Annonce
Sport

Serbien sender Danmark på sidstepladsen i VM-mellemrunde

Serbien styrede kampen mod Sydkorea og vandt rimelig sikkert. Dermed rykker Serbien foreløbigt forbi Danmark.

Når Danmarks håndboldkvinder søndag klokken 12.30 tager hul på mellemrunden ved VM mod Norge, ligger holdet sidst i gruppen, der tæller seks nationer.

Det blev en kendsgerning, da Serbien i søndagens første kamp vandt med 36-33 over Sydkorea.

Dermed kom Serbien på to point for tre kampe i gruppe 1, og Danmark glider ned på sjettepladsen med det enlige point for to spillede kampe.

Efter en lige indledning tog Serbien styringen og gik fra 5-4 til 12-6. Derfra vekslede Serbien mest mellem føringer på seks og syv mål, inden pausestillingen i den målrige kamp lød 21-16.

Spænding blev der aldrig for alvor noget af. Sydkorea reducerede til 18-22, men Serbien trak igen fra til føring 26-19.

Siden førte Serbien flere gange med otte mål, men Sydkorea gjorde sit for at iværksætte et stort comeback. Holdet gik fra 22-30 til 26-30 med godt ni minutter tilbage.

Sydkorea fortsatte med at høvle mål ind i denne periode, men Serbien fik igen gang i målscoringen og kunne derfor afvise sydkoreanerne i slutfasen.

Serbien vandt med tre mål og kom på to point ligesom Sydkorea.

Klokken 10 tørner Holland og Tyskland, der topper gruppen med henholdsvis fire og tre point for to kampe, sammen.

Norge følger efter med to point inden opgøret mod Danmark.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Skolepolitiker fra Venstre overvejer: Vil sende sit barn til privatskole i anden kommune

Leder For abonnenter

PostNord er en dødssejler

I årevis har fusionen mellem Post Danmark og det svenske Posten AB til PostNord i 2009 været et problembarn. Der er nemlig så store forskelle mellem Danmark og Sverige, at det har vist sig nærmest umuligt at få fællesskabet til at fungere. Mens Danmark er en digital spydspids, bliver der fortsat ekspederet masser af fysiske breve og dokmenter via posten hos vores nordiske naboer. Og skønt man kan begræde det traditionelle brevs forsvinden i vores land, er udviklingen uafvendelig. Situationen i Danmark har siden 2012 udløst adskillige årsregnskaber med blodrøde tal, hvilket har belastet hele PostNord i fatal grad. I det seneste årsregnskab for 2018 havde den danske del af forretningen et minus på over en milliard kroner. Noget tyder på en bedring i økonomien, men prisen har været høj i form af massefyringer og bestandigt forringet service. Imens fortsætter brevmængden med at falde på grund af den digitale kommunikations fortsatte fremmarch kombineret med alt for lange leveringstider på fysiske breve. Nu er flere partier så åbne for at forlade postsamarbejdet. De nye toner er der grund til at være tilfreds med. For nok er situationen lige nu slem. Men fremover vil den blive endnu værre. Også hos vores naboer vil den moderne kommunikation vinde stadig mere frem. Det er ganske enkelt for hurtigt, bekvemt og billigt at holde digital kontakt med både venner, familie og myndighederne til, at fysiske breve på sigt kan overleve i større omfang. Det gælder også i Sverige. PostNord er med andre ord en dødssejler, det ikke vil være klogt at holde fast i. Lad os få lukket virksomheden, inden vi bruger endnu flere penge på at forlænge dens skrantende eksistens. Naturligvis skal det også fremover være muligt at sende fysisk post i Danmark. Men der er bestemt ingen grund til at genopbygge et nationalt postvæsen. I stedet bør politikerne se på muligheden for at betro opgaven til private aktører. Dyrere og ringere end den nuværende ordning kan det umuligt blive.

Annonce