Annonce
forside

Sen scoring sikrede EfB point

De unge EfB'ere blev ved med at jagte point og udnyttede den ekstra plads, som en udvisning til gæsterne gav til at score til 2-2 i kampens døende minutter. Arkivfoto: Lars Johansen.

Esbjerg: Anfører Tobias Stagaards scoring til 2-2 i tillægstiden sikrede EfB det ene point mod OB.

- Jeg synes, at vi kom godt ind i kampen igen, efter de fik scoret, fortæller EfB-træner Jerry Lucena med henvisning til gæsternes tidlige scoring.

Esbjergenserne fik også udlignet, men minuttet efter Rasmus Madsens 1-1 scoring havde gæsterne genskabt føringen.

- Drengene skal have stor ros for deres moral i de sidste to kampe, hvor de bliver ved med at tro på, at de kan få noget med hjem, lyder de rosende ord fra Jerry Lucena.

EfB - OB 2-2 (0-1).

Fodbold, U17 Ligaen.

Mål: 0-1 Luca Kjerrumgaard (2.), 1-1 Rasmus Madsen (73.) 1-2 Valdemar Kwasniak (74.), 2-2 Tobias Stagaard (90.)

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: En tænkepause er trods alt bedre end dum beslutning

Klimaet er udfordret. Danmark har et ansvar for at gøre en forskel for nuværende og for kommende generationer. Men danske politikere har også et ansvar for ikke at træffe beslutninger, der måske er populære på den korte bane, men kontraproduktive på den lange. Regeringen har atter udskudt en beslutning om ny oliejagt i Nordsøen. Den danske stat har i over 40 år givet virksomheder tilladelse til at udvinde olie og gas i Nordsøen. Den forretning har finansieret en betydelig del af velstanden i dette land. I tusindvis af mennesker arbejder i den industri, alene i denne del af landet, og det skal de ikke skamme sig over. De skal nemlig være med til at finansiere fremtiden. Fire selskaber har budt i den ottende runde, som gælder fra 2025 og giver mulighed for at udvinde olie til 2055. Selskaberne var lovet et svar for et halvt år siden. Nu må de vente på ubestemt tid. Regeringen har udbedt sig tænkepause, og det er ærligt talt ikke den værste beslutning, regeringen kunne træffe lige nu. De politiske vinde blæser uansvarlighedens vej, politisk er regeringen under pres af sine støttepartier for at sætte en prop i Nordsø-olien. Vi har fået en enormt ambitiøs klimalov. Danmark vil reducere sit CO2 udslip med 70 procent inden 2030. Problemet er, at ingen kender regningen for den beslutning. Kun ligger det fast, at den bliver stor. Nordsøens olie er sort. Men den er i globalt perspektiv mindre sort end megen anden olie. Udfaser Danmark olie hurtigere end grønne energikilder er konkurrencedygtige på verdensmarkedet, forbedrer det ikke klimaet, tværtimod. Så leverer andre endnu sortere brændstof. Danmark tager sit ansvar som et af verdens rigeste lande alvorligt. Men Danmark fylder uendeligt lidt i det globale klimaregnskab, og det vil i virkeligheden ikke kunne måles på et eneste termometer på kloden i 2030, om Danmark lander på 50 eller 75 procent i 2030. Derimod vil det kunne måles, hvis danske oliemilliarder investeres i grønne investeringer, som kan udkonkurrere olien og gassen. Danmark gør ingen forskel ved at blive fattigere. Men Danmark kan gøre forskel, hvis vi sætter vores velstand ind på at finde løsninger – også for de mange, mange andre.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];