Annonce
Billund

Sendt til hjørne: Plan for nyt boligområde i Billund skal "have en runde mere"

Det er dette område syd for Sønderkær Bæk, hvor Billund Kommune planlægger et nyt boligområde. Politikerne er dog uenige om, hvor strikse krav kommunen skal stille til de kommende huses udseende.
Politikerne har valgt at udskyde den endelige beslutning omkring en lokalplan for et nyt boligområde i den sydlige ende af Billund. Der er især uenighed om, hvor strikse krav kommunen skal stille til de kommende huses udseende og materialevalg.

Billund: Den meget omtalte lokalplan for et kommende boligområde i den sydlige ende af Billund er foreløbig sparket til hjørne.

Byrådet skulle tirsdag aften have taget stilling til lokalplanen, men den kamp er nu sendt i forlænget spilletid. Forud for byrådsmødet blev sagen behandlet i teknik- og miljøudvalget, og her blev det besluttet at udskyde punktet til udvalgets næste møde. Som udvalgsformand Per Nyhus (DF) formulerer det, så trænger den sag ”vist lige til en runde mere”.

Billund Kommune har i forbindelse med forslaget til den nye lokalplan modtaget 30 høringssvar, hvilket er ualmindeligt mange. Flere af høringssvarene er kritiske over for, at lokalplanen, hvis den skulle blive vedtaget, som den nu er fremlagt, stiller ret strikse krav til, hvordan de kommende huse i området skal være udformet, samt hvilke materialer der skal bruges.

Annonce

Politikerne var langt fra hinanden

Politikerne i teknik- og miljøudvalget var da heller ikke helt enige om, hvorvidt forslaget til en kommende lokalplan var godt eller dårligt.

- Da vi mødtes, var vi langt fra hinanden. Vi nærmede os hinanden, som mødet skred frem, men det handler lidt om, hvorvidt vi stiller for strikse krav i forhold til farver og udformning af tag på husene og lignende, siger Per Nyhus.

Udvalgsformanden fortæller, at han gerne ser, at lokalplanen kommer til at indeholde færre helt stringente krav til husenes udformning.

Teknik- og miljøudvalget holder møde igen i næste uge, hvor punktet igen vil blive drøftet. Herefter vil det formentlig blive diskuteret færdigt på efterfølgende byrådsmøde.

Billund Kommune har i forbindelse med forslaget til den nye lokalplan modtaget 30 høringssvar, hvilket er ualmindeligt mange.

Annonce
Navne For abonnenter

Louis Bülow fortæller om sine minder: Fra en svunden tid – og dem, jeg savner

Danmark

Fredagens coronatal: 324 nye smittede

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Haderslev For abonnenter

Kandis-Johnny overvældes stadig af bandets trofaste fans: Efter koncerterne går vi frem til vores fans - andre bands går backstage

Team Esbjerg For abonnenter

Team Esbjerg-profil melder sig klar til CL-braget i Frankrig: - Jeg synes, at vi har rigtig fine muligheder

Billund

Brand blev opdaget, da videoovervågningen forsvandt: Der var kun røg, da brandvæsnet nåede frem

Kultur

Koncert-abstinenser i Vejen: Amtoft åbnede festen og savner et spillested i Vejen

Sønderjylland

Glem alt om skuespiller-glamour: - Vi lever fra lønseddel til lønseddel

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

Han var strandet i Cameroun: Forsvarsprofil misser endnu en SønderjyskE-kamp

Billund

Ny børnehave i Sdr. Omme vækker glæde hos forældre: Slut med vand i kælderen, dårlige toiletforhold, smalle gange og små garderober

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Kolding

Velhavere viser stribevis af sportsvogne frem i Kolding

Danmark

Løvkvist: Thulesen vil trække en streg i sandet - men vil Pia K. dele vandene?

Sønderjylland

Drama i den nedlagte discountbutik: Sønderjylland skal ikke være et sted, man bare vil væk fra

Haderslev For abonnenter

Mistillid og anspændt forhold endte med kontraktophævelse og politianmeldelse

Danmark

Peter Kofod: Parat til at blive DF-næstformand

Annonce