Annonce
Esbjerg

Semco Maritime snupper rigordre hos Seadrill

Semco Maritime har fået en ordre i Norge af selskabet Seadrill. PR-foto
Semco Maritime har ved sit værftsanlæg i Norge vundet en kontrakt på modificering af en topmoderne borerig, opereret af Seadrill.

Esbjerg: Semco Maritime er i Norge blevet tildelt en kontrakt af selskabet Seadrill Limited. Semco Maritime skal stå for forberedelse og modificering af riggen West Bollst, før den påbegynder sin kontrakt med at bore ti brønde for norske Lundin i andet kvartal 2020.

Det fremgår af en pressemeddelelse.

Projektet vil blive udført på Semco Maritimes værft på Hanøytangen udenfor Bergen med start midt i februar.

- Vi er glade for at have sikret en så vigtig kontrakt og kunde. Processen mellem vores selskaber før kontrakttildelingen har været professionel og baseret på gensidig tillid, dygtige mennesker og godt samarbejde, siger administrerende direktør i Semco Maritime Norge, Lars Jønholt Halvorsen.

- Denne kontrakt på en topmoderne borerig som West Bollsta forankrer yderligere vores position, fortsætter han.

West Bollsta er rig, som er konstrueret til anvendelse i hård havmiljøer som Nordsøen. Riggen er bygget hos Hyundai Heavy Industries skibsværft i 2019.

Projektet forventes at give arbejde til omkring 100 personer ved Semco Maritimes værft på Hanøytangen, som har Nordeuropas største tørdok.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Ny hobbybutik åbner i Kolding

Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Sønderborg

Evakuerede beboere kunne vende tilbage efter natlig indsats: Svajende skorsten på 40 meter er revet ned

Annonce