Annonce
Varde

Senior-sosu har travlt under coronakrise: Hanne Hansen på 66 år tager ekstra vagter og fik feriedage inddraget

Hanne Hansen stoppede ikke på Ansager Plejehjem, da hun blev pensionist for et års tid siden. Coronavirus betyder, at hun har fået mere travlt. Arkivfoto: Morten Nielsen
Hanne Hansen er meget påpasselig med myndighedernes retningslinjer for ikke at blive smittet med cornavirus i sin fritid. Men der blevet mindre fritid, fordi der er efterspørgsel på sosu'er.
Annonce

Ansager/Grinsted: Hanne Hansen på 66 år er egentlig folkepensionist, men hun har beholdt sit job som social- og sundhedshjælper på Ansager Plejehjem. I øjeblikket er der pres på sundhedspersonalet på grund af coronasmitten.

- Jeg er utryg og ked af situationen, siger Hanne Hansen.

Men hendes indstilling er, at de svage borgere ikke skal lades i stikken.

Hun passer derfor sine aftenvagter og tager af og til nogle ekstra vagter. Desuden har Hanne Hansen fået inddraget sine feriedage. De plejekrævende skal have personale, og selv om Hanne Hansen, der bor i Grindsted, faktisk får folkepension, så vil hun bidrage til, at vagtplanen kan gå op.

- Jeg har haft et par fridage, og der isolerer jeg mig mest muligt, siger Hanne Hansen, der følger myndighedernes retningslinjer for ikke at blive smittet med coronavirus.

Hun bor for sig selv.

Annonce

Nu bruger hun mundbind

Hun kan dog ikke helt afstå fra at have social omgang, idet hun også er handicaphjælper i Grindsted. Her møder hun også til aftalt tid, men tager alle forholdsregler.

- Jeg køber ind, siger Hanne Hansen om sit job som handicaphjælper.

Hun kommer ind med handsker, stiller varerne på plads og tager en lille snak med flere meters afstand.

- Vi skal jo tænke på, at vi ikke kan overholde sikkerhedsafstanden, når vi arbejder på plejecentret. Der er vi nødt til arbejde tæt på beboeren - for eksempel ved forflytninger, siger Hanne Hansen.

Hun har altså mange grunde til at overholde retningslinjerne for ikke at blive smittet. Hun har håndsprit og bruger det flittigt i forbindelse med indkøb, hvor hun også holder sikkerhedsaftanden på nogle meter. På plejehjemmet har Hanne Hansen altid brugt handsker, men nu bruger hun også mundbind i en del situationer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Trekantområdet

Se målene: 45 gode minutter var ikke nok for FC - tabte til Esbjerg i topkampen

Annonce