Annonce
Billund

September: Håndboldhistorie og udsigt til ny borgmester

Grindsted GIF rykkede op i 1. division, og i september blev der for første gang spillet turneringshåndbold på så højt niveau i Grindsted. Foto: Alex Hermann
I september kunne Grindsted GIF for første gang nogensinde invitere til håndbold på et så fornemt niveau som 1. division. September var samtidig måneden, hvor borgmesteren meddelte, at han ikke fortsætter efter valget til næste år.
Annonce

Billund Kommune: Der blev på flere områder skrevet historie i september. Sidst på måneden meddelte borgmester Ib Kristensen (V), at han ikke genopstiller ved 2021-valget, og dermed skal Billund Kommune for første gang have en anden borgmester end ham.

Også inden for sportens verden blev der skrevet historie. Grindsted GIF’s håndboldhold har i løbet af de seneste år marcheret op i rækkerne i et hæsblæsende tempo, og i september skulle holdet for første gang tage hul på en sæson i 1. division. Det skete ganske overbevisende med tre sejre i de første tre kampe – heraf et par noget overraskende sejre mod Otterup og HC Midtjylland – men mod slutningen af måneden kom håndboldspillerne igen ned på jorden: Covid-19 i truppen aflyste en hjemmekamp og sendte alle spillere og ledere i isolation.

Annonce

Mange kunne godt bruge flere penge

Adskillige af avisens nyheder i september handlede om, at nogle skulle finde penge. Byrådet fandt frem til en million kroner, som kunne bruges på Vestre Skole, så det ikke blev nødvendigt med en discount-renovering efter entreprenørens konkurs. Til gengæld lykkedes det ikke at finde alle de penge, der kunne være ønsket, da der senere på måneden blev indgået forlig om budgettet for 2021.

Borgmester Ib Kristensen er på vej ud af rådhuset. I september meddelte han, at 2021 bliver hans sidste år som borgmester. Foto: Annette Bruun Jarl.

Konsekvenserne af budgettet blev blandt andet, at der bliver skåret i den kommunale service, børnepasningen bliver dyrere, og Billund Kommune valgte ikke at forlænge samarbejdet med Headspace, som derfor måtte have arbejdshandskerne på og finde finansiering på anden vis, hvis tilbuddet skulle fortsætte med at eksistere.

Noget, der formentlig skal fortsætte med at eksistere, men som ikke blev aktuelt i år, var den traditionsrige julemesse i Magion. I september besluttede arrangørerne, at der ikke ville blive mulighed for at gennemføre arrangementet.

Annonce

Filskov Friplejehjem måtte skære

Filskov Friplejehjem skulle også have den store lommeregner frem. Billund Kommune besluttede, at friplejehjemmet fremover vil få et tilskud svarende til det, de kommunale plejecentre får, og det blev en dyr omgang for det private plejehjem i Filskov, der måtte skære 30 procent i driften. Den slags kan dårligt klares uden at skære i personalet og i den service, der bliver leveret.

500 elever på Grindsted Gymnasium blev testet for, om de indeholdt antistoffer mod covid-19. Foto: Jacob Schultz.

Sparekassen Kronjylland ville også gerne have lidt ekstra penge. Derfor besluttede sparekassen at sætte to af sine ejendomme i Vorbasse til salg.

Annonce

Mistanker om urent trav

Aktionærerne på Billund Trav valgte endegyldigt at konfirmere salget af travbanen til Kirkbi A/S, men en række græsrødder var utilfredse. Der blev derfor indgivet politianmeldelse om, at der skulle have været urent trav i forbindelse med handel med aktier i selskabet.

Urent trav var, hvad der ifølge anklagemyndigheden var foregået i Bilhuset Claus Lützhøft A/S i Grindsted. Den 61-årige bilhandler måtte derfor på anklagebænken, hvor han stod anklaget for at have orkestreret tyveri af 15 biler i et forsøg på at svindle sit forsikringsselskab for 1,8 millioner kroner. Anklager, som han afviste og senere blev frifundet for.

Trekantområdets Festuge fandt sted i september. Det foregik dog på nogle helt andre måder end tidligere år. Folk kunne ikke samles, og mange arrangementer måtte tænkes om på grund af coronapandemien. Foto: Jacob Schultz.

Midt i hele forløbet – og mens han sad bag tremmer, så han hverken kunne gøre fra eller til – måtte Claus Lützhøft erkende, at hans virksomhed blev erklæret konkurs på grund af sagen.

Annonce

Utålmodighed på gymnasiet

Grindsted Gymnasium og Grindsted Erhvervsgymnasium havde allerede i en længere periode været kærester i det skjulte. De ville gerne giftes, men den slags krævede en godkendelse fra børne- og undervisningsministeren, og den lod vente på sig – til stor frustration i Grindsted.

Til gengæld kunne 500 elever på Grindsted Gymnasium i september lade sig teste for, om de indeholdt antistoffer mod coronavirus. Det var en test, der kunne foretages på skolen, og det valgte mange at tage imod.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Haderslev

Byen var hyldet i lettelse

Annonce