Annonce
Livsstil

Sender daglig træning hjemme fra stuen: Christoffer holder Moltrup i form

Christoffer Vitved er glad for, at så mange har lyst til at tage del i onlinetræningen. Onsdag var der i alt 27 personer, der havde været inde og kigge med under træningen. Foto: Frederik Brogaard.
Siden sidste forår har Christoffer Vitved fra Moltrup arrangeret fysisk træning for landsbyens borgere. Nu kan de ikke længere mødes fysisk, så nu styrer Christoffer træningen hjemme fra dagligstuen, hvor hele familien er med. Og det kræver kun et par dåser tomater og en stol for at kunne være med.
Annonce

Moltrup:

- Vi starter med at løfte knæene og strække armene frem foran os.

Den energiske instruktion kommer fra Christoffer Vitved. Sammen med hustruen Mathilde og ungerne Benjamin på 12 år og Benedikte på ti er han netop gået i gang med den daglige 25 minutters fysisk træning hjemme i familiens dagligstue. Men de er bestemt ikke alene.

I døråbningen til stuen står en iPad, som sender live til Facebook-gruppen ’Moltrup Funktionel Træning’. Det er et fællesskab af lokale fra Moltrup og de omkringliggende landsbyer, der siden corona-nedlukningen sidste forår har trænet sammen flere gange om ugen. Men da forsamlingsloftet nu er blevet sænket til fem personer, er det ikke længere muligt at træne i den lade, som hidtil har dannet rammen for træningen. Derfor foregår det nu virtuelt.

- Da vi ikke kan være sammen fysisk her i januar, hvor folk har en masse nytårsforsæt, så var det synd at stoppe. Vi har været rigtig mange igennem i efteråret, og folk vil rigtig gerne nu, fortæller Christoffer Vitved.

Annonce

Corona

Tilbage i maj fik den lokale idrætsforening i Moltrup opsat et træningsstativ på den lokale sportsplads, som foreningen har arbejdet på i flere år. Det var med til at sætte skub i træningsfællesskabet under corona-nedlukningen, hvor Christoffer stod for tre til fem ugentlige træningsseancer.

Da efteråret gjorde sit indtog, rykkede de aktive Moltrup-borgere indenfor i en lade. Her er der også blevet investeret i forskelligt træningsudstyr, som Christoffer har fået i alt 40.000 kroner til fra Haderslev Kommune.


Så længe vi gør det her, er vi mere aktive end dem, der bliver siddende i sofaen.

Christoffer Vitved


Nu er corona-situationen desværre så alvorlig, at det ikke længere er muligt at træne sammen i laden. Derfor træner folk med hjemme fra stuen, når familien Vitved hver dag klokken 17 går live i Facebook-gruppen.

Med dette simple setup, hjælper Christoffer Vitved og familien med at holde naboerne i Moltrup aktive, så længe de ikke mødes. Foto: Frederik Brogaard

- Der ligger altid tre videoer inde i gruppen, så hvis man ikke har mulighed for at være med, når vi går live, har man mulighed for at gøre det, når tiden passer. Jeg hørt om nogen, der har stået og trænet klokken 23, fortæller Christoffer.

Annonce

Sjovt for alle

For Christoffer er det vigtigt, at alle kan være med til den daglige online træning. Derfor behøver man heller ikke have den helt store træningspakke med håndvægte og kettlebells.

- Konceptet er, at du højest bruge en stol og to dåser hakkede tomater. Det var mig meget magtpålæggende, at alle skal kunne være med. Har du håndvægte og kettlebells, så kan du bruge det, siger Christoffer.

Sådan sønikke Benjamins udstyr ud under familiens daglige træning torsdag aften. Mere behøver man ikke for at være med. Foto: Frederik Brogaard

Han har ikke nogen uddannelse som fysisk træner. For mange år siden var han inde som soldat, mens han de sidste otte år har løbet en del ultraløb. Derfor er det fuldstændig selvlært, når han hver dag under den igangværende nedlukning står for online-træningen for indbyggerne i Moltrup plus det løse.

Annonce

Familietid

Træningssessionerne på Facebook handler ikke kun om, at andre kan for noget ud af det. Det handler i lige så høj grad om, at familien har noget at være sammen om i en tid med fjernundervisning og hjemmearbejde, fortæller Mathilde.

- Det er et godt, fast holdepunkt for os som familie, hvor vi kan hygge os sammen hver dag. Nogle af Benjamin og Benediktes venner er også med. På den måde kan børnene også have et fællesskab med deres venner, selvom de ikke kan ses i skolen, siger hun.

I stuen er familien ved at have godt med sved på panden. Når det igen bliver muligt at mødes fysisk, er det planen, at Christoffer igen vil arrangere træning i den nærliggende lade. Det er trods alt noget nemmere at hjælpe folk med teknikken, når man er sammen. Men som Christoffer siger, da træningen lakker mod enden.

- Så længe vi gør det her, er vi mere aktive end dem, der bliver siddende i sofaen, lyder det opmuntrende til aftenens deltagere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce