Annonce
Sport

Sen scoring sikrede Ribe pligtsejren

Med sejren over Vejle går Ribe Boldklub ind til kamppausen i forbindelse med Tulipanfesten med tre point op til førstepladsen. Arkivfoto: Lars Johansen.

Vejle: Det er måske lidt groft at tale om en pligtsejr, men vil man være med i toppen af tabellen og kæmpe med om oprykning, så skal man vinde over bundholdene.

Det gjorde Ribe Boldklub også, da de på en sen scoring af Louis Vind ude slog Vejle B med 1-0. Dermed fortsætter ripenserne den opadgående form, der har givet fire point i kampene efter sæsonens to hidtidige eneste nederlag.

- Jeg er stolt af drengene. Efter et par turbulente uger, så er det sigende, at vi kom herop og vandt en vigtig kamp. Det var en enormt vigtig kamp for begge hold, siger Ribe Boldklubs sportschef, Lars Kviesgaard, og fortsætter:

- Der blev kæmpet hele vejen rundt. I første halvleg kom vi til at løbe for meget efter dem, men det fik vi rettet op på, så i anden halvleg kom vi godt ud og fik skabt nogle chancer.

Med sejren går ripenserne ind til Tulipanfesten tre point fra førstepladsen.

Vejle B - Ribe BK 0-1 (0-0).

Fodbold, serie 1.

Mål: 0-1 Louis Vind (88.).

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Naturligvis har bro følger

Før etableringen af den faste forbindelse over Storebælt var den ingen ende på bekymringerne. Fisk, fugle og pattedyr ville blive truet, måtte man dengang forstå. Efter hensynet til samfundets interesser samt følgerne for flora og fauna blev holdt op mod hinanden, blev bro og togtunnel alligevel bygget. Som bekendt gik verden ikke under. Nu foreligger en rapport om de naturmæssige konsekvenser af en bro mellem Als og Fyn. Vurderingen blev udarbejdet i januar, men er først nu offentliggjort. Forklaringen på forsinkelsen er ukendt, men måske har Vejdirektoratet slet og ret skammet sig over konklusionens banalitet. Broen vil medføre uoprettelig påvirkning af natur og dyrelivet både i anlægs- og driftsfasen. Naturen vil blive påført skader, der ikke kan gøres om, vurderer specialisterne således. Og ja, det er givetvis korrekt. Sådanne konsekvenser ligger i anlægsarbejders natur. Selv en mindre cykelsti forandrer landskabet for bestandigt. Musereder bliver ødelagt, frøer fordrevet og regnormene kan ikke længere komme op. Men skulle man af den grund undlade at sikre børns liv og førlighed på skolevejen? Svaret giver vist sig selv. Naturligvis er sammenligningen sat på spidsen og konsekvenserne af et brobyggeri ulig større end følgerne af en cykelsti. Men der kan alligevel drages nogenlunde ens konklusioner. Fordele og ulemper skal afvejes. Vi skal passe på vores miljø – ikke mindst når der er tale om et sårbart område som farvandet mellem Als og Fyn. Vil byggeri og drift have katastrofale konsekvenser for naturen, må planerne opgives. Broen skal heller ikke etableres, hvis det ikke giver overordnet mening økonomisk og samfundsmæssigt. Til gengæld skal der bygges, hvis hensynet til vores fælles bedste taler for det, og der ikke er udsigt til virkelig alvorlige skader på omgivelserne. Vi må ikke ende samme sted, som vores naboer mod syd, hvor naturklager kan forsinke etableringen af vigtig infrastruktur i år eller nogle gange ligefrem årtier.

Team Esbjerg

Dagens gode nyhed: Esbjergs håndbolddronnning laver ny aftale - derfor forlænger Estavana Polman

Annonce