x
Annonce
Kolding

Seniorudvalgsformand afviser kollegers kritik: Den aftale kender jeg ikke

Søren Rasmussen kender ikke til den aftale, som hans politiske kolleger siger, han har forbrudt sig imod. Arkivfoto: Chresten Bergh

Kolding. - Jeg kender ingen aftale om, at seniorudvalget ikke må bruge sine egne penge.

Sådan siger udvalgsformand Søren Rasmussen (DF) til den kritik, som bl.a. borgmester Jørn Pedersen (V), næstformand Birgitte Kragh (V), tidligere borgmester Per Bødker Andersen (S) og Socialdemokratiets gruppeformand Poul Erik Jensen rejser mod den magtfulde ældreformand for at gå enegang i den sag, der under budgetforhandlingerne om de store besparelser i Kolding Kommune kostede 26 ældre deres ledsageordning.

Nu har Søren Rasmussen egenhændigt sat en sag på seniorudvalgets dagsorden, hvor han foreslår besparelsen på 300.000 kroner rullet tilbage og finansieret af et forventet regnskabsoverskud i 2019 på seniorområdet. Det er i strid med en aftale, forligspartierne ifølge flere kilder har indgået om, at de skal tale sammen og være enige, før der bruges penge, lyder det fra kritikerne.

Men det afviser Søren Rasmussen altså.

- Den aftale kender jeg ikke, og her taler vi jo om penge fra 2019, som ikke er brugt, siger han.

Ifølge aftalen skal du også erstatte det med en anden besparelse, hvis du vil droppe besparelsen på ledsageordningen. Men du har ikke anvist en anden besparelse?

- Det giver jo ingen mening, når vi selv har pengene på seniorområdet.

Men det står der i aftalen, at du skal?

- Jeg er ikke enig i den fortolkning.

Hvad siger du til, at du bringer dine udvalgskolleger i Venstre i den situation, at de som de eneste må fastholde en udskældt besparelse for at overholde aftalen om budgetforliget?

- Det er deres holdning, at de må det, og jeg kan jo ikke forlange, at de skal være enige i alt, hvad jeg foretager mig. Men efter min mening haster det med at komme af med den her besparelse for de mennesker, som er ramt af den, siger Søren Rasmussen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Statsministeren er på farlig kurs

Formentlig synes de fleste, at Mette Frederiksen og hendes regering har ydet en imponerende indsats under coronakrisen. Men nu kan statsministeren være på vej ad en farlig sti, der godt kan få den hidtidige enighed til at slå revner. Det har vi bestemt ikke behov for lige nu. Muligvis gjorde Mette Frederiksen ret i stort set at trække genåbningen af Danmark tilbage på det seneste pressemøde mandag. Problemet er blot, at vi stort set ikke kender baggrunden for beslutningen. Det samme gælder alle på Christiansborg uden for regeringens snævre kreds. Oppositionen har efter eget udsagn ikke været inddraget i de seneste afgørelser, men er blot på forhånd blevet orienteret om regeringens beslutning. Det samme gælder åbenbart også for regeringens egne støttepartier. Flere repræsentanter for oppositionen bebrejder Mette Frederiksen for denne fremgangsmåde. Dansk Folkepartis leder, Kristian Thulsen Dahl kalder ligefrem Mette Frederiksen for egenrådig. Desværre er den kritik berettiget. De politiske kolleger og alle vi danskere har ganske mange gange set sundhedsminister Magnus Heunicke præsentere sine plancher med de efterhånden berømte røde og grønne kurver. Men det er så i vidt omfang også de eneste modeller, der er blevet lagt frem. Regeringen har givetvis også i forbindelse med de seneste tiltag konsulteret sundhedsfaglige eksperter, inden planerne er blevet lagt. Men hvad har fagfolkene sagt, hvad bliver konsekvenserne, og hvilke alternativer findes der? De spørgsmål har vi aldrig fået besvaret. Forståeligt nok er frustrationen i Folketinget betydelig. Det kan meget vel slå over i modvilje, hvilket ville være en både politisk og samfundsmæssigt meget alvorlig situation. Den nuværende krise er for stor til politisk strid, og tydelige tegn på manglende fodslag i parlamentet vil skabe usikkerhed, ja måske ligefrem frygt blandt borgerne. Men rette vil de nemlig på grund af manglende information kunne spørge sig selv, om regeringens kurs er den rette.

Tønder

Flere usikkerheder efter aflysning af Tønder Festival: Hvad skal der ske med de billetter, som er solgt?

Annonce