Annonce
Erhverv

SER Hegn flyver vildsvinehegn ind med helikopter

Vildsvinehegnet er ved at blive sat op ved den dansk-tyske grænse. Foto: SER Hegn
SER Hegn flyver materiel ind med helikopter på onsdag, når der skal sættes vindsvinehegn op på en kuperet strækning.
Annonce

Padborg/Fredericia: I forbindelse med opførelsen af det meget omtalte vildsvinehegn ved den dansk-tyske grænse kommer der som forventet løbende udfordringer.

Den geografiske placering af strækningen langs grænsen byder på lidt af hvert. En af udfordringerne bliver nu løst med helikopter. Det oplyser fredericianske SER Hegn, som sætter vildsvinehegnet op, i en pressemeddelelse.

Ved Vadehavet må SER Hegn tage højde for tidevandet, og på fastlandet er der flere steder svært at komme frem på grund af kuperet terræn og blød undergrund. Det er en udfordring, når virksomheden skal transportere materiel ud til montørerne. Samtidig er SER Hegn fokuserede på at skåne miljøet og naturen.

Annonce

Helikopterflyvning næste uge

Tæt ved Padborg er der et kuperet og blødt område, hvor det vil kræve cirka 50 lastvogne til at transportere materiel. Det vil gå ud over naturen på strækningen, så for at skåne arealet er løsningen blevet at sætte en helikopter ind. Der bliver cirka 50 flyvninger på en relativ kort strækning, oplyser SER Hegn. Her er der oprettet drop-zoner.

Helikopterflyvningerne foregår onsdag 23. oktober.

SER Hegn vandt i december 2018 ordren fra de danske myndigheder om at sætte vildsvinehegn op ved grænsen. Hegnet skal være med til at forhindre spredningen af svinepest til den danske svineproduktion. SER Hegn har tidligere sat store hegn op for blandt andre Carlsberg, Vestas og ved Storebælt. Vindsvinehegnet er dog virksomhedens hidtil største ordre.

Annonce
Annonce
Regionalt For abonnenter

Efter brutalt corona-knæk blomstrer turistbranchen igen: Udlejere jubler over reddet og forlænget højsæson

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Lad os nu få den cykelbro

Annonce