Annonce
Sport

Sene scoringer sænker Champions League-mestrene

Ciro De Luca/Reuters
Liverpool indkasserede to mål i de sidste minutter og tabte 0-2 i Champions League-premieren i Napoli.

Liverpools forsvar af Champions League-titlen er kommet skævt fra start.

På to sene scoringer tabte englænderne 0-2 på udebane til Napoli i første gruppekamp og led dermed sit første nederlag i denne sæson.

Det var Dries Mertens og Fernando Llorente, der stod for de to træffere i slutfasen af en kamp, hvor begge hold ellers så ud til at være tilfredse med uafgjort.

Men otte minutter før tid dummede Liverpools Andrew Robertson sig i en nærkamp mod José Callejon, og Napoli-backen fik det optimale ud af situationen og sikrede sit hold det straffespark, som Mertens omsatte til 1-0.

I kampens overtid udnyttede Llorente så en fejl af Virgil van Dijk og afgjorde endegyldigt kampen.

Dermed gentog syditalienerne hjemmesejren fra sidste sæson, hvor de to hold også tørnede sammen i gruppespillet.

Det så ellers længe ud til at ende målløst tirsdag aften, hvor de to hold gav hinanden en jævnbyrdig kamp.

Napoli havde sin bedste periode lige efter pausen, hvor Mertens kunne og burde have bragt hjemmeholdet i spidsen.

Belgieren flugtede fra få meters afstand bolden mod mål. Men Liverpool-keeper Adrian viste, at reflekserne er i orden og frelste sit hold med en stor redning.

I det hele taget kom englænderne sløjt ud til anden halvleg og var på hælene i halvlegens indledning.

Men Liverpools kvikke angribere er dog altid farlige på kontrastød og burde have fået mere ud af det, da Sadio Mané og Mohamed Salah i et modangreb kom i en to-mod-en-situation med en Napoli-forsvarer.

Manés aflevering til egypteren var dog helt til rotterne som et symbol på en aften, hvor Liverpool manglede den sidste præcision i spillet.

Salah fik dog sin mulighed få minutter senere efter en slem fejl af Napoli-stopperen Konstantinos Manolas.

Helt upresset ramte grækeren bolden så skævt, at det fløj i den forkerte retning, men Salahs flade forsøg blev stærkt pareret af Alex Meret i Napolis mål.

Herefter trak hjemmeholdet sig tilbage for at undgå flere fejltagelser, og det lignede en målløs kamp, indtil Callejon skaffede Napoli det straffespark, der sendte italienerne på sejrskurs.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Danmark skal hænge sammen

Kan man forestille sig en situation, hvor det offentlige dropper investeringen i vejnettet i dele af landet, så borgerne selv må i gang med asfalteringen? Nej selvsagt ikke. Men faktisk er det nogenlunde en parallel beslutning, vores regering har truffet ved at ikke at afsætte midler til bredbåndspuljen i sit udspil til finanslov. Danmark er på vej til at blive næsten 100 procent digitaliseret. Det rummer mange fordele. Både i dialogen med myndighederne og i privatlivet kan det meste hurtigt og bekvemt ordnes via nettet, der samtidig giver adgang til et uendeligt univers af information og underholdning. Forudsætningen for at være en del af det moderne Danmark er hurtigt, stabilt internet. Imidlertid er det fortsat steder i landet, hvor borgerne ikke har denne mulighed. Hermed er de berørte koblet af en central del af infrastrukturen. Konsekvenserne er logiske. Unge familier vælger landet fra, hvis der ikke er net af tilstrækkelig kvalitet. Man skubber således yderligere på den affolkning, der allerede er sat ind af andre årsager. Kreditinstitutternes uvilje til at yde lån til boligkøb i den knap så tæt befolkede del af landet er i forvejen et problem. Men er der heller ikke netforbindelser af en antagelig kvalitet kan boliger på landet blive usælgelige. Samtidig er det svært at drive virksomhed uden bredbånd. Både det lille mekanikerværksted i landsbyen og den moderne landmand er afhængig af computeren. Ansvaret for netforbindelser kan man ligeså lidt som byggeri af veje eller broer pålægge den enkelte. Et eksempel fra Fyn viser således, at det kan koste privatpersoner op til godt 270.000 kroner at få etableret en individuel forbindelse med fibernet. Naturligvis skal staten være sparsommelig. Men en pulje på 100 millioner kroner er ingen kæmpepost på statens samlede udgifter, der i 2018 var på næsten 700 milliarder kroner. For borgerne kan hurtig adgang til nettet til gengæld gøre en verden til forskel. Danmark skal hænge sammen.

Varde

Købmand berørt over sur smiley: Der var ingen fare for fødevaresikkerheden

Annonce