over 600 millioner kroner til i alt to milliarder korner. Overskuddet lød på knap 30 millioner kroner for de fortsættende aktiviteter, mens der i 2017 blev rapporteret et underskud på 8 millioner kroner på den samme post.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Udskriv en dosis sund fornuft i en fart

Udeblivelser er et regulært problem i sundsvæsenet. Fordi det er spild af de trængte velfærdsressourcer, når både højt specialiseret personale og dyrt udstyr må vente forgæves på en patient, der ikke dukker op på det afsatte tidspunkt. Derfor er det helt og aldeles håbløst, at et ufleksibelt system tidligere på året betød, at en succes på Kolding Sygehus måtte lægges i graven. Succesen var et forsøg, der gav patienter med en henvisning mulighed for selv at booke en tid til skanning fremfor blot at få stukket systemets tid ud. Forsøget fik antallet af udeblivelser til at falde fra i gennemsnit 14 om ugen til fire. Det viste sig nemlig, at fleksibiliteten betalte sig. At det for patienterne gjorde en forskel. Helt banalt i form af muligheden for at kunne booke en tid, som passede ind med øvrige gøremål. Og sikkert også i form af øget ansvarlighed. En tid, man selv har booket, er svær at udeblive fra. Et sådant forsøg skulle selvfølgelig ikke bare fortsætte, men bredes ud. Ikke bare til andre afdelinger på Kolding Sygehus, men på alle sygehuse. Skulle man tro. Men sundhedsloven er firkantet, og den foreskriver, at patienter skal have en konkret tid i hånden tre dage efter henvisningen. Altså levner loven ikke plads til patientens egen booking. Derfor døde forsøget. Trods et resultat, der uomtvisteligt var positivt for både patienter og sundhedsvæsen. Region Syddanmark skubber på for at få lov til at genoptage forsøget. Ros for det. Forsøget er i sin essens et eksempel på et sundhedsvæsen, der er til for borgerne og ikke det omvendte. Det bør derfor være en formsag for Sundheds- og Ældreministeriet at finde en gangbar vej gennem egne regler og bureaukrati, så patienterne igen kan tages med i planlægningen. Sundhedsloven sikrer vigtige patientrettigheder. Det er godt, og historien viser, at det er nødvendigt. Men det er et sygt sundhedsvæsen, der kvæler gode tiltag i et stift bureaukrati. Må sundhedsministeren reagere hurtigt: Der er brug for en dosis sund fornuft i en fart.

112

Lastbiluheld med skinker: Vindmølletransport får 22 timers ufrivilligt ophold i Ribe

Danmark

Anden brøler fra myndighederne: Derfor må udskældt omskæringlæge fortsætte

Annonce