Annonce
Sport

Sensationel sejr til 18-årige Rasmus Højgaard på europatouren

Rasmus Højgaard sikrer Danmark sin 38. sejr på European Touren gennem tiden. Henning Bagger/Ritzau Scanpix
18-årige Rasmus Højgaard fra Billund vandt i sin kun femte start på europatouren søndag AfrAsia Mauritius Bank Open.

Billund: Rasmus Højgaard fra Gyttegård Golf Klub ved Billund vandt søndag AfrAsia Mauritius Bank Open, som er en del af europatouren.

Danskeren vandt efter et omspil med italienske Renato Paratore og franske Antoine Rozner. En fabelagtig eagle på tredje ompilshul sikrede Højgaard sejren.

Sejren er et bemærkelsesværdigt resultat på flere niveauer. 18-årige Rasmus Højgaard er den yngste spiller overhovedet med fast kategori på Europas bedste golftour, og nu lykkedes det ham at vinde i sin blot femte start på europatouren.

- At være herude på europatouren så tidligt er virkeliggørelsen af en drøm, og allerede at være blandt vinderne herude er utroligt. Jeg kan ikke sætte ord på det, sagde Rasmus Højgaard lige efter sejren ifølge en pressemeddelelse fra Dansk Golf Union.

Rasmus Højgaard fyldte 18 så sent som i marts 2019, og han blev professionel for mindre end et år siden. Sammen med sin bror, Nicolai Højgaard, udgør han formentlig det mest talentfulde tvillingepar, golfsporten nogensinde har set.

Annonce

Yngste danske vinder

Den hidtil yngste danske vinder på herrernes europatour var Thorbjørn Olesen, der hentede sin første sejr som 22-årig.

Hos damerne har Emily Pedersen vundet på Ladies European Tour allerede som 19-årig.

Højgaard er tilmed den tredjeyngste vinder på europatouren nogensinde.

Sikrer plads i 2021

Hvor Nicolai Højgaard i 2018 havde en forrygende sæson og blandt andet blev hædret som Årets Fund af Team Danmark, Danmarks Idrætsforbund og dagbladet Politiken, så har Rasmus Højgaard overtaget depechen i år. For blot to uger siden klarede han sig igennem europatourens udmarvende kvalifikationsskole og sikrede sig ret til at spille på touren i 2020-sæsonen.

En ret, han allerede har vekslet til en titel som europatourvinder, og dermed sikkerhed for en plads på touren i hele 2021 også.

- Efter utroligt mange danske 2. pladser på world tours i år, så er det passende, at Rasmus blev ny dansk europatour-vinder. Og så slår han endda rekorden som den yngste dansker, der opnår det. Sejren betyder også, at han kommer ind i flere af de store turneringer på europatouren, og han skal nok revurdere sin sæsonplan sammen med landstræner Martin Kold, udtaler Claus Mølholm, der er eliteansvarlig i Dansk Golf Union, i pressemeddelelsen.

Kæmperesultater

Rasmus Højgaard var til og med sidste år en del af det danske golflandshold, hvor han opnåede flotte resultater, selvom han altså valgte at sige farvel til amatørlivet allerede som 17-årig.

Eksempelvis var han med til at vinde drenge-EM i 2017. I 2018 var han med til at vinde det uofficielle hold-VM for juniorer, ligesom han vandt EM-bronze med det danske herrelandshold. I september 2018 var Rasmus Højgaard med til at levere det største amatørresultat i dansk golfhistorie, da han sammen med Nicolai Højgaard og John Axelsen vandt VM for hold.

Nu har han også leveret et af Danmarks største professionelle resultater. AfrAsia Bank Mauritius Open er blandt de mindre turneringer på europatouren, men en sejr, der opnået som 18-årig er selvskrevet til dansk golfs historiebøger.

Sejren indbringer samtidig danskeren knap 1,2 millioner kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

PostNord er en dødssejler

I årevis har fusionen mellem Post Danmark og det svenske Posten AB til PostNord i 2009 været et problembarn. Der er nemlig så store forskelle mellem Danmark og Sverige, at det har vist sig nærmest umuligt at få fællesskabet til at fungere. Mens Danmark er en digital spydspids, bliver der fortsat ekspederet masser af fysiske breve og dokmenter via posten hos vores nordiske naboer. Og skønt man kan begræde det traditionelle brevs forsvinden i vores land, er udviklingen uafvendelig. Situationen i Danmark har siden 2012 udløst adskillige årsregnskaber med blodrøde tal, hvilket har belastet hele PostNord i fatal grad. I det seneste årsregnskab for 2018 havde den danske del af forretningen et minus på over en milliard kroner. Noget tyder på en bedring i økonomien, men prisen har været høj i form af massefyringer og bestandigt forringet service. Imens fortsætter brevmængden med at falde på grund af den digitale kommunikations fortsatte fremmarch kombineret med alt for lange leveringstider på fysiske breve. Nu er flere partier så åbne for at forlade postsamarbejdet. De nye toner er der grund til at være tilfreds med. For nok er situationen lige nu slem. Men fremover vil den blive endnu værre. Også hos vores naboer vil den moderne kommunikation vinde stadig mere frem. Det er ganske enkelt for hurtigt, bekvemt og billigt at holde digital kontakt med både venner, familie og myndighederne til, at fysiske breve på sigt kan overleve i større omfang. Det gælder også i Sverige. PostNord er med andre ord en dødssejler, det ikke vil være klogt at holde fast i. Lad os få lukket virksomheden, inden vi bruger endnu flere penge på at forlænge dens skrantende eksistens. Naturligvis skal det også fremover være muligt at sende fysisk post i Danmark. Men der er bestemt ingen grund til at genopbygge et nationalt postvæsen. I stedet bør politikerne se på muligheden for at betro opgaven til private aktører. Dyrere og ringere end den nuværende ordning kan det umuligt blive.

Annonce