Annonce
Esbjerg

Semco Maritime med til at vinde stor kontrakt på vindmølleprojekt i USA

Semco Maritime har sammen med partneren Bladt Industries vundet en kontrakt på fremstilling og levering af en transformatorstation til det amerikanske havvindmølleprojekt Mayflower Wind beliggende i Massachusetts. Foto: Semco Maritime
Semco Maritime har sammen med partneren Bladt Industries vundet en kontrakt på fremstilling og levering af en transformatorstation til det amerikanske havvindmølleprojekt Mayflower Wind beliggende i Massachusetts.
Annonce

Esbjerg: Den store esbjergensiske offshorekoncern Semco Maritime kan igen sætte et flueben ved koncernens frugtbare samarbejde med Aalborgselskabet Bladt Industries. Denne gang i relation til det forjættede Nordamerikanske offshorevindmarked.

Semco Maritime og Bladt Industries har således indgået en joint venture, som af Mayflower Wind Energy LLC er blevet tildelt en kontrakt af Mayflower Wind-projektets offshore substation (transformatorstation) beliggende omtrent 40 kilometer syd for Nantucket i staten Massachusetts. Projektet påbegyndes i januar 2020.

I en pressemeddelelse hedder det, at Bladt Industries og Semco Maritime skal designe og fremstille en substation med en kapacitet på 1.200 MW. Transformerstationen kommer til at bestå af en topside på 4.700 ton og et jacket-fundament på 3.000 ton. Projektet omfatter ingeniørarbejde, indkøb og selve fremstillingen.

Bladt Industries står for stålstruktur og jacket-fundament, mens design, indkøb og installation af elektrisk udstyr, nødsystemer og kabler håndteres af Semco Maritime. Den nye offshore substation skal leveres fra Bladt Industries i Danmark i 2024.

- Vi er stolte over, at Mayflower Wind har valgt Bladt og Semco til dette omfattende offshore substation-projekt på østkysten i USA. Vi betragter det som en vigtig anerkendelse af vores fælles kompetencer og vores stærke fokus på sikkerhed og miljø i hele konstruktionsfasen. Vi ser meget frem til det tætte samarbejde med det stærke team i Mayflower Wind, og vi håber, at det er det første af adskillige projekter, udtaler Nils Overgaard fra Bladt Industries i meddelelsen.

Annonce

Gode perspektiver

Hos Semco ser Carsten Nielsen, Senior Vice President i afdelingen Renewables, gode perspektiver fremadrettet ved kontrakten:

- Semco og Bladts stærke track record for at levere konkurrencedygtige projekter inden for elektrisk infrastruktur til havvind er en døråbner i markedet. Mayflower Wind-projektet giver os en unik mulighed for at etablere vores virksomheder som erfarne pionerer i den spirende og lovende amerikanske havvindindustri. Vi ser frem til at skabe stærke relationer til Mayflower Wind’s ejere – Shell og EDP Renewables – samt de øvrige involverede parter.

Semco Maritime og Bladt Industries indgår det nye joint venture som ligeværdige partnere. Parterne oplyser ikke værdien af kontrakten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt For abonnenter

Lokale byrådskvinder modtager kommentarer og klamme billeder fra borgere

Coronavirus

Live: Højere bøder på vej - Regeringen vil piratfester til livs

Trekantområdet

Langt flere end ventet er blevet podet: Flere tusinde lagde vejen forbi midlertidigt testcenter

Annonce