Annonce
Haderslev

Send heksen afsted, mens du sopper i vandkanten

Grundejerforeningen Sønderballe Strand og Sønderballe Bådelaug er gået sammen, og indbyder til bål, sang og hygge i vandkanten. Til venstre ses Allan Jessen, mens Egon Jørgensen hviler armen på pælen. Foto: Jacob Schultz

Det bliver muligt at synge midsommervisen med fødderne i Genner bugt, når sankthansbålet tændes på Sønderballe Strand.

SØNDERBALLE: Når sankthansbålet på lørdag tændes i vandkanten ved Sønderballe strand, er det en gammel tradition, som genoplives. Indtil for fem år siden blussede bålet her, mens midsommervisen blev sunget. Nu har Grundejerforeningen Sønderballe Strand og Sønderballe Bådelaug igen slået pjalterne sammen for at sende heksen til Bloksbjerg. Denne gang har formændene for de to foreninger strikket et arrangement sammen, som de håber, vil samle lokale og besøgende til en hyggelig aften.

-Det var Allans idé, og jeg sagde ja med det samme. Vi kan lave det hele bedre, når vi går sammen. Og så får vi mulighed for at vise vores dejlige havn frem til gæster udefra, siger Egon Jørgensen, som er formand for Sønderballe Bådelaug.

Allan Jessen er formand for grundejerforeningen, som har cirka 60 husstande.

-Jeg håber, folk vil få en god oplevelse. Vi har gjort meget for, at der er gode faciliteter - også hvis der skulle komme en byge, fortæller han.

Der bliver rejst et telt med ståpladser til 150 personer, og fiskerhuset vil også være åbent. Arrangementet starter klokken 18.00, hvor der kan købes grillpølser, fadøl og andre forfriskninger. Til børnene er det muligt at købe snobrødsdej, som kan bages over gløderne fra flere bålfade.

Klokken 21.00 holder minister for fiskeri, ligestilling og nordisk samarbejde Eva Kjer Hansen båltalen. Herefter hjælpes midsommervisen på vej af Doris Sommerlund, som spiller og synger for, mens flammerne får fat i brændet.

Annonce
Sønderballe Strand er Haderslev kommunes sydligste punkt. Her holder Sønderballe Bådelaug til med både små og store både. Foto: Jacob Schultz
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Annonce