Annonce
Kolding

Seniorudvalg undersøger mulighed for nye seniorbofællesskaber

Seniorudvalgsformand Søren Rasmussen (DF) har sat sprøgsmålet om flere seniorbofællesskaber på udvalgets dagsorden. Arkivfoto: Chresten Bergh

Kolding: Seniorudvalgsformand Søren Rasmussen (DF) har fået spørgsmålet om flere seniorbofællesskaber på udvalgets dagsorden.

- Jeg rejste sagen, fordi jeg havde fået en del henvendelser fra borgere, der efterlyste flere af den slags boliger. Jeg er lidt overrasket over, at der er skrevet henholdsvis 414 og 198 borgere op til en bolig i de to seniorbofællesskaber, der er i kommunen. Det viser med alt tydelighed, at der er behov for, at vi gør noget, siger seniorudvalgsformanden.

Han nævner også, at forskellige analyser peger på, at ældre bliver gladere og mere selvhjulpne, og at de derfor har mindre behov for hjælp end ældre i andre typer boliger.

- Seniorbofællesskaberne er gode både for beboerne og for økonomien, fortæller han.

På udvalgets seneste møde var der enighed om, at mulighederne for at bygge nye seniorbofællesskaber skal undersøges. Udvalget vil opfordre plan- og boligudvalget til at holde et fællesmøde om sagen, så der kan komme gang i processen.

- Vi skal undersøge, om boligerne skal opføres som kommunalt finansierede almene boliger, eller om vi kan få nogle pensionskasser til at interessere sig for det, for vi kan se i andre kommuner, at boligerne er lette at leje ud. Det kan også komme på tale at få en privat fond til at deltage. Det har Realdania gjort andre steder, forklarer han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Livsstil

Johnny fulgte lysten til et anderledes hjem: En rund drøm af et hus

Annonce