Annonce
Kolding

Seniorbofællesskab med fælleshus i støbeskeen: Seniorerne vil gerne have noget nærhed

Seest Gård, der ligger ved siden af Netto i Seest, bliver revet ned, og i stedet vil Pierre Ejendomme, der har købt grunden, opføre et seniorbofællesskab. - Det skal være et sted, hvor folk gerne vil have et fællesskab med naboerne. Det er jeg helt sikker på, at der er mange, der gerne vil have, siger Pierre Legarth, der ejer Pierre Ejendomme. Foto: Styrelsen for Dataforsyning
Pierre Ejendomme håber at opføre 24 seniorboliger på mellem 60 og 85 kvadratmeter i Seest. - Seniorerne vil gerne have noget nærhed og socialt samvær med deres naboer, lyder det fra Pierre Legarth, der ejer Pierre Ejendomme.
Annonce

Kolding: Der er mulighed for at leje sig ind i et fælleshus, når fødselsdagen skal fejres, og beboerne kan standse bilen lige uden for hoveddøren, når de har været ude at handle. Sådan ser skitsen ud for et nyt seniorbofællesskab, som Pierre Ejendomme vil opføre på Holbergsvej 18-20, hvor der i dag ligger en gård, der har været brugt til erhvervsformål.

Pierre Ejendomme har købt ejendommen i foråret, og når gården er revet ned, og der ligger en lokalplan, der åbner op for boliger på grunden, så håber Pierre Legarth, der er direktør og ejer af Pierre Ejendomme, at byggeriet kan gå i gang i løbet af 2020. Efter planen skal boligerne stå klar til indflytning i slutningen af 2021. Der er ingen krav om at fremvise fødselsattester for at komme ind, men byggeriet er målrettet seniorer.

- Vi går efter dem, der nærmer sig 60 år. Det er måske nogen, der er begyndt at trappe ned på arbejdsmarkedet og gerne vil have noget mindre at bo i, fordi børnene for længst er flyttet hjemmefra, siger Pierre Legarth, der forventer, at placeringen som nabo til en Netto-butik tæller på plussiden.

- Vi går efter dem, der nærmer sig 60 år. Det er måske nogen, der er begyndt at trappe ned på arbejdsmarkedet og gerne have noget mindre at bo i, fordi børnene for længst er flyttet hjemmefra.

Pierre Legarth, direktør og ejer af Pierre Ejendomme

Annonce

Holder øje med hinanden

Kolding Kommune har tidligere i år foretaget en spørgeskemaundersøgelse, hvor knap 25.000 seniorer er blevet spurgt ind til deres fremtidige boligønsker. Undersøgelsen bekræftede kommunens antagelse om, at der er stor interesse for seniorbofællesskaber. Kommunen fik 6246 svar, og knap 24 procent af deltagerne siger, at de overvejer at flytte i seniorbofællesskab. I dag driver blandt andet Boligselskabet Kolding to seniorbofællesskaber, hvor der er lange ventelister. Pierre Legarth forventer derfor også, at der er stor interesse for boligerne i Seest.

- Der er rigtige mange, der efterspørger den her type boliger. Seniorerne vil gerne have noget nærhed og socialt samvær med deres naboer. Jeg tror, der er mange, der gerne vil bo et sted, hvor folk holder lidt øje med hinanden, siger Pierre Legarth.

Annonce

Fællesskab med naboerne

Fælleshuset, der bliver opført i forbindelse med boligerne, bliver på cirka 100 kvadratmeter, og der bliver plads til cirka 50 gæster i huset, som beboerne kan leje.

- Det skal være et sted, hvor folk gerne vil have et fællesskab med naboerne. Det er jeg helt sikker på, at der er mange, der gerne vil have. Vi bygger også et fælleshus, som man kan leje sig ind i til fester og fødselsdage. Det, tror jeg, er ret vigtigt, så du kan invitere din familie til en fest, der hvor du bor, siger Pierre Legarth, der i fremtiden satser på at bygge endnu flere seniorboliger i Kolding.

- Ideen er, at du kan køre næsten helt ind til døren, når du har været ude at handle eller skal sætte familien af, og så bagefter køre til parkeringspladsen. Vi har også gjort badeværelserne lidt større, så du kan komme rundt, selvom du sidder i en rullestol. Så det bliver handicapvenligt, siger Pierre Legarth, der overbevist om, at der er et marked for den her type boliger i Seest.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Antons hus kan du få for 100.000 kroner

Annonce