Annonce
Kolding

Seniorudvalgsformand afviser kollegers kritik: Den aftale kender jeg ikke

Søren Rasmussen kender ikke til den aftale, som hans politiske kolleger siger, han har forbrudt sig imod. Arkivfoto: Chresten Bergh
Annonce

Kolding. - Jeg kender ingen aftale om, at seniorudvalget ikke må bruge sine egne penge.

Sådan siger udvalgsformand Søren Rasmussen (DF) til den kritik, som bl.a. borgmester Jørn Pedersen (V), næstformand Birgitte Kragh (V), tidligere borgmester Per Bødker Andersen (S) og Socialdemokratiets gruppeformand Poul Erik Jensen rejser mod den magtfulde ældreformand for at gå enegang i den sag, der under budgetforhandlingerne om de store besparelser i Kolding Kommune kostede 26 ældre deres ledsageordning.

Nu har Søren Rasmussen egenhændigt sat en sag på seniorudvalgets dagsorden, hvor han foreslår besparelsen på 300.000 kroner rullet tilbage og finansieret af et forventet regnskabsoverskud i 2019 på seniorområdet. Det er i strid med en aftale, forligspartierne ifølge flere kilder har indgået om, at de skal tale sammen og være enige, før der bruges penge, lyder det fra kritikerne.

Men det afviser Søren Rasmussen altså.

- Den aftale kender jeg ikke, og her taler vi jo om penge fra 2019, som ikke er brugt, siger han.

Ifølge aftalen skal du også erstatte det med en anden besparelse, hvis du vil droppe besparelsen på ledsageordningen. Men du har ikke anvist en anden besparelse?

- Det giver jo ingen mening, når vi selv har pengene på seniorområdet.

Men det står der i aftalen, at du skal?

- Jeg er ikke enig i den fortolkning.

Hvad siger du til, at du bringer dine udvalgskolleger i Venstre i den situation, at de som de eneste må fastholde en udskældt besparelse for at overholde aftalen om budgetforliget?

- Det er deres holdning, at de må det, og jeg kan jo ikke forlange, at de skal være enige i alt, hvad jeg foretager mig. Men efter min mening haster det med at komme af med den her besparelse for de mennesker, som er ramt af den, siger Søren Rasmussen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aabenraa

Sønnen ramt af covid-19: Byrådsmedlem rasende over udelukkelse fra byrådsmøde

Vejen

Frisør låner for at overleve: Har endnu ikke fået penge fra hjælpepakker

Vejen

Helle har mistet 90 procent af omsætningen under nedlukningen: - Jeg har haft ondt i maven over det her længe

Annonce