Annonce
Haderslev

Seniorhøjskolen i Gram viste sine nye lokaler frem

- Vi er meget glade for den varme velkomst, vi har fået her i Gram, sagde forstander Annemarie Morris (til venstre) ved seniorhøjskolens åbent hus-arrangement i fredags. Her ses hun sammen med Niels Physant, der er medlem af højskolens bestyrelse, formand Kaj Armann og Signe Knappe, der er byrådsmedlem i Haderslev Kommune. Foto: Thomas Holl
Sønderjylland Seniorhøjskole er flyttet ind i VUC Syds tidligere bygninger på Åvej i Gram. Fredag eftermiddag fik offentligheden lejlighed til at kigge indenfor, da højskolen holdt åbent hus, og arrangementet trak mange mennesker til.

Gram: Flaget var hejst og højskolesangbøgerne fundet frem, da Sønderjyllands Seniorhøjskole fredag eftermiddag inviterede til åbent hus på Åvej i Gram.

Seniorhøjskolen er for nyligt flyttet ind i VUC Syds tidligere lokaler på adressen Åvej 3B, og fredag fik alle interesserede så lejlighed til at se, hvordan man har indrettet sig i lokalerne.

Det valgte mange at benytte sig af, og de blev budt velkommen af formand Kaj Armann og forstander og initiativtager Annemarie Morris.

Annonce
Jytte Hasemann og Gert Mathiesen havde taget turen til Gram fra henholdsvis Aarhus og Tåstrup. - Selv om vi kommer langvejs fra, er der ingen tvivl om, at vi vil bruge seniorhøjskolen fremover, sagde de. Foto: Thomas Holl

Varm modtagelse

- Vi har virkelig fået en varm og hjertelig modtagelse her i Gram - uanset hvem vi møder, bliver vi budt velkommen. Vi har også netop haft besøg af det første hold kursister, og de var også meget begejstrede for vores nye lokaliteter, sagde Annemarie Morris, der blandt andet har en fortid som forstander på Rødding Højskole.

Seniorhøjskolen er flyttet til Gram fra Løgumkloster, hvor man siden august sidste år har holdt kurser i den tidligere Løgumkloster Højskoles bygninger. Højskolen har haft 1900 kursister på kurser, der har været tilrettelagt af Annemarie Morris.

Kursisterne har dog ikke mulighed for at bo i bygningerne på Åvej.

- De skal derfor bo og spise på Gram Slotskro. Derudover kunne også Gram Slot være en mulighed. Jeg har allerede haft en snak med slotsejer Svend Brodersen, sagde Annemarie Morris.

Gæsterne kom fra både nær og fjern i fredags. En af dem, der lagde vejen forbi, var Signe Knappe (V), der blandt andet er byrådsmedlem i Haderslev Kommune. Hun glædede sig også over, at seniorhøjskolen nu er kommet til Gram.

- Bygningerne her på Åvej har jo stået tomme i en lang periode, og det er bare så dejligt at se, at der nu er liv og lys i vinduerne, sagde hun blandt andet.

Også Jytte Hasemann og Gert Mathiesen var mødt op. De er begge inkarnerede højskolefolk og havde taget turen fra henholdsvis Aarhus og Tåstrup.

- Selv om vi kommer langvejs fra, er der ingen tvivl om, at vi vil bruge Sønderjyllands Seniorhøjskole fremover. Vi har været på mange højskoleophold gennem årene, og det er bare noget særligt, når det er Annemarie Morris, der står bag. Hun er en ildsjæl, der altid er spændende at lytte til. Hende rejser vi gerne langt efter, lød de rosende ord fra Jytte Hasemann og Gert Matthiesen.

Sønderjyllands Seniorhøjskole tilbyder et bredt udvalg af kurser. Programmet rummer kunst, musik, rejser, natur, sejlads, kultur og meget mere.

Fredagens arrangement på seniorhøjskolen bød naturligvis også på fællessang. Foto: Thomas Holl
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Uvenlig behandling af tyskere skal stoppe

Det er en gevinst for den danske del af grænselandet, når tyskere og andre EU-borgere beslutter sig for at købe et hus i Sønderjylland. Sidste år solgte EDC i Rødekro og Nybolig i Padborg i alt 55 huse til udenlandske EU-borgere, hvoraf langt de fleste var tyskere. Det er med til at skabe udvikling i en landsdel, der ellers i mange områder kæmper med faldende befolkningstal. Derfor er det meget bekymrende, at både advokater og ejendomsmæglere i Sønderjylland oplever, at servicen over for de udenlandske huskøbere er blevet forringet i en grad, så det kan risikere at få mulige tilflyttere til at opgive deres forehavende. Den oplevede forringelse er sket i forbindelse med, at den statslige Styrelse for International Rekruttering og Integration siden 1. april har overtaget opgaven med at udstede EU-opholdsbevis til de udlændinge, som vil flytte til Danmark, fordi de er ved at købe et hus i Danmark. Forinden var det Statsforvaltningen, der stod for opgaven. Dengang var oplevelsen hos advokater og mæglere, at udlændingene fra andre EU-lande, inden de flyttede hertil, kunne få det opholdsbevis, der er betingelsen for at kunne gennemføre huskøbet. Men det er ulovligt at gøre det på den måde, mener den statslige styrelse. Den kræver, at udlændingene har bopæl her i landet først, og dermed skal de leje en bolig, før de kan købe én. Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) bør i en fart finde ud af, om det virkelig kan passe, at det pludselig skal være så besværligt for en EU-borger at købe et dansk hus. Selv om hans styrelse benægter, at der er lavet om på praksis, er der en række kilder, som har fortalt JydskeVestkysten, at behandlingen af sagerne foregik meget smidigere, da det var Statsforvaltningens opgave. Det må kunne lade sig gøre at genskabe den situation, så Danmark igen kan blive opfattet som et venligt værtsland for EU-medborgere, som kan forsørge sig selv og som har lyst til at købe et hus i vores land.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];