Annonce
Debat

Kommunerne skubber et antal borgere foran sig

Annonce

Jeg er uddannet socialrådgiver fra 1970’erne og har siden været leder og chef i kommunalt regi indtil jeg i 2012 begyndte at arbejde gratis som partsrepræsentant med p.t. ca. 70 løbende sager. Jeg er medlem af byrådet i Haderslev Kommune.

Undrer det jer slet ikke, at det er så ”let” at få en seniorpension, når man ikke kan få førtidspension? Jeg havde opsamlet seks sager pr. 1. januar 2020 bare i Haderslev, hvor kravene var opfyldt, og alle har fået seniorpension.

Den afgørende forskel vedrørende seniorpension er, at det er egen læge der indirekte har kompetencen. Hvis egen læge anfører i en erklæring, at en person maks kan arbejde 15 timer ugentligt, så skal jobcentret bare bevilge en seniorpension, og embedsmændene kan ikke gå ind at skønne noget som helst.

Jeg har også tænkt tanken som V og RV fremfører, at en ”tidlig pension” til alle Arne'erne ved indførsel af seniorpension er blevet unødvendig.

Så glemmer man imidlertid, at kommunerne af økonomiske årsager i årevis har skubbet et antal borgere foran sig. En kommune sparer nemlig ca. 67.000 kroner årligt ved at beholde en borger på kontanthjælp i stedet for at bevilge en førtidspension/seniorpension.

Der er en stor restgruppe af borgere, der stadig falder uden for - og de har et behov, og udgør derfor et stort problem.

Jeg taler om de socialt handicappede. De borgere, som ikke opfylder kravet til tilknytning til arbejdsmarkedet, og derfor ikke kan få seniorpension. De har aldrig - eller i det meste af deres voksenliv - haft en tilknytning til arbejdsmarkedet, men er blevet kastet rundt på jobcentret med endda ofte noget der ligner "psykisk mishandling" til følge. Disse borgere har kommunerne bevidst skubbet foran sig i årevis.

Seniorpension bør derfor ændres til at gælde alle borgere i Danmark, der er blevet 61 år, og som ifølge lægerne ikke har en resterhvervsevne på over 15 timer ugentligt – så er alle ligestillet og vi vil kunne spare en masse lønkroner på jobcentrene ved at undlade helt unødvendig sagsbehandling bare for sagsbehandlingens skyld.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tønder For abonnenter

Efter konfirmationsaflysning for anden gang: - Man bliver simpelthen bare så træt

Tønder

Konfirmationer aflyst for anden gang: - Det er så synd for dem, som det næsten kan være

Annonce