Annonce
Esbjerg

Sender brev til alle byrådsmedlemmer: Sidste chance til landmand for at undgå cykelsti gennem gårdspladsen

Sietze de Vries grund ved Øster Vedsted. Foto: Kåre Welinder
Landmand ved Øster Vedsted sender brev til samtlige byrådsmedlemmer i Esbjerg Kommune i håb om at undgå ny cykelsti på sin grund.
Annonce

Ribe: Fire siders advokatbrev med ændringsforslag til ny linjeføring af cykelsti mellem Øster Vedsted og Vadehavscentret blev i sidste uge sendt afsted til samtlige medlemmer af Byrådet i Esbjerg Kommune.

Henvendelsen til Byrådet er sidste mulighed for landmand Sietze de Vries for at ændre linjeføringen, inden den endelige beslutning skal tages ved byrådsmødet 7. december.

Fra kommunens side har man hidtil afvist at ændre linjeføringen fra sydsiden til nordsiden af Øster Vedsted Vej. Vurderingen er, at der er fordele og ulemper ved begge sider, men færrest ulemper på sydsiden, der skærer fire en halv meter af Sietze de Vries grund ud mod Øster Vedsted Vej.

- Vi har lavet nye tegninger, som vi har sendt afsted med vores forslag til en anden linjeføring. Hidtil har vi kun henvendt os til udvalgsmedlemmer, forvaltningen og de folk, der var med ved åstedsforretningen, men nu sender vi det til alle byrådsmedlemmer. Med denne henvendelse har vi gjort alt, hvad vi kunne. Det var nok sidste skud i bøssen, så nu kan vi kun afvente, siger landboretskonsulent Hans Ole Kristensen, der fører sagen for en berørt Sietze de Vries.

Annonce

Grøft og grøn rabat

Hans Ole Kristensen forklarer, at blot ét af Byrådets 31 medlemmer har svaret, og uddyber, at Sietze de Vries godt ville kunne komme til sine siloer og driftsbygninger trods en cykelsti, men at pladsen bliver så presset, at han højst sandsynligt vil komme i karambolage med de autoværn, kommunen planlægger at stille op langs cykelstien ved Sietze de Vries' ejendom.

I brevet til politikerne hedder det blandt andet, at Sietze de Vries vil fremsætte erstatningskrav vedrørende brug af ejendommens siloer og driftsbygninger, hvis cykelstien kommer, samt for indgreb i hans have, fordi ejendommens samlede værdi vil blive belastet meget af cykelstien, der vil tage omkring fire meter af grunden.

Ifølge Esbjerg Kommune vil det dog kun være omkring én meter, man vil inddrage af Sietze de Vries' grund. Da han overtog ejendommen i 2014 var der grøft og grøn rabat langs vejen, men meget af dette er i dag dækket til og bruges som del af ejendommen, hvilket Hans Ole Kristensen da også bekræfter.

Annonce

Kan klage

Det ene svar fra byrådspolitikerne kom fra udvalgsformand Søren Heide Lambertsen (V). Han forklarer, at det er normal praksis, at intern koordination gør, at Sietze de Vries ikke kan forvente svar fra alle politikere.

- Selvfølgelig gør det indtryk, når man får en personlig henvendelse, og denne sag har der også været rettet stor opmærksomhed imod, fordi vi har kørt et meget stringent sagsforløb, siger Søren Heide Lambertsen, der ikke kan udtale sig om, hvorvidt linjeføringen ændres, da det i sidste ende er Byrådets beslutning.

- Det er ikke det typiske, at vi ser planer blive ændret på baggrund af personlige henvendelser, siger han og uddyber, at Sietze de Vries efter den endelige beslutning har mulighed for at klage over afgørelsen inden for fire uger.

Udvalgsmedlem Anders Rohr Jørgensen (V) forklarer, at byrådspolitikere ofte modtager personlige henvendelser fra borgere om alt fra cykelstier til fartbump, men at der hurtigt kan komme koks i systemet, hvis ikke svarene til en vis grad koordineres.  Og han håber, man finder en god løsning på sagen om cykelstien.

- På fredagens udvalgsmøde vil jeg i hvert fald spørge ind til, hvad status er på sagen. Jeg forventer en orientering, og jeg håber, vi kan finde den løsning, der tilgodeser flest muligt for de samme penge, siger Anders Rohr.

Finansiering

I november 2018 vedtog politikerne efter et møde i Esbjerg Kommune Teknik & Byggeudvalg anlægget af en ny, fem kilometer lang cykelsti mellem Øster Vedsted og Vadehavscentret i Vester Vedsted.

Økonomisk er Esbjerg Kommunes andel i projektet 6,640 mio. kr., af den samlede anlægssum på 11,040 mio. kr. mens staten støtter med 4,4 mio. kr.

Det forventes, at linjeføringen vedtages endeligt på Byrådsmøde 7. december.

Den fem kilometer lange cykelsti løber mellem Øster Vedsted og Vadehavscentret ved Vester Vedsted. Ved Sdr. Farup drejer stien uden om byen, hvilket der lokalt også har været delte meninger om rigtigheden af. Illustration: Esbjerg Kommune
Annonce
Sydjylland For abonnenter

Kristian og Tina investerede millioner i topmoderne minkfarm: Nu drømmer børnene om at forvandle den til kæmpe legeland

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Familievirksomhed lever af at lave lyd og lys til store arrangementer: Sådan lykkedes det at lave overskud trods corona-nedlukning

Sport

Danmark slider sig i VM-semfinalen i vild gyser

Annonce