Annonce
Kolding

Seniorområdet sparer en 0,1 procent på budgettet: Det rammer kaffe, kuglepenne og kurser

Politikerne i seniorudvalget er enige om at sende spareforslag for 748.000 kroner videre til økonomiudvalget. Forslagene ændrer ikke på serviceniveauet, men rammer kontorhold, møder og kurser. Arkivfoto: Mads Hansen
Et enigt seniorudvalg har peget på besparelser på 748.000 kroner på områdets budget på 700 millioner kroner. Udvalgsformand Søren Rasmussen (DF) forklarer, at man allerede er i gang med at finde besparelser for 16 millioner kroner, og derfor er muligheden for at finde yderligere besparelser begrænset.

Kolding: Et enigt seniorudvalg nikkede onsdag ja til besparelser for 748.000 kroner på årets budget på 700 millioner kroner. Det svarer til omkring 0.1 procent. Dermed sagde politikerne ja til de besparelser på hjemmepleje, køkken, plejehjem, sygepleje og administration, som forvaltningen lagde op til.

Baggrunden er, at kommunens økonomi er under pres. Lige nu ser det ud som om, at der i år skal bruges godt 180 millioner kroner af kommunekasse, og derfor er årets budget blevet genåbnet for at finde besparelser.

- Vi er allerede i gang med effektiviseringer, der i år skal indbringe 16 millioner kroner. Det vil sige, at muligheden for at finde yderligere besparelser er meget, meget begrænsede. Vi forventer at nå de 16 millioner kroner, der er indarbejdet i vores budget, ved at gøre tingene mere fornuftigt, og så er det de her mindre ting, vi så også kan bidrage med, forklarer seniorudvalgsformand Søren Rasmussen (DF).

Kravet om at finde 16 millioner kroner på seniorområdet opstod sidste år, efter et privat konsulentfirma havde gennemgået hele seniorområdet og derefter pegede på, at kommunen kunne frigøre penge ved at nedbringe sygefraværet, bruge færre vikarer og planlægge bedre.

Annonce
Det er ikke fordi, at jeg gerne vil spare på seniorområdet, men alle må bidrage for at gøre den udfordring, der kommer til budgetforhandlingerne, mindst muligt.

Søren Rasmussen (DF)

Ryggen rank

Det netop godkendte besparelser rammer primært kontorhold, møder og kurser.

- Jeg er godt tilfreds med, at forvaltningen har fundet besparelserne, så alle hele vejen rundt bidrager en lille smule. Der spares i høj grad på mindre ting, som vi politikere normalt ikke beskæftiger os med. Det gælder blandt andet, hvordan hjemmesygeplejen håndterer hjælpemidler. Der spares også på undervisning, og det er selvfølgelig en vigtig ting, men vi er langt henne på året, så det skal nok gå, siger formanden.

Det tog ikke lang tid for udvalget at behandle punktet. Spareforslagene blev gennemgået, og alle udvalgsmedlemmer var enige om at sige ja.

Søren Rasmussen er også formand for fritids- og idrætsudvalget, og da man her vedtog besparelser, sagde han, "at kommunen er i en vanskelig økonomisk situation, og alle skal bidrage".

Kan du gå med rank ryg, når seniorudvalget peger på besparelser for 748.000 kroner?

- Ja, det kan jeg godt, selv om beløbet ikke er så stort, for vi skal som nævnt også finde til 16 millioner kroner. Det er ikke fordi, at jeg gerne vil spare på seniorområdet, men alle må bidrage for at gøre den udfordring, der kommer til budgetforhandlingerne, mindst muligt, mener udvalgsformanden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];