Annonce
Esbjerg

Semco får aftale med norsk forsvar til en halv milliard kroner

Semco Maritime har indgået en værdifuld rammeaftale med det norske forsvar.PR-foto
Semco Maritime har indgået en rammeaftale med det norske forsvar om at servicere forsvarets og kystvagtens skibe fra Semcos værft i Hanøytangen.

Esbjerg: Semco Maritime har indgået en stor og værdifuld rammeaftale med det norske forsvar, oplyser den esbjergensiske offshorekoncerns afdeling i Norge.

I løbet af den fireårige periode, som aftalen gælder kan Semco Maritime modtage arbejde op til 700 millioner norske kroner, svarende til omkring en halv milliard dansker kroner.

Aftalen er indgået mellem Semco Maritimes norske selskab og det norske forsvars logistikorganisation FLO. Med aftalen skal Semco servicere det norske forsvars og kystvagts skibe fra Semcos værft i Hanøytangen.

Aftalen er et tillæg til en eksiterende aftale mellem parterne og løber i fire år med mulighed for at forlænge den med yderligere tre år.

- Aftalen styrker vores værft i Hanøytangen såvel som Semco Maritime helt generelt. Vi er derfor meget stolte over, at vi er blevet valgt som en kvalitetsleverandør til FLO. Vi er stolte over dette tilsagn fra Forsvaret, og vi håber at bygge yderligere på denne aftale i de kommende år, udtaler Semco Maritimes direktør i Norge, Lars Jønholt Halvorsen, i meddelelsen.

Semco Maritime hævede for første gang i fem år sin omsætning i 2018. Omsætningen steg med lidt over 600 millioner kroner til i alt to milliarder korner. Overskuddet lød på knap 30 millioner kroner for de fortsættende aktiviteter, mens der i 2017 blev rapporteret et underskud på 8 millioner kroner på den samme post.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Derfor skal vi turde drømme stort

Martin Braithwaite er en god fodboldspiller, og det har han været i mange år. Ellers bliver man ikke førsteholdsspiller i Esbjerg fB, professionel i Frankrig, England og Spanien. Man bliver ikke landsholdsspiller. Det krævet særligt talent og særlig arbejdsomhed. Men et vildt, vidunderligt og vanvittigt klubskifte fra en spansk bundklub, Leganés, til en af verdens allerstørste, mest mytiske fodboldklubber, FC Barcelona, ændrer alligevel alt. 28-årige Martin er ikke længere bare en dygtig fodboldspiller, han er en stjerne, katapulteret ind på lystavlen hos stort set alle danskere. I løbet af en uge. Vi skriver sjældent om fodbold på denne plads, det bliver ikke omdrejningspunktet herfra. Men der er noget i den historie, som er værd at hæfte sig ved. Den er enormt inspirerende. Historien om en ung knægt fra Esbjerg, der – når man hører alle anekdoterne, der dukker frem nu, og det er mange - altid har haft en stålsat tro på sig selv, et mod til at sætte ambitionerne højt og en ukuelig vilje til at forfølge dem. Vejen til Barcelona har ikke været let. Der har været omveje, og der har været kampe og klubophold undervejs, som var mindre vellykkede. Men han holdt fast. Så mens alverden var ved at tabe underkæben, da knægten fra Esbjerg lørdag eftermiddag stod klar på sidelinjen på Camp Nou, Barcelonas hjemmebane, klar til at gøre sin debut som Messis holdkammerat, var hovedpersonen afklaret. Det var jo lige præcis det scenarie, han havde forestillet sig i mange år. Det starter med en drøm. Man når ingen steder uden, i fodbold, i politik, i erhvervslivet, i skolen, i livet. Det kræver mod at drømme stort. Det kræver fantasi. Selvfølgelig kræver meget mere end det at se drømme blive til virkelighed. Der er ganske givet flere knuste drømme end det modsatte derude, så meget desto mere er der grund til at nyde øjeblikket, når det lykkes en af vores egne at indfri en vild drøm. Mærke det. Glæde sig. Kan man komme fra et ungdomsfodboldhold i Sædding-Guldager til førsteholdet i FC Barcelona, kan alt ske. Drøm det. Drøm stort. Og gå efter den. Tænk sig; det kunne jo være, at også din gik i opfyldelse.

Danmark

Podcast: Tre tophold kæmper om oprykning fra 1. division - hvem trækker det længste strå?

Annonce