Annonce
Haderslev

Seniorhøjskolen i Gram viste sine nye lokaler frem

- Vi er meget glade for den varme velkomst, vi har fået her i Gram, sagde forstander Annemarie Morris (til venstre) ved seniorhøjskolens åbent hus-arrangement i fredags. Her ses hun sammen med Niels Physant, der er medlem af højskolens bestyrelse, formand Kaj Armann og Signe Knappe, der er byrådsmedlem i Haderslev Kommune. Foto: Thomas Holl
Sønderjylland Seniorhøjskole er flyttet ind i VUC Syds tidligere bygninger på Åvej i Gram. Fredag eftermiddag fik offentligheden lejlighed til at kigge indenfor, da højskolen holdt åbent hus, og arrangementet trak mange mennesker til.
Annonce

Gram: Flaget var hejst og højskolesangbøgerne fundet frem, da Sønderjyllands Seniorhøjskole fredag eftermiddag inviterede til åbent hus på Åvej i Gram.

Seniorhøjskolen er for nyligt flyttet ind i VUC Syds tidligere lokaler på adressen Åvej 3B, og fredag fik alle interesserede så lejlighed til at se, hvordan man har indrettet sig i lokalerne.

Det valgte mange at benytte sig af, og de blev budt velkommen af formand Kaj Armann og forstander og initiativtager Annemarie Morris.

Jytte Hasemann og Gert Mathiesen havde taget turen til Gram fra henholdsvis Aarhus og Tåstrup. - Selv om vi kommer langvejs fra, er der ingen tvivl om, at vi vil bruge seniorhøjskolen fremover, sagde de. Foto: Thomas Holl
Annonce

Varm modtagelse

- Vi har virkelig fået en varm og hjertelig modtagelse her i Gram - uanset hvem vi møder, bliver vi budt velkommen. Vi har også netop haft besøg af det første hold kursister, og de var også meget begejstrede for vores nye lokaliteter, sagde Annemarie Morris, der blandt andet har en fortid som forstander på Rødding Højskole.

Seniorhøjskolen er flyttet til Gram fra Løgumkloster, hvor man siden august sidste år har holdt kurser i den tidligere Løgumkloster Højskoles bygninger. Højskolen har haft 1900 kursister på kurser, der har været tilrettelagt af Annemarie Morris.

Kursisterne har dog ikke mulighed for at bo i bygningerne på Åvej.

- De skal derfor bo og spise på Gram Slotskro. Derudover kunne også Gram Slot være en mulighed. Jeg har allerede haft en snak med slotsejer Svend Brodersen, sagde Annemarie Morris.

Gæsterne kom fra både nær og fjern i fredags. En af dem, der lagde vejen forbi, var Signe Knappe (V), der blandt andet er byrådsmedlem i Haderslev Kommune. Hun glædede sig også over, at seniorhøjskolen nu er kommet til Gram.

- Bygningerne her på Åvej har jo stået tomme i en lang periode, og det er bare så dejligt at se, at der nu er liv og lys i vinduerne, sagde hun blandt andet.

Også Jytte Hasemann og Gert Mathiesen var mødt op. De er begge inkarnerede højskolefolk og havde taget turen fra henholdsvis Aarhus og Tåstrup.

- Selv om vi kommer langvejs fra, er der ingen tvivl om, at vi vil bruge Sønderjyllands Seniorhøjskole fremover. Vi har været på mange højskoleophold gennem årene, og det er bare noget særligt, når det er Annemarie Morris, der står bag. Hun er en ildsjæl, der altid er spændende at lytte til. Hende rejser vi gerne langt efter, lød de rosende ord fra Jytte Hasemann og Gert Matthiesen.

Sønderjyllands Seniorhøjskole tilbyder et bredt udvalg af kurser. Programmet rummer kunst, musik, rejser, natur, sejlads, kultur og meget mere.

Fredagens arrangement på seniorhøjskolen bød naturligvis også på fællessang. Foto: Thomas Holl
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aabenraa For abonnenter

Afstandskrav er lempet: Skolerne er klar til næsten normale skoledage

Annonce