Annonce
Billund

Sendt til hjørne: Plan for nyt boligområde i Billund skal "have en runde mere"

Det er dette område syd for Sønderkær Bæk, hvor Billund Kommune planlægger et nyt boligområde. Politikerne er dog uenige om, hvor strikse krav kommunen skal stille til de kommende huses udseende.
Politikerne har valgt at udskyde den endelige beslutning omkring en lokalplan for et nyt boligområde i den sydlige ende af Billund. Der er især uenighed om, hvor strikse krav kommunen skal stille til de kommende huses udseende og materialevalg.

Billund: Den meget omtalte lokalplan for et kommende boligområde i den sydlige ende af Billund er foreløbig sparket til hjørne.

Byrådet skulle tirsdag aften have taget stilling til lokalplanen, men den kamp er nu sendt i forlænget spilletid. Forud for byrådsmødet blev sagen behandlet i teknik- og miljøudvalget, og her blev det besluttet at udskyde punktet til udvalgets næste møde. Som udvalgsformand Per Nyhus (DF) formulerer det, så trænger den sag ”vist lige til en runde mere”.

Billund Kommune har i forbindelse med forslaget til den nye lokalplan modtaget 30 høringssvar, hvilket er ualmindeligt mange. Flere af høringssvarene er kritiske over for, at lokalplanen, hvis den skulle blive vedtaget, som den nu er fremlagt, stiller ret strikse krav til, hvordan de kommende huse i området skal være udformet, samt hvilke materialer der skal bruges.

Annonce

Politikerne var langt fra hinanden

Politikerne i teknik- og miljøudvalget var da heller ikke helt enige om, hvorvidt forslaget til en kommende lokalplan var godt eller dårligt.

- Da vi mødtes, var vi langt fra hinanden. Vi nærmede os hinanden, som mødet skred frem, men det handler lidt om, hvorvidt vi stiller for strikse krav i forhold til farver og udformning af tag på husene og lignende, siger Per Nyhus.

Udvalgsformanden fortæller, at han gerne ser, at lokalplanen kommer til at indeholde færre helt stringente krav til husenes udformning.

Teknik- og miljøudvalget holder møde igen i næste uge, hvor punktet igen vil blive drøftet. Herefter vil det formentlig blive diskuteret færdigt på efterfølgende byrådsmøde.

Billund Kommune har i forbindelse med forslaget til den nye lokalplan modtaget 30 høringssvar, hvilket er ualmindeligt mange.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Joys drøm er endelig gået i opfyldelse: Nu serverer hun thailandsk mad i kommunes hovedbyer

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Nedgravet lig fundet i kolonihaveområde og tre personer fængslet: Det ved vi om den uhyggelige drabssag

Esbjerg For abonnenter

Thomas' fingre var smeltet ind til senerne, men nu har han sagt farvel til førtidspension: Jeg vil hellere arbejde i mit eget firma

Varde For abonnenter

Chokeret Julie tog sig af dement kvinde, der gik forvirret rundt i midtbyen og ledte efter kørelejlighed til grænsen: - Jeg fik at vide, at jeg bare skulle lade hende gå

Billund

Barn kørt ned af bil: 72-årig kvinde overså formentlig sin vigepligt

For abonnenter

Nødråb fra virksomheder: Vi ved ikke, om vi kan få råvarer om en måned. Eller hvad de koster. Og om leverandøren findes om et år

Kolding

Henrik fandt 43-årig formodet drabsoffer gennembanket kort før han forsvandt: - Der må være nogle, der har været meget sure på ham

Kolding For abonnenter

Efter drabet på 22-årig kvinde: Nu vil Kate bare gerne væk fra stoffer og utryghed på Violvej

Klimakamp ved køledisken: Klimamærker guider Kvicklys kunder til mere klimavenlige indkøb

Sydjylland

André gav sin mobber et knæ i ansigtet: Blev første gang smidt ud af skolen i 3. klasse - nu vil han lægge årti med vold og stoffer bag sig

Endnu en havørn fundet død med hagl i kroppen, men ingen ved, hvorfor eller hvem der gør det: - Det er noget forbandet svineri

Kolding

Dreng med autisme tog fra Gentofte til Kolding for at komme i praktik: Her ville firma godt give Noah en praktikplads

Aabenraa For abonnenter

Pia og hele byen knokler for kæmpe gul Tour-fest: Nu skal landsby på verdenskortet

Kultur

Det hemmelige svømmebad: Sæsonen er åben, men fortæl det ikke til nogen

Annonce