Annonce
Udland

Senatet godkender USA's nye FN-ambassadør

Linda Thomas-Greenfield, der her ses under høringen i Senatets udenrigsudvalg den 27. januar, er tirsdag blevet godkendt som USA's nye FN-ambassadør med opbakning fra 78 af de 100 medlemmer af Senatet. Foto: Pool/Reuters
Trods republikansk kritik af Kina-politikken er Linda Thomas-Greenfield godkendt som ny FN-ambassadør.
Annonce

USA's Senat har ved en afstemning tirsdag godkendt præsident Joe Bidens bud på USA's næste FN-ambassadør.

Det bliver den diplomatiske veteran Linda Thomas-Greenfield, som Biden havde indstillet til posten.

78 af de 100 senatorer stemte for at godkende kandidaturet.

20 senatorer stemte imod. Det var alle republikanere, der blandt andet var skeptiske over for Thomas-Greenfields syn på USA's forhold til Kina.

Republikanerne kritiserede hende især for en tale, hun holdt i 2019. De mener, at den viser, at Thomas-Greenfield er for venligt stemt over for Kina.

Både hun og hendes støtter svarede ved at pege på hendes årtier lange erfaring som diplomat, hvor hun har forsøgt at øge USA's indflydelse og modgå Kinas forsøg på at få øget magt.

- Ambassadør Thomas-Greenfield har længe udtrykt modstand mod Kinas brug af gældsfælde-taktik og dens i stigende grad ondartede tilstedeværelse i internationale regeringsorganer, siger den demokratiske senator Bob Menendez, der stemte for at godkende hende.

Den 68-årige Linda Thomas-Greenfield har 35 års erfaring fra USA's udenrigstjeneste. Hun har gjort tjeneste som udsendt diplomat på fire kontinenter, men har især opholdt sig i Afrika.

Hun trak sig fra det amerikanske udenrigsministerium, da Donald Trump var præsident.

Godkendelsen kommer næsten en måned efter, at Thomas-Greenfield var til høring, hvor senatorerne udspurgte hende om hendes syn på forholdet til Kina og en række andre emner.

Ved høringen understregede den nominerede FN-ambassadør også vigtigheden af, at USA igen engagerer sig med de øvrige 192 medlemslande i FN.

Det skal især ske for at modgå Kinas bestræbelser på at "fremme en autoritær dagsorden", sagde hun i januar.

/ritzau/Reuters

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark For abonnenter

Flemming har rekorden for covid-patienter: 167 dage på intensiv

Esbjerg

Direktør og bestyrelsesformand skal stå skoleret: Sydvestjyske Museer beder kommunen om hjælp efter millionunderskud på populært museum

Sydjylland For abonnenter

93-årige Bent fik med besvær første corona-vaccination: Nu føler han sig tvunget til at skyde sidste stik til hjørne

Annonce