Annonce
Esbjerg

Semco Maritime på spring til USA-vindmarked: Får største ordre nogensinde

Carsten Nielsen og Semco Maritime har vundet den hidtil største vind-ordre i USA. Arkivfoto
Semco Maritime oplever stor vækst i koncernens vindforretning og nu har den Esbjerg-baserede virksomhed vundet sin hidtil største vindordre i USA.
Annonce

Esbjerg: Der er for alvor kommet strøm til den del af Semco Maritimes forretning, som beskæftiger sig med aktiviteter indenfor vindmølleindustrien.

Den esbjergensiske ingeniør- og offshorekoncern, som traditionelt har haft størstedelen af sin omsætning i olie- og gasbranchen, har via sit næsten 20-årige samarbejde med den aalborgensiske producent af fundamenter til havvindmøller, Bladt Industries, vundet en stor ordre i forbindelse med opførelse af en havvindmøllepark ud for USA’ østkyst.

Den såkaldte EPC-aftale med Vineyard Wind LLC (Copenhagen Infrastructure Partners and Avangrid Renewables) om konstruktionen af transformatorstationen til Vineyard Wind på 800 MW ud for Massachussets, hvor Semco Maritime skal levere det elektriske system, er ikke alene den største enkeltstående ordre af sin art for Semco Maritime – den er også den første amerikanske ordre af sin art for Semco.

Og perspektiver vurderes at være store – orden kan blive begyndelsen til et Semco-indtog på det amerikanske marked, hvor der på amerikanske østkyst er planlagt projekter på for mere end 20 GW.

Projektet

  • Konstruktionsfasen ved Vineyard Offshore Wind Farm ventes at begynde senere på året.
  • Parken skal levere strøm til over 400.000 amerikanske boliger, når den efter planen står klar i 2022.
Annonce

Åbner kontor

- Der er tale om et projekt, som vi har været med i fra starten sammen med kunden, og det er det første projekt på en substation (transformatorstation, red.) til USA. Det giver os naturligvis nogle muligheder fremadrettet, hvor der bliver nemmere at komme i betragtning næste gang der kommer et projekt. Det giver også muligheden for at lære nye partnere og leverandører at kende, fortæller Senior Vice President hos Semco Maritime, Carsten Nielsen, der også fremhæver, at et vigtigt læringspunkt ved ordren er, at Semco-folkene lære at forstå og tænke den amerikanske måde at eksekvere forretning på.

Carsten Nielsen siger også, at det er sandsynligt, at ordren vil føre til, at Semco Maritime åbner sit andet USA-kontor i tilknytning til udbygningen med havvind på den amerikanske østkyst. I dag har Semco Maritme et kontor i oliebyen Houston.

- Vores strategi er, at vi tager os af al service og vedligehold, når projekterne er afsluttet, og derfor kommer vi formentlig også til at åbne et servicekontor derovre, siger Carsten Nielsen og tilføjer, at offshore vind aktuelt vokser kraftigt med mange nye markeder udenfor de traditionelle markeder i Europa.

- Og vi følger i Semco med vores kunder til de nye markeder, hvilket giver mange og spændende muligheder for vores ansatte.

Annonce

På jobjagt

Omkring 30 ingeniører hos Semco Maritime ved hovedkontoret i Esbjerg og afdelingen i Ballerup kommer til at arbejdet med det amerikanske projekt, og lige nu har Esbjerg-koncernen faktisk så travlt, at den konstant er på jagt efter dygtige og erfarne elektroingeniører.

Selve fabrikationen af transformatorstationen på cirka 3.000 ton og et såkaldt jacket-fundament med en vægt på omkring 1.500 ton kommer til at foregå i Aalborg og transporteres over Atlanten.

Hverken Semco Maritime eller Bladt oplyser den eksakte værdi af ordren, men det konstateres, at den har en "anselig" værdi. Semcos andel er cirka halvdelen af ordren, oplyser Carsten Nielsen. Også ingeniørfirmaet ISC er med i ordren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Lille Bent blev reddet mange gange - selv havde han kun ét ønske: - Bare, jeg dog snart må dø, så jeg kan være sammen med min mor!

Annonce