Annonce
Haderslev

Seniorhøjskolen i Gram viste sine nye lokaler frem

- Vi er meget glade for den varme velkomst, vi har fået her i Gram, sagde forstander Annemarie Morris (til venstre) ved seniorhøjskolens åbent hus-arrangement i fredags. Her ses hun sammen med Niels Physant, der er medlem af højskolens bestyrelse, formand Kaj Armann og Signe Knappe, der er byrådsmedlem i Haderslev Kommune. Foto: Thomas Holl
Sønderjylland Seniorhøjskole er flyttet ind i VUC Syds tidligere bygninger på Åvej i Gram. Fredag eftermiddag fik offentligheden lejlighed til at kigge indenfor, da højskolen holdt åbent hus, og arrangementet trak mange mennesker til.

Gram: Flaget var hejst og højskolesangbøgerne fundet frem, da Sønderjyllands Seniorhøjskole fredag eftermiddag inviterede til åbent hus på Åvej i Gram.

Seniorhøjskolen er for nyligt flyttet ind i VUC Syds tidligere lokaler på adressen Åvej 3B, og fredag fik alle interesserede så lejlighed til at se, hvordan man har indrettet sig i lokalerne.

Det valgte mange at benytte sig af, og de blev budt velkommen af formand Kaj Armann og forstander og initiativtager Annemarie Morris.

Annonce
Jytte Hasemann og Gert Mathiesen havde taget turen til Gram fra henholdsvis Aarhus og Tåstrup. - Selv om vi kommer langvejs fra, er der ingen tvivl om, at vi vil bruge seniorhøjskolen fremover, sagde de. Foto: Thomas Holl

Varm modtagelse

- Vi har virkelig fået en varm og hjertelig modtagelse her i Gram - uanset hvem vi møder, bliver vi budt velkommen. Vi har også netop haft besøg af det første hold kursister, og de var også meget begejstrede for vores nye lokaliteter, sagde Annemarie Morris, der blandt andet har en fortid som forstander på Rødding Højskole.

Seniorhøjskolen er flyttet til Gram fra Løgumkloster, hvor man siden august sidste år har holdt kurser i den tidligere Løgumkloster Højskoles bygninger. Højskolen har haft 1900 kursister på kurser, der har været tilrettelagt af Annemarie Morris.

Kursisterne har dog ikke mulighed for at bo i bygningerne på Åvej.

- De skal derfor bo og spise på Gram Slotskro. Derudover kunne også Gram Slot være en mulighed. Jeg har allerede haft en snak med slotsejer Svend Brodersen, sagde Annemarie Morris.

Gæsterne kom fra både nær og fjern i fredags. En af dem, der lagde vejen forbi, var Signe Knappe (V), der blandt andet er byrådsmedlem i Haderslev Kommune. Hun glædede sig også over, at seniorhøjskolen nu er kommet til Gram.

- Bygningerne her på Åvej har jo stået tomme i en lang periode, og det er bare så dejligt at se, at der nu er liv og lys i vinduerne, sagde hun blandt andet.

Også Jytte Hasemann og Gert Mathiesen var mødt op. De er begge inkarnerede højskolefolk og havde taget turen fra henholdsvis Aarhus og Tåstrup.

- Selv om vi kommer langvejs fra, er der ingen tvivl om, at vi vil bruge Sønderjyllands Seniorhøjskole fremover. Vi har været på mange højskoleophold gennem årene, og det er bare noget særligt, når det er Annemarie Morris, der står bag. Hun er en ildsjæl, der altid er spændende at lytte til. Hende rejser vi gerne langt efter, lød de rosende ord fra Jytte Hasemann og Gert Matthiesen.

Sønderjyllands Seniorhøjskole tilbyder et bredt udvalg af kurser. Programmet rummer kunst, musik, rejser, natur, sejlads, kultur og meget mere.

Fredagens arrangement på seniorhøjskolen bød naturligvis også på fællessang. Foto: Thomas Holl
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Illegal indvandrig er alarmerende

Fra statistikkerne ved vi, at der er godt 800.000 indvandrere og efterkommere i Danmark. Opgørelserne siger naturligt nok ikke noget om den illegale indvandring, da de pågældende personer ikke er registreret. Men Rockwool Fonden har et skøn. Ved hjælp af en avanceret statistisk model vurderer Rockwool Fonden, at cirka 26.000 personer opholder sig ulovligt i landet. Det er en stigning på 18 procent, siden fonden kom med sin seneste rapport i 2016. Nyheden er alarmerende. Et er den lovlige immigration, der så sandelig også har skabt udfordringer. Men noget ganske andet er, at vores land åbenbart huser mennesker, vi intet aner om. Vi har således ikke mulighed for at tjekke, om de pågældende er farlige kriminelle eller måske endog terrorister. I sagens natur er der indbyggede usikkerheder i rapporten. Men ifølge fondens egen forskningsenhed holder det med 95 procents sandsynlighed stik, at mellem 23.000 og 29.000 personer lever under jorden her til lands. Hver og en af dem er en for mange. Tilsyneladende er der to former for illegal indvandring. Uvist hvordan lykkes det åbenbart nogle mennesker at snige sig hertil og gå i skjul. Andre indrejser lovligt, men opholder sig efterfølgende i Danmark i strid med lovgivningen. Blandt andet sker det åbenbart, at kinesere udnytter deres landsmænd som kummerligt betalt arbejdskraft i restaurationsbranchen. Kokkene kommer til Danmark i henhold til den såkaldte beløbsordning. Den sikrer på papiret kineserne en ganske udmærket løn. Men Fagbladet 3F skriver, at ingen eller kun få fridage samt groteske arbejdsuger kombineret med fradrag for kost og logi reducerer den reelle timeløn til omkring 25 kroner. Kinesiske kokke er næppe den store trussel mod rigets sikkerhed. Men de pågældendes ophold er ligeså ulovligt som alle andre illegale immigranters. Derfor er der også her behov for en energisk indsats med at opspore og udvise disse mennesker, ligesom deres arbejdsgivere naturligvis skal gøres ansvarlige.

Kolding For abonnenter

Efter forligsbrud: SF og Enhedslisten på vej ud i det politiske mørke

Annonce