Annonce
Debat

Send pandaerne hjem

Annonce

Læserbrev: "Send pandaerne hjem til Kina". Sådan skriver ansv. chefredaktør Peter Orry i lederen på bagsiden af JV og skriver om en række krænkelser af basale menneskerettigheder over for borgerne i Hongkong. Et land, 2 systemer, har trange kår i Kina i dag, efter de nye love for Hongkong er vedtaget af regeringen i Kina, på trods af at aftalen med United Kingdom (UK) først udløber i 2047.

De nye love fra Beijing er et klart brud på denne aftale, og er da også fordømt af UK's regeringsleder Boris Johnson, som derfor har lovet hongkongborgere frit lejde og ophold i UK.

"Vi skal vise vores soleklare støtte til dem der sætter livet på spil for demokrati i Hongkong", som chefredaktøren skriver, ja, så luk derfor det million kroner dyre anlæg i Københavns Zoo, send pandaerne hjem, og brug anlægget til dyr fra andre lande som respekterer menneskerettighederne.

Boris Johnson bør over for kineserne gøre dem bekendt med at de har brudt/misligholdt den aftale som UK indgik med dem i juli 1997. Det koster nok lidt på ”kreditsiden” til kineserne, men demokrati, menneskerettigheder og ytringsfrihed bør stå over alt andet.

Så slut med Panda-diplomati fra Kina.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Lille Bent blev reddet mange gange - selv havde han kun ét ønske: - Bare, jeg dog snart må dø, så jeg kan være sammen med min mor!

Kolding

Efter borgmesters nej til Eva Kjer: V-profiler undrer sig over indblanding

Annonce