Annonce
Haderslev

Send heksen afsted, mens du sopper i vandkanten

Grundejerforeningen Sønderballe Strand og Sønderballe Bådelaug er gået sammen, og indbyder til bål, sang og hygge i vandkanten. Til venstre ses Allan Jessen, mens Egon Jørgensen hviler armen på pælen. Foto: Jacob Schultz

Det bliver muligt at synge midsommervisen med fødderne i Genner bugt, når sankthansbålet tændes på Sønderballe Strand.

SØNDERBALLE: Når sankthansbålet på lørdag tændes i vandkanten ved Sønderballe strand, er det en gammel tradition, som genoplives. Indtil for fem år siden blussede bålet her, mens midsommervisen blev sunget. Nu har Grundejerforeningen Sønderballe Strand og Sønderballe Bådelaug igen slået pjalterne sammen for at sende heksen til Bloksbjerg. Denne gang har formændene for de to foreninger strikket et arrangement sammen, som de håber, vil samle lokale og besøgende til en hyggelig aften.

-Det var Allans idé, og jeg sagde ja med det samme. Vi kan lave det hele bedre, når vi går sammen. Og så får vi mulighed for at vise vores dejlige havn frem til gæster udefra, siger Egon Jørgensen, som er formand for Sønderballe Bådelaug.

Allan Jessen er formand for grundejerforeningen, som har cirka 60 husstande.

-Jeg håber, folk vil få en god oplevelse. Vi har gjort meget for, at der er gode faciliteter - også hvis der skulle komme en byge, fortæller han.

Der bliver rejst et telt med ståpladser til 150 personer, og fiskerhuset vil også være åbent. Arrangementet starter klokken 18.00, hvor der kan købes grillpølser, fadøl og andre forfriskninger. Til børnene er det muligt at købe snobrødsdej, som kan bages over gløderne fra flere bålfade.

Klokken 21.00 holder minister for fiskeri, ligestilling og nordisk samarbejde Eva Kjer Hansen båltalen. Herefter hjælpes midsommervisen på vej af Doris Sommerlund, som spiller og synger for, mens flammerne får fat i brændet.

Sønderballe Strand er Haderslev kommunes sydligste punkt. Her holder Sønderballe Bådelaug til med både små og store både. Foto: Jacob Schultz
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

En af Esbjergs rigeste familier vil bygge nyt sportsanlæg på historisk grund

Haderslev For abonnenter

Cecilie Haaland vil i byrådet: - Jeg kan godt frygte, at folk vil tænke, at jeg ikke ved noget om, hvordan tingene hænger sammen

Varde For abonnenter

Seniorforsker: Ingen tager vare på børnene i asbestsag – politikere må på banen

Billund

Mellem 25 og 35 hektar berørt af hedebrand: - Vi har været begunstiget af vejret

Annonce